reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny, jak się zapatrujecie na pas poporodowy? Mialyscie go? Planujecie kupić i stosować? Przy pierwszej córce miałam cc i ze względu na ranę, bałam się jej zakładać. Teraz też czeka mnie cc, ale chciałabym poznać waszą opinię... Pas raczej pomaga, czy rozleniwia mięśnie brzucha? Byłabym wdzięczna ;)

reklama
Dziewczyny, jak się zapatrujecie na pas poporodowy? Mialyscie go? Planujecie kupić i stosować? Przy pierwszej córce miałam cc i ze względu na ranę, bałam się jej zakładać. Teraz też czeka mnie cc, ale chciałabym poznać waszą opinię... Pas raczej pomaga, czy rozleniwia mięśnie brzucha? Byłabym wdzięczna ;)
Jak dla mnie sciskanie brzucha nie jest dobrym pomyslem po porodzie a tym bardziej po cc *_* Tez mialam cesarke i niczego takiego nie stosowalam

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny jestem po wizycie i jestem w szoku nie moge uwiezyc moje dziecko wazy 2800g:o
Nie mam cukrzycy dobrze sie czuje z usg caly czas dziecko jest wieksze wiem ze usg tez moze sie mylic i jestem pewna ze sie myli bo to za duzo.

Hej dziewczyny dawno mnie nie było :) u mnie wszystko w porządku malutka rośnie i szaleje w brzuszku, widzę że większość z was ma już prawie wszystko gotowe ja oprócz zakupu wózka nie mam nic przygotowane :rofl: zamierzam też kupić łóżeczko dostawne chicco next to me , i muszę w końcu wybrać się na zakupy bo po chlopakach mam dużo ubranek białych żółtych bezowych ale chce też kupić coś dla dziewczynki :) dziewczyny ile ważą wasze maluszki w około 29 tygodniu ?

Szczęśliwa66 jestem w szoku że maluszek niby tyle waży chyba trochę ginekolog się pomylil bo to raczej nie możliwe :szok:

Hej dziewczyny jestem po wizycie i jestem w szoku nie moge uwiezyc moje dziecko wazy 2800g:o
Nie mam cukrzycy dobrze sie czuje z usg caly czas dziecko jest wieksze wiem ze usg tez moze sie mylic i jestem pewna ze sie myli bo to za duzo.
Oooo a który to tydzień??

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też bym zaś chętnie podgladnela naszą córeczkę, ale kolejną wizytę mam dopiero 13.03... wtedy będę już w 31 tygodniu i ciekawa jestem ile nasza kruszynka będzie ważyć :D. W 26 tygodniu wazyla 830g...
Najważniejsze, że wszystko w porządku, a waga może się trochę wahać. A w którym tygodniu jesteś?

Super, że masz cukier pod kontrolą ;)

U mnie w 31 tc waga to 1850 gr. Ale te usg chyba aż tak dokładne nie sa.. nie ma się co martwić na zapas,skoro lekarz nie mówi że za dużo...

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

A co lekarz mówi na taką wagę? Który TC u ciebie?
Ja mam wizytę 12 marca dopiero więc nie pomogę z porównaniem wagi. W 26/27 TC ważył mały 1018 g.

Pasa poporodowego nie używałam ani po CC ani po sn że względu na to żeby mięśni nie rozleniwiac. Natomiast ostatnio czytałam o rozstępie mięśni brzucha, bo niestety mam i tam było coś żeby przy wysiłku zakładać pas żeby mięśnie jeszcze bardziej się nie rozchodziły. Tak czy inaczej po porodzie planuję wizytę u fizjoterapeuty i skonsultowanie co dalej z moim brzuchem robić.

reklama
Jeszcze sobie tak myśle że z tą waga różne bywa bo mi lekarz w szpitalu przy pierwszej córce pomylił się na wadze prawie kilogram jak robił mi USG przed porodem.

Do góry