reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mnie dopadła grypa. Stawy mnie bolą, że aż płaczę i nic nie pomaga. Właśnie wróciłam z USG genetycznego- Krzysiek w normie, 1680g, przepływy idealne. Trochę podwyższone kwasy żółciowe, do powtórzenia, żeby sprawdzić czy się cholestaza nie robi.
Gratuluję wizyt

reklama
hej dziewczyny!

Dostałam dzisiaj zaświadczenie o cc ze względu okulistycznych...

Powiedzcie jak to u Was było z CC? Dotrwałyście do końca czy dużo wcześniej było cięcie ? Cesarka była planowana na konkretny dzień ?

Wszystko raczej od lekarzy zalezy i szpitala. Jesli ze wzgledow okulistycznych mozliwe ze wpisza cie w terminarz a jesli nie to moga czekac az dostaniesz skorczy i wtedy zrobia cesarke

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniołek ja poszłam rodzić naturalnie po terminie, po oksytocynie dostałam skurczy ale po 2h nadal brak rozwarcia i decyzja o CC - więc nie marudzilam, brałam co dali ;) teraz moim marzeniem jest nie przenosic ;) na razie mam niby termin CC na 24maja ale mój gin jest jakiś roztrzepany, ma tyle pacjentek że nie kojarzy co mi mówił poprzednio i za każdym razem się upewniam czy będzie CC bo naturalnie się boje jak diabli (CC też ale chyba wolę znane niż nieznane [emoji14] )

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tam cc sobie chwalilam *_* Az tak znowu mnie nie bolalo. Moze dlatego te pierwsza cc. Po niecalych 14 h juz wstalam, bez jakis tam zgrzytow :) Wyszlam ze szpitala praktycznie po 3 dniach i nawet w dniu wypisu obiad gotowalam na dwa dania *_* xD

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Marida ja też nie narzekałam, po 3ch dniach na piechotę do domu poszłam a po 2ch tygodniach normalnie zajęcia z dziećmi prowadziłam :D tylko teraz boje się znieczulenia ... Ponoć jest straszne to wkłucie ... Ja miałam wkłucie na skurczu więc nawet go nie poczułam

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

i to jest znieczulenie w kręgosłup i normalnie jest się świadomm ale nie czuje się bólu tak ?

A co dochodzenia do siebie to chyba każdy ma inaczej prawda?

Normalnie po cc dostałyście odrazu dziecko czy dopiero później ?

U nas po CC dziecko dostałam od razu. Ale tobl teztez odvszpitala zależy. U nas kładą nacisk żeby dziecko było cały czas przy mamie.

Wklucie do CC nie bolało, nie czułam go praktycznie. Ale bez poszło gładko za pierwszym razem a wiem że czasem dziewczynom wykluwają się po kilka razy. Zdla mnie najgorszy był cewnik......

Super że użyty udane.

reklama
Przy znieczuleniu wbjregoslup nie czujesz nic od żeber w dół. A poza tym jesteś świadoma, ja normalnie z pielęgniarkami rozmawiałam. Czujesz szapanir jak dziecko wyjmują, ale to nie ból tylko masz świadomość że ktoś tobą rusza. Dziwne uczucie. Poza tym póki znieczulenie działało wydawało mi się że mam nogi płasko i prosto ułożone. A okazywało się inaczej ;) śmieszne to było.

Do góry