reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Moja kolezanka urodzila dwoch chlopcow mieli ponad 4kg i jakbyscie ja zobaczyli w ciazy to nie uwierzylybyscie ze jest naprawde w ciazy.
Ze na chodzi taka dziewczyna tez do tego lekarza jest w 28tc a brzuch ma wiekszy odemnie i malutka dziewczynke w brzuszku.

Moja mala w 26t3d wazyla 761g +/-111g :) porównując do waszych pociech moja to malutka jest:) ale skoro lekarz mowi ze jest ok to dobrze:) mi w 30tyg powiedzili ze moj wazy 3300g a jak urodzilam to ważył 3300gwiec mi sie waga dziecka nie roznila:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jak się zapatrujecie na pas poporodowy? Mialyscie go? Planujecie kupić i stosować? Przy pierwszej córce miałam cc i ze względu na ranę, bałam się jej zakładać. Teraz też czeka mnie cc, ale chciałabym poznać waszą opinię... Pas raczej pomaga, czy rozleniwia mięśnie brzucha? Byłabym wdzięczna ;)

Nam na szkole rodzenia zdecydowanie położna to odradzała - rozleniwia mięśnie i nie pozwala macicy kurczyć się w odpowiedni sposób.

dev131ps___.png

Szczesliwa66 gratuluje duzego dzidziusia, moze to znak ze sie spieszy do was i dlatego szybko rosnie, moze jeszcze wczesniej sie przywitacie, ja sie nie znam, ale kazde dziecko ma swoje tempo

Byliśmy na USG trzeciego trymestru. Oczywiście synuś zakrywał rączką twarz i nie mamy zdjęć 3D, ale mamy całe badanie na filmie! :)
Duży, zdrowy chłopiec- ok. 2000g, bo raz wychodziło 1952g a raz 2052g ;)
Ziewał tak jak w 20tc na USG połówkowym :D
Dzisiaj 30t6d :)

reklama
Do góry