reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny a kiedy kompletować wyprawkę dla dziecka i zacząc kupowac wózek, łożeczko, ubranka?
jak cos napomknęłam mojej mamie ze może by juz cos wypadało to powiedziala że to za wcześnie.
Moim zdaniem to juz dobry czas zeby skompletować sobie wszytko powoli.. Teraz na spokojnie kupować prac itp.. Bo pozniej to bedziesz sie stresowac ze niewiele czasu zostalo.. Ja za tydzien jak szafa przyjdzie piore, prasuje ubranka.. Koncze zakupy to co brakuje i na ostatku torbe bede pakowac..:) po co sie stresowac ze czsu braknie:)

reklama
Dziewczyny a kiedy kompletować wyprawkę dla dziecka i zacząc kupowac wózek, łożeczko, ubranka?
jak cos napomknęłam mojej mamie ze może by juz cos wypadało to powiedziala że to za wcześnie.
Można spokojnie od testu ciążowego ;) wg mnie że względu na duże koszty, zwłaszcza przy pierwszym to najbezpieczniej po USG genetycznym- ryzyko poronienia jest już niskie i sporo czasu, by rozłożyć wydatki. Także śmiało zaczynaj. Zwłaszcza, że nigdy nie ma pewności czy nie będzie porodu przed czasem lub że nie spędzisz czasu na patologii ciąży. Ja np. rodziłam miesiąc przed terminem a jeszcze tydzień na patologii. Na szczęście byłam już gotowa.
Także skompletuj już wszystko to co będzie potrzebne w szpitalu i choć kilka ubranek i podstawowe kosmetyczne. Dobrze mieć już chociaż wybrany fotelik do auta. Bo wózek, łóżeczko itp to można chwilę żyć bez. Tylko często na wozek trzeba czekać, bo w sklepie mogą nie mieć. Czasem to 1-2mce czekania. Dobrze go wywietrzyć, bo czesto śmierdzą nowością

@agatenka33 ja kupię pieluchy muślinowy/bambusowe 4- 1 do przykrycia, jedną jako ochrona od słońca, a dwie jako zmiana na czas prania.
Z tym lewym bokiem to mit ;)

Cześć dziewczyny !
Ja kupiłam do okrywania pieluszki muślinowe i chce kupić cieńszy kocyk. Marzy mi się z lullalove [emoji6]
Co do wyprawki to ja nie wierze w zabobony.. prawda jest taka, że stać coś się moze na każdym etapie ciąży. Ja zaczęłam kupować od 20tc co wypłatę po trochę bo tak to bym nie dała rady pózniej w jeden miesiąc wszystkiego kupić.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A propos pieluch muślinowych/ bambusowych. Gdzie kupujecie? Bo te z Babyono na allegro po 25zł za 3szt to coś tanio mocno, wiec pewnie jakość średnia. Ja się tak z tetrą przy córce nacięłam- ta tańsza się zdeformowała i skurczyła, a ta lux jak nowa.

@basia89 ja też kupiłam tak. jak Ty kilka muślinowych i bamusowych:) też mi się marzy ten kocyk, bo są śliczne[emoji7] ... A zwykłe dzianinowe są w podobnych cenach co lullalove [emoji173]️

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@caltha, ja mam ten 3pak z Babyono właśnie. Trudno mi się odnieść do jakości bo przy Kubie ich nie kupowałam bo urodził się w połowie sierpnia i już tak gorąco nie było.. chce jeszcze kupić komplet z lullalove mr B tam jest podusia muślinowa i pieluszka 100x100 ale ten komplet planuje w domu mieć do łóżeczka. Jakoś chyba fajna bo ma dobre opinie [emoji6]Mam też otulacz z motherhood planuje go zastosować zamiast rożka ale czy mały będzie zadowolony to się okaże [emoji23] Kuba jest z tych dzieci co nie znoszą być przykryte.. do teraz co go chce lekko okryć to zaraz wyczuje i się odkopuje [emoji12]
@Agunia93, jak będziesz chciała zamówić to podeśle Ci link do strony gdzie kocyki są tańsze niż na oficjalnej stronie. Za 100zł można kupić [emoji173]️ może uda mi się w nast miesiącu kupić bo teraz wydałam kasę na dwa effiki dla mnie i dla siostry [emoji85][emoji23] takie mam fanaberie w ciąży [emoji23] mąż to nawet nie wie bo facet to nie zrozumie [emoji23][emoji23][emoji23]

Hej dziewczyny, meldujemy się [emoji3]

@agatenka33 ja kupuje te : Link do: Otulacze i pieluszki - ColorStories

Dwie większe i jedną mniejszą [emoji4] Mam już z 18 pieluch tetrowych więc myśle, że to starczy [emoji39]

@basia89 lullalove ma piękne rzeczy [emoji48]

Kocyk mam wybrany taki : https://colorstories.pl/product/kocyk-bambusowy-bamboo-zamglony-roz-m/ kupiłam już też dziergany (cieńszy) taki biały do wózeczka[emoji39]

@sredec1982 ale już ok? Uważaj na siebie kochana [emoji6]

Ja znowu od 4 pokutę miałam - brzuszek już tak mnie ciągnie jak leżę na boku, że nawet podkładanie pod niego nocy i poduch nie pomaga [emoji57] Cały się napina i nie mogę spać przez to w nocy.

@kjako moim zdaniem nie masz co się oglądać [emoji6] Już bliżej mamy niż dalej [emoji13]

reklama
Ja mam wszystko po starszym, jedynie kosmetyki plus kilka dziewczęcych ubranek, z tym zdążę, ale gdybym nie miała nic to bym już kupowała. Jednak czasem trzeba poczekać na coś, jest czas porównać ceny itd. Na tych dużych sprzętach można przeplacic jak na szybko...

Do góry