reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

U nas szumis też średnio się sprawdzał. Czasem młoda usypiała przy nim ale i usypiała bez szumisia. Nasz miał niby czujnik że dziecko płacze czy się kręci to się włącza ale trzeba go było mocno kopnąć albo głośno płakać żeby się załączył. A jak dziecko już tak mocno rozbudzone to szumis nie dawał rady z uspanirm.

reklama
Ale znam dzieci które szumisia bardzo lubily. Także póki nie spróbujecie to nie przekonacie się czy wasze dziecko go lubi czy nie. To tak samo z karuzela, mata, krzaczkiem, bujakiem itd. są dzieci co uwielbiają i takie co nienawidzą . Ja leżaczek kocham bo córki ładnie w nim lezaluy, bujały się i bawiły a u znajomych stoi nieużywany bo córka drze się jak tylko w nim wyląduje. Tego typu sprzęty warto zostawić i jak ktoś pyta co kupić na odwiedziny to macie pomysły gotowe. Zwłaszcza że nie używa się tego od pierwszego dnia.

Basia one coś robią?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Nic [emoji12] tak jak napisała @caltha wygladaja [emoji23] i to taka moja bardziej fanaberia. Musiałam kupić i koniec [emoji12] bo są śliczne [emoji23] a wiadomo, kobiecie w ciąży nie przegadasz [emoji23] Chociaż syn kuzyna ma 4,5 roku i od urodzenia ma swojego ukochanego misia bez którego nie zaśnie, więc mam cichą nadzieję, że mój maluszek też go polubi [emoji6] oczywiście dla nas jest tylko jeden. Drugiego kupiłam dla córeczki siostry [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

A u nas jest nadal szal na szumisia i to u prawie dwulatka [emoji39] z reszta moje "starsze" maleństwo jest jak zawsze książkowe więc i wszystkie patenty na niego działają [emoji16] z drugim pewnie dostanę po tyłku za kare że pierwsze nie dało nam w kość [emoji39]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam tak samo z Zuzką :) od 4 miesiaca zaczela przesypiac nam noce tzn ostatni posilek 21 spanie do 4:30, z zaspianiem nie bylo problemu, skoczek, mis tulis lub pieluszka do przytulenia i spimy, zadnych kolek, itp...wiec jak pomysle o jej bracie ktory jest w brzuszku jesten przerazona[emoji33]
Naszlo mnie dzis na ciasto marchewkowe, juz sie piecze a krem w trakcie przygotowywania takze zapraszam na kawe[emoji12]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj syn tez lubial zasypiac ale nie mialam szumisia tylko apke na tel :) ale to trwało moze 2 tyg po porodzie:) pozniej mu przeszlo:)

My sie zbieramy do ginekologa :) moj syn sie doczekac nie moze, mysli ze pani mi go wyciągnie i syn bedzie sie bawic z dzidzia autkami hehe:)

U nae syn wstawal co 2.5h do cyca i tak nonstop.. Mam nadzieje ze teraz az tak czesto nie bede musiala wstawac:) choc syn nie mial kolek ani nic:)

U mnie starsza z kółkami non stop na rękach, mlodsza bez kolek i bardzo grzeczna. Za to obie w nocy dać nie chciały. Tzn młodszą ładnie spała tak do 4 m- Ca a potem się popsuło. Teraz jeszcze potrafi albo cała noc przespac albo cała noc się kręcić i wstawać..... Starsza pierwszy raz przespała cała noc jak miała 2 lata także tego....

U nas obylo sie bez pieluszek, jakichs konkretnych.przytulanek, jak bylam jeszcze w ciazy to puszczalam taka fajna muzyke z apki i czulam ze przy tym usypia, pozniej po porodzie mala rozpoznala dzwieki i tez dzialalo jakies dwa miesiace, pozniej byl problem bo apka sie zacinala a to byly dwie szczegolne linie melodyczne przyktorych i moj mezu w 2 min zasypial, teraz o tym zapomnialam, ale moze nie bedzie tak zle:), a i kolek jako takich u nas nie bylo moze z tydzieb jakies problemy z brzuszkiem

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No a ja już po wizycie w poradni diabetologicznej... Jak przypuszczałam muszę przestrzegać diety, mierzyć się kilka razy dziennie poziom cukru i za dwa tygodnie przyjść z wynikami na kontrolę. Mam nadzieję, że dobrze wszystko pójdzie i nie będę skazana na insulinę... W pierwszej ciąży na szczęście skończyło się tylko dietą... Po drodze jeszcze byłam w laboratorium zrobić badania średniej poziomu cukru z ostatnich trzech miesięcy... Oby wszystko było ok :(

Dziewczyny jestem zdenerwowana i nie wiem co myslic o tym:\
Jestem po usg dziewczynka na sto procent!:) 781g wazy ale brzuszek ma mniejszy od głowy mieści się w granicy dolnej normy ale boje sie.. I nie wiem co myslec bo mówil zebym przyszla za 3tyg na kontrole i nie wiem czy chce naciagnac czy co bo 5dni to niby nic ale nastraszyl mnie strasznie.. Moj gin nic nie widzi bo zawsze bada..:\ aa i dzidzia odwrocila sie nozkami do dolu :\

reklama
Jetka To ze za trzy tygodnie kontrola to chyba nie ze naciagnac chce tylko, pod koniec co nie ktorzy juz co 2,3 tyg ustLaja wizyty, ja w poprzedniejj ciazy juz od 7 mies.mialam najpierw co trzy potem co dwa, teraz juz chyba mam ostatnia wizyte co miesiaci juz bedzie czrsciej, a masz moze kogos z kim moglabys to skonsultowac, no szkoda zebys sie zamartwiala nie potrzebnie, to w ktorym tygodniu teraz jestes?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry