reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Serdec nie tak donkonca z tym nazwiskiem ... Przed porodem w urzędzie nic nie załatwisz bo formalnie dziecka nie ma. W szpitalu owszem w książeczkę wpiszą nazwisko matki, ale do urzędu po porodzie idziesz razem z tatusiem dziecka, on je w papierkach uznaje i akt urodzenia od razu wypisują na nowe nazwisko a w książeczce zdrowia sama sobie wykreslasz poprzednie i wszystko gra :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry.
U nas w czerwcu 10 rocznica ślubu.

Z tego co wiem to dobrze mieć papier z usc o uznaniu dziecka przez ojca dzięki temu będzie np mógł uzyskać informacje o waszym i dziecka zdrowiu itd.

Oj koszmary też mi się śnią. Czasem jakbym film oglądała o jakiś maszkarach a czasem sytuację z życia. Ostatnio mi się śniło że obudziłam się z krwawienie.... To taka chiza z poprzedniej ciąży bo miałam łożysko przodujące i kilka razy szpital przez krwawienia.

Mb gratulki.
Ja to nie za bardzo chcialam sie 2 raz żenić .Z tamtym mualam przezycia takie że wolalam nie Ale moj Przemek naciskal wiec czemu nie.Za to bylam 2 slubu pewna jak nigdy niczego.cudownie teraz nie jest .Wiadomo , ale to normalka.Za to mam kocjanego synusia i drugiego w brzuszku.Obaj zdrowi a to jest dla mnie najwazniejsze.Pierwsze dziecko urodzilam martwe w 8 miesiacu wiec zdrowie maluszkow bardzo dla mnie wazne jest.Robilam ostatnio badanie genetyczne maluszka i to ze jest oki bardzo mnie uspokoilo.Ale i tak jest obawa jak tylko sie cos dzieje.Dobrze ze maly jest aktywny bo chyba bym osiwiala ze zgryzoty.Mi sie snilo dzisiaj ze vos mnie boli az sie obudzilam. I rzeczywiście tak mnie jedna strona ciala bolala.Widac na zadlugo zaleglam w 1 pozycji.Az mojego budzilam bo sie przeturlac na 2 bok nie moglam

Ja znam jeszcze historię która potwierdza że to ważne. Para miała tylko ślub kościelny. Dwoje wspólnych dzieci, trzecie w drodze. Żadnego dokumentu oczywiście nie mieli na uznanie dziecka w drodze bo po co- jak się urodzi to wtedy. Kobieta trafiła nagle do szpitala. Dziecko przeżyło, ona nie. Dziecko trafiło do rodziny zastępczej a ojciec musiał przez sąd załatwiać uznanie dziecka .... Masakra.

Hmmm ... Nie słyszałam by coś takiego było praktykowane u nas a pracuje w urzędzie ... Wiadomo inny wydział ale pierwszy raz słyszę o uznawaniu nienarodzonego dziecka

Hmm ja myslalam że tylko ja nie mam ślubu:)) u nas jest tak że bardziej ja nie chce. A powiedzcie mi w takim razie jakie nazwisko dacie dziecku? Ja na szkole rodzenia dowiedziałam się że lepiej byłoby jeszcze przed porodem w urzędzie dostać jakiś papier żeby napisali w szpitalu nazwisko ojca (bo chyba wolę jego nazwisko dac dziecku) niż potem wszystkie dokumenty zmieniać. Bo podobno nie mogę wpisać inne nazwisko niż matki w szpitalu i tak wszystko zmieniać..książeczkę zdrowia,akt urodzenia itp.
Ja też miewam ciągle jakaś krwista wydzieline w nosie,czasem poleje się krew. To chyba obrzmiale naczynia krwionośne a ciąży tak robią. Do tego wieczny katar :( Ale to i tak nic w porównaniu z resztą samopoczucia i wagi :(

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ponoć jest takie coś, że dwoje przyszłych rodzicow idzie do USC z dowodem osobistym, zaświadczenie że jest się w ciąży(zresztą w każdym mieście inaczej więc musiałabys wybadać teren) i Maluszek dostaje już w szpitalu nazwisko ojca.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dodam że przy pierwszym dziecku nie mieliśmy jeszcze ślubu w chwili jego narodzin i wszystko zrobiliśmy tak jak wam napisałam. 0 problemu

reklama
Czyli defakto trzeba jechać do urzędu miasta z partnerem i wyrobić papierek o uznaniu ojcostwa? I potem z tym papierkiem jedziemy rodzić, tak? Dobrze to zrozumiałam?

Dzięki dziewczynki za gratki, ale jeszcze mamy czas [emoji39] Samo to, że taki temat został wczoraj przez nas podjęty jest mega, ale ja jeszcze nie powiedziałam „tak” [emoji39] Hihi.. śmiałam się bo się mnie podpytuje od jakiegoś miesiąca o to jaka biżuteria mi się podoba bardziej [emoji23] i w końcu wiem dlaczego. Będzie pierścionek - będzie odpowiedź [emoji6] Chociaż kocham tego swojego wariata ponad życie - i jakoś mimo tych przejść w poprzednim małżeństwie, tutaj jestem prawie, że pewna, że nam się uda tym razem.

@Blondynka1988 @agatebka33 gratulacje - ładne staże [emoji3]

@agatenka33 może i połączenie 2 imprez - ale najwcześniej to z raczkiem Zuzi tak myśle [emoji847]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry