reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja kupiłam hipp dla malucha. Tak jak pisze @caltha, nie ma co smarować dziecka emolientami jeżeli skóra tego nie wymaga bo pózniej podziałają tylko maść robiona lub na bazie sterydu.. mam dziecko z AZS wiec wiem o czym mowię [emoji853]
Ja przyniosłam od ciotki ze strychu partie ciuchów dla niemowlaka, które odłożyłam po starszym i już powoli zacznę sobie je prać [emoji6] mam czas to chętnie to zrobię. Zreszta po przejrzeniu ich to chyba 1/3 się nie nada.. kupiłam dziś odplamiacz dla maluchów i zobaczymy czy da się uratować niektóre..
w ogóle polowałam w h&m kombinezon bawełniany na polarku z 70zl zapłaciłam 27 [emoji7]
@Jetkaa, ja mojego 4,5latka nie brałam na usg..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzięki dziewczynki za podpowiedzi - muszę zatem o tym jeszcze poczytać [emoji3] Lista się robi / wieczorem wrzucę pewnie to co udało mi się już stworzyć [emoji4]

Ale póki co to zrobiłam przerwę na obiadek, bo mój niedługo z pracy przyjedzie i wyczarowałam zapiekankę makaronową z kurczakiem i szpinakiem [emoji48] jeszcze tylko sos i ser na wierzch i do piekarnika mi ląduje [emoji16]

@aniolek678 ja będę kupować pod koniec miesiąca wszystko. I jak kupię to wtedy wypiorę, poprasuję i będzie z głowy [emoji6]
Nad materacem będę się zastanawiać - bo różne są opinie. Muszę poczytać.

1518714194-ac15ca953b7aa8da-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O boziu MB91 mam pytanie ale zupełnie z innej beczki [emoji14] jestem teraz na etapie remontu kuchni i musisz mi napisać nazwę swojego blatu kuchennego jeśli pamiętasz. Jesteś z Gdyni prawda? Gdzieś tutaj kupowany? :) ;)

Btw ja dzisiaj dokonałam pierwszego zakupu dla mojej Tońki - łóżeczko!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kupiłam hipp dla malucha. Tak jak pisze @caltha, nie ma co smarować dziecka emolientami jeżeli skóra tego nie wymaga bo pózniej podziałają tylko maść robiona lub na bazie sterydu.. mam dziecko z AZS wiec wiem o czym mowię [emoji853]
Ja przyniosłam od ciotki ze strychu partie ciuchów dla niemowlaka, które odłożyłam po starszym i już powoli zacznę sobie je prać [emoji6] mam czas to chętnie to zrobię. Zreszta po przejrzeniu ich to chyba 1/3 się nie nada.. kupiłam dziś odplamiacz dla maluchów i zobaczymy czy da się uratować niektóre..
w ogóle polowałam w h&m kombinezon bawełniany na polarku z 70zl zapłaciłam 27 [emoji7]
@Jetkaa, ja mojego 4,5latka nie brałam na usg..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
I jak widział co i jak?:) zadowolony:) my chyba tez tak zrobimy :) wezmiemy go

Caltha mam podobny termin do twojego i tez mysle prasowac i prac kolo marca, juz mojemu zapowiedzialam ze przed swietami chcialabym zrobic generalne porzadki w domu, w szafkach, okna itp. A przy okazji zeby dla malego juz wszystko bylo i ja spakowana, akurat miesiac przed mialabym spokojna glowe.

Do kapania mam zel z babydream, olej kokosowy, ktory teraz na brzuszek juz zapozyczylam,mysle jeszcze olejek mogdalowy w aptece kupic, kupilam tez z babydrem i hipp przeciw odparzeniom, ale chyba cos jeszcze musze jak juz sie pojawia.
Przekonalyscie mnie do okryc myslinowych/ bambusowych ale kupie chyba tylko pieluchy bo juz dwa lata tak srednio cieple byly to cos przYpuszczAm ze teraz moze przygrzac tak jak 2015.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

I jak widział co i jak?:) zadowolony:) my chyba tez tak zrobimy :) wezmiemy go

Ja napisałam ze nie brałam hihi u mnie tylko mąż był ale na prenatalnych [emoji6] na zwykle usg nie wchodzi ze mną. Wiesz co możecie go zabrać to nic nie szkodzi [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

Aaa od dwoch dni bym ciagle jadla az mi glupio, a waga juz 8/9 na plusie:(

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis dokonalam zakupu kocyka bambusowego i pieluszek. Nie mogę się doczekać aż przyjda:) dobrze ze jutro piątek i moj wraca z delegacji bo od noszenia Zuzy leniuszka brzuch twardy i ciagnie :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy ktoras z was byla na usg z dzieckiem swoim? ;) zastanawiam się czy moj syn bedzie cos widział na usg 4d. Bo jutro mam i chciala bym mu pokazac zeby zrozumial ze w moim brzuszku jest dzidzia:)
Moja Kornelka nie mogła się doczekać a w rezultacie prawie nie patrzyła na monitor wszystko dookoła było ciekawe także bez entuzjazmu i rewelacji. Za mala chyba.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Czy ktoras z was byla na usg z dzieckiem swoim? ;) zastanawiam się czy moj syn bedzie cos widział na usg 4d. Bo jutro mam i chciala bym mu pokazac zeby zrozumial ze w moim brzuszku jest dzidzia:)

Nasza Amelka 4,5 lat była ostatnio z nami ma wizycie. Miała czekać w poczekalni, ale lekarz sam zaproponował, by weszła zobaczyć siostrzyczke. Trochę popatrzyła, ale ze względu na to, że mała Karolinka nie za bardzo się chciała pokazać, starsza wolała jednak zaczekać w poczekalni... Najważniejsze, że się bardzo cieszy na siostrzyczke, przytula się do brzuszka i do niej mówi... :)

reklama
MB91 - ale smakowicie wygląda Twoja zapiekanka :) heheh az złapałam smaka!

Mnie strasznie ciągnie do słodkiego - pączki, ciastka itp

agatenka33 a tam głupio, można sobie czasem pozwolić :)

Ja np mam dni kiedy jem mało a innego dnia objadam się jak świnka :D hehe

Do góry