reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@marida zgadza się, bo moja wrzesniowka tylko kilka razy na balkon do słoneczka poszła. W ogóle ewenement, bo od początku nie lubiła głębokiego wózka i przeszliśmy tylko 50 metrów i wróciliśmy ze spaceru. Zawsze musiała wszystko widzieć. Więc były spacerki na rękacho_O A do małych dzieci nie należała, więc super trening :p Mam nadzieję, że z Karolinka da sie spacerować... bo Amelke będę musiała odprowadzać na przystanek do przedszkola.
Obawiam się wlasnie latem u tak małego dziecka potowek :o
Zaopatrzylyscie się już w coś? Jak dobrze pamietam, to używałam pudru w płynie i robil kąpiele w wodzie z mąką, tylko nie.pamietam czy ziemiaczana czy przenna. Wiem, że raz sie pomyliłam i miałam maly problem Amelke umyć - zwlaszcza pozbycia sie tego z włosków. Macie inne metody?

reklama
@marida zgadza się, bo moja wrzesniowka tylko kilka razy na balkon do słoneczka poszła. W ogóle ewenement, bo od początku nie lubiła głębokiego wózka i przeszliśmy tylko 50 metrów i wróciliśmy ze spaceru. Zawsze musiała wszystko widzieć. Więc były spacerki na rękacho_O A do małych dzieci nie należała, więc super trening [emoji14] Mam nadzieję, że z Karolinka da sie spacerować... bo Amelke będę musiała odprowadzać na przystanek do przedszkola.
Obawiam się wlasnie latem u tak małego dziecka potowek :o
Zaopatrzylyscie się już w coś? Jak dobrze pamietam, to używałam pudru w płynie i robil kąpiele w wodzie z mąką, tylko nie.pamietam czy ziemiaczana czy przenna. Wiem, że raz sie pomyliłam i miałam maly problem Amelke umyć - zwlaszcza pozbycia sie tego z włosków. Macie inne metody?
Raczej maka ziemniaczana.:)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

A nam w koncu przyszla szafa:) uff! Od następnego tygodnia beda prac ciuszki:) a moj D mnie zaskoczyl i sam zlozyl jak ja bylam u lekarza :) a szafa ogromna bo na wieksze pol sciany:) tylko teraz nie wiem co z zabawkami syna :\ nie mam gdzie ich wsadzic:\\

Ja dzis tez smaki na slodkie ale ja mam fanaberie na lody wlasnie kupilam w biedronce duzego, pasuje mojego namowic dzis na slodki wieczor, przytulanie i moze fajny film.

Uzywalyscie moze plynu do prania persil z fotka dziecka jakis migdalowy mialam juz w rekach i odlozylam bo na ubranka mam lovelle ale teraz cos mysle ze warto bylo sprobowac

Możliwe żeby młody uciskał gdzieś wysoko w pobliżu mostka? Boli mnie właśnie w tym miejscu i na przeciwko między łopatkami. Leżenie i siedzenie nic nie daje

3jgxskjosc311c31.png

Gosika88 bardzo mozliwe jak pamietam z poprzedniej ciazy 2 ostatnie mies i ace tak mi mala uciskala jakby kucie takie nieprzyjemne i tez i siedziec nie moglam, brzuszek mialam wysoko, i tez czasami ciezko mi sie oddychalo, ja nie mialam na to sposobu, chyba ze to sa nerwobole ale to raczej po lewej stronie od zeber, mialam niedawno, ale to po przewianiu przeziebienia

Dziewczyny nie będę sypać nickami ... Każda chyba będzie wiedziała co do której pisze ;)

U nas maluszek 28+0 waży 1100 (lekarz powiedział że o 5dni większa jest niz powinna) więc różnice są niewielkie w i tak tylko prognozowane to wszystko ;) nie ma czym się martwić.

Widze że będziemy się podobnymi wozeczkami bujały ;) ile dałaś za mutsy ? Braliście jakieś dodatkowe gadżety ?

Jetkaa super że już jest szafa !!! Ja jednak komody nie kupię - mała powędrowała do witrynki w salonie. Wygląda to jak w szałasie ale nic innego nie wymyślę bo doszliśmy do wniosku że na5 minut nie będziemy kupować mebli, a później zmienimy mebelki u synka tak żeby się dwojka galganków zmieściła ;)

Gaciorry mam z canpola i sobie chwalę ale tam są dwa rodzaje ... Jedne takie siateczkowe (te mam) a jedne takie ceratkowe i one mi nie podchodzą. Będę na 99% miała CC więc jakichś specjalnych nie kupowalam.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wlasnie tez jesteśmy w szoku ze pol kg :) w ciagu chwili :) a liczylam ze bedzie malutka tak z 2.5kg a tu dupa:) będzie kolo3.5 :) ale dobrze niech rosnie :) znowu jest glowka na dol:) obraca sie co usg :) jak nie nozkami na dol to zaraz glowka:)

Do góry