reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja kupiłam hipp dla malucha. Tak jak pisze @caltha, nie ma co smarować dziecka emolientami jeżeli skóra tego nie wymaga bo pózniej podziałają tylko maść robiona lub na bazie sterydu.. mam dziecko z AZS wiec wiem o czym mowię [emoji853]
Ja przyniosłam od ciotki ze strychu partie ciuchów dla niemowlaka, które odłożyłam po starszym i już powoli zacznę sobie je prać [emoji6] mam czas to chętnie to zrobię. Zreszta po przejrzeniu ich to chyba 1/3 się nie nada.. kupiłam dziś odplamiacz dla maluchów i zobaczymy czy da się uratować niektóre..
w ogóle polowałam w h&m kombinezon bawełniany na polarku z 70zl zapłaciłam 27 [emoji7]
@Jetkaa, ja mojego 4,5latka nie brałam na usg..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzięki dziewczynki za podpowiedzi - muszę zatem o tym jeszcze poczytać [emoji3] Lista się robi / wieczorem wrzucę pewnie to co udało mi się już stworzyć [emoji4]

Ale póki co to zrobiłam przerwę na obiadek, bo mój niedługo z pracy przyjedzie i wyczarowałam zapiekankę makaronową z kurczakiem i szpinakiem [emoji48] jeszcze tylko sos i ser na wierzch i do piekarnika mi ląduje [emoji16]

@aniolek678 ja będę kupować pod koniec miesiąca wszystko. I jak kupię to wtedy wypiorę, poprasuję i będzie z głowy [emoji6]
Nad materacem będę się zastanawiać - bo różne są opinie. Muszę poczytać.

1518714194-ac15ca953b7aa8da-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O boziu MB91 mam pytanie ale zupełnie z innej beczki [emoji14] jestem teraz na etapie remontu kuchni i musisz mi napisać nazwę swojego blatu kuchennego jeśli pamiętasz. Jesteś z Gdyni prawda? Gdzieś tutaj kupowany? :) ;)

Btw ja dzisiaj dokonałam pierwszego zakupu dla mojej Tońki - łóżeczko!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kupiłam hipp dla malucha. Tak jak pisze @caltha, nie ma co smarować dziecka emolientami jeżeli skóra tego nie wymaga bo pózniej podziałają tylko maść robiona lub na bazie sterydu.. mam dziecko z AZS wiec wiem o czym mowię [emoji853]
Ja przyniosłam od ciotki ze strychu partie ciuchów dla niemowlaka, które odłożyłam po starszym i już powoli zacznę sobie je prać [emoji6] mam czas to chętnie to zrobię. Zreszta po przejrzeniu ich to chyba 1/3 się nie nada.. kupiłam dziś odplamiacz dla maluchów i zobaczymy czy da się uratować niektóre..
w ogóle polowałam w h&m kombinezon bawełniany na polarku z 70zl zapłaciłam 27 [emoji7]
@Jetkaa, ja mojego 4,5latka nie brałam na usg..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
I jak widział co i jak?:) zadowolony:) my chyba tez tak zrobimy :) wezmiemy go

Caltha mam podobny termin do twojego i tez mysle prasowac i prac kolo marca, juz mojemu zapowiedzialam ze przed swietami chcialabym zrobic generalne porzadki w domu, w szafkach, okna itp. A przy okazji zeby dla malego juz wszystko bylo i ja spakowana, akurat miesiac przed mialabym spokojna glowe.

Do kapania mam zel z babydream, olej kokosowy, ktory teraz na brzuszek juz zapozyczylam,mysle jeszcze olejek mogdalowy w aptece kupic, kupilam tez z babydrem i hipp przeciw odparzeniom, ale chyba cos jeszcze musze jak juz sie pojawia.
Przekonalyscie mnie do okryc myslinowych/ bambusowych ale kupie chyba tylko pieluchy bo juz dwa lata tak srednio cieple byly to cos przYpuszczAm ze teraz moze przygrzac tak jak 2015.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

I jak widział co i jak?:) zadowolony:) my chyba tez tak zrobimy :) wezmiemy go

Ja napisałam ze nie brałam hihi u mnie tylko mąż był ale na prenatalnych [emoji6] na zwykle usg nie wchodzi ze mną. Wiesz co możecie go zabrać to nic nie szkodzi [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

Aaa od dwoch dni bym ciagle jadla az mi glupio, a waga juz 8/9 na plusie:(

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis dokonalam zakupu kocyka bambusowego i pieluszek. Nie mogę się doczekać aż przyjda:) dobrze ze jutro piątek i moj wraca z delegacji bo od noszenia Zuzy leniuszka brzuch twardy i ciagnie :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy ktoras z was byla na usg z dzieckiem swoim? ;) zastanawiam się czy moj syn bedzie cos widział na usg 4d. Bo jutro mam i chciala bym mu pokazac zeby zrozumial ze w moim brzuszku jest dzidzia:)
Moja Kornelka nie mogła się doczekać a w rezultacie prawie nie patrzyła na monitor wszystko dookoła było ciekawe także bez entuzjazmu i rewelacji. Za mala chyba.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Czy ktoras z was byla na usg z dzieckiem swoim? ;) zastanawiam się czy moj syn bedzie cos widział na usg 4d. Bo jutro mam i chciala bym mu pokazac zeby zrozumial ze w moim brzuszku jest dzidzia:)

Nasza Amelka 4,5 lat była ostatnio z nami ma wizycie. Miała czekać w poczekalni, ale lekarz sam zaproponował, by weszła zobaczyć siostrzyczke. Trochę popatrzyła, ale ze względu na to, że mała Karolinka nie za bardzo się chciała pokazać, starsza wolała jednak zaczekać w poczekalni... Najważniejsze, że się bardzo cieszy na siostrzyczke, przytula się do brzuszka i do niej mówi... :)

reklama
MB91 - ale smakowicie wygląda Twoja zapiekanka :) heheh az złapałam smaka!

Mnie strasznie ciągnie do słodkiego - pączki, ciastka itp

agatenka33 a tam głupio, można sobie czasem pozwolić :)

Ja np mam dni kiedy jem mało a innego dnia objadam się jak świnka :D hehe

Do góry