reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja też od niego brałam ostatnio i wszystko ok. Szybka dostawa. Co prawda pomylily im się kolorki Ale szybko i bez problemu była wymiana za darmo.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
hej dziewczyny!

Mam pytanko zamawiała może któraś z Was coś od sprzedawcy Hubiworld ?

Link do: USZTYWNIONY PRZEWIJAK 70x50 NA ŁÓŻECZKO DUŻY WYBÓR

Tutaj jeszcze nic nie kupowałam, ale jak przeglądałam przedmioty, to dużo tam fajnych przedmiotów. W sumie zostało mi wszystko po pierwszej córce, to i tak chciałam kupić kilka nowych rzeczy - zwłaszcza takie intymne, jak termometr, pieluszki, butelki itp. Poza tym planuje zakupić dodatkowo, czego nie miałam, takie nosidełko - nie husta, a takie usztywniane. Kilka rzeczy, których nie miałam wcześniej, a mogły by się sprzydac :) Zwłaszcza bym mogła jednocześnie obie córeczki ;) Zwłaszcza, że teraz nie mogę liczyć na pomoc mamy, ani siostry... Mieszkamy już odrębnie, a siostra sama rodziła we wrześniu :blink:

Mnie też łapią takie napięcia brzucha Ale już 2 mies systematycznie biorę magnez i trochę lepiej jest. Kurcze...co chwilę coś nam już jest:( ja trochę lepiej niż rano,jestem już u rodziców, w razie czego szpital blisko i kontakt że światem jest. ;(

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Uważaj na siebie. Ale już sama obecność bliskich, to już wielkie odciazenie ;)

Ja zas cały dzień zmagam się grypą zoladkowa. Córka w poniedziałek dostała rotawirusa, który chyba przeszedł na mnie.. Dobrze, że mogę sobie trochę poleżeć, córka 4,5 i to rozumie. Nawet o mnie dba :tak: Słodziak...

Jak twardy brzuch i ciągnie to trzeba wziąć no se, magnez i się położyć. Takie mam zalecenia gina. Ja mam zamiast no spy spazmoline przepisana. Dedykowana dla kobiet w ciąży. Mi na rozluźnienie pomagało oddychanie "brzuchem" , na szkołę rodzenia kiedyś położna pokazała. Oddychasz tak żeby brzuch się unosił i opadał. W trakcie porodu oddycha się tak myślę miedYmiskurczami żeby dotlenić dziecko. A przy twardym brzuchu u mnie dzięki temu twarde nie mija. Tylko nie oddychaj tak długo. Dosłownie kilka- kilkanaście oddechów.

Też uważam że najwyższy czas zacząć wyprawkę szykować. Przy pierwszym dziecku też zwłaszcza starsze osoby mówiły że nie wolno iyp. To ja się pytam kiedy wszystko kupować? Jak maluch się pojawią już masa rzeczy potrzebna. Moja mama powoływała się że kiedyś to ona nic nie kupowała. No niby tak ale szła do szpitala to tam wszystko dawali, a w domu wózek, łóżeczko krążyło po rodzinie i też zawsze było. Teraz inne czasy. Swoja droga takie zakupy samą przyjemność ;)

hej dziewczyny!

Mam pytanko zamawiała może któraś z Was coś od sprzedawcy Hubiworld ?

Link do: USZTYWNIONY PRZEWIJAK 70x50 NA ŁÓŻECZKO DUŻY WYBÓR

Kupowałam już nie raz [emoji6] wszystko jest ok.
A co do przewijaka to nam właśnie taki długo służył i teraz tez zamówię bo stary musiałam wyrzucić ze względu na rozerwana ceratke

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

Dzięki za rady - trochę odpoczęłam i mi już lepiej. Nie ciągnie tak [emoji3] I mała się rozbrykała więc jestem spokojna.
Wzięłam się za listę - wrzucę jak skończę w nasz wątek wyprawkowy do Waszej oceny [emoji39]

Jakie macie zdanie o Oilatum / Emolium ? Które lepsze dla noworodka? [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzięki za rady - trochę odpoczęłam i mi już lepiej. Nie ciągnie tak [emoji3] I mała się rozbrykała więc jestem spokojna.
Wzięłam się za listę - wrzucę jak skończę w nasz wątek wyprawkowy do Waszej oceny [emoji39]

Od samego poczatku używałam emolium. Wanienka byla zawsze tłusta, ale musiałam stosować coś delikatnego, bo córka caly czas miała jakieś wypryski na ciele. Dziś stosuję do kąpieli linomag i niveae, a do smarowania ciała emolium i bardzo sobie chwale, bo fajnie nawilża skórę :)

Nam z emolientow najlepiej sprawdzał się oilatum albo cetaphil. Ale nie używaliśmy codziennie, chyba że skórą sucha.

reklama

Jak nie ma problemów ze skórą to zadne nie jest dobre ;)
Na początku najlepsze zwykłe o jak najkrótszym składzie. Te to jak się zaczną problemy. Jak zaczniesz od razu, to przy problemach typu AZS trzeba będzie sięgać od razu po lecznicze. No i te są na bazie parafiny, a to zatyka pory (z resztą to pochodna z produkcji ropy naftowej). Ogólnie skład kiepski

Do góry