reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Hej mamusie:) coś ostatnio czsu nie mogę znaleść żeby przysiąść do internetu ale jak już usiadłam to przejrzę co tam naskrobałyście;)

@agatenka33 moja córcia jest z końca kwietnia i ja nie miałam na kr rękaw bodów tylko na długi, na krótki kupowałam w okolicy czerwca i z poczatku na długi miałam jakoś 5-6 szt bo mówili dużo nie trzeba i musiałam dokupić bo nie nadąrzałam prac. Maj może byc różny i trzeba się przygotować na każdą pogodę ale tak jak dziewczyny piszą zawsze można coś dokupić:)
@MB91 super że wizyta ok a malutka ma jeszcze dużo czasu na obrót:) moja zapewne podobnie waży w 24+4 ważyła 660g.
@agatenka33 super że na wizycie wszystko ok:)

reklama
Hej dziewczynki.Udalo sie lekarka sama mi zrobi usg genetyczne w 3 trymestrze i to za darmo.Jutro jade na ujastek i tam mi zrobi to badanie.Siostra do mnie dzisiaj wpada to jutro malego do psedskola zawiezie.Ja tam w szpitalu musze byc na 7.30 a ze ode mnie daleko to pewnie o piatej wstane.A co do wyprawki to mam prawie wszystko laktator mi potrzebny posciel.I musze od tesciowej ciuszki odebrac bo sa u niej na przechowanie zostawione.Znow bedzie gadac ze to za wczesnie .Ale kto wie kiedy urodze.A poza ty m moge nie miec sil bo juz mam duzy brzuszek

Pierwszy poród miałam sn i byłam zadowolona w miarę szybko skurcze do wytrzymania i bardzo bym chciała żeby drugi teżbył sn chociaż wiem że nie ma dwóch takich samych porodów ale cc mnie przeraża i jeśli było by jakieś zagrożenie to nie mam wyjscia ale na dzień dzisiejszy bardzo chce sn i cc wogóle nie mam w głowie choć różnie to bywa:(
@agatenka33 ja się wybieram za tydzień do lidla może akurat coś ciekawego się trafi;)

My też przymierzamy się do kupna szafy i dlatego tak chyba zwlekam z tą wyprawką żeby nie mieć podwójnej roboty bo w marcu kupimy szafę wszystko poukładamy i po świętach będe mogła prać i układać:)

@Maartaa89 super że z dzidzią wszystko dobrze:)
@Gosiaczek1202 super że krzywa wyszła dobrze:)
@nknatalia fajnie że wizyta udana, u nas też będzie druga księżniczka;)
@kjsko ja też mam wadę wzroku a teraz jeszcze na jedno oko troszke gorzej widze i ciężko mi się zebrać do okulisty ale z odwrotnych przyczyn bo ja się boję cc i nie chcę cc a obawiam się że mogę dostać skierowanie:( ale jeśli nie ma wskazań do cc warto spróbować sn lekarze wiedzą co robią i jeśli coś bedzie nie tak napewno zareagują.
@Gosiaczek1202 dzidziuś jaki już spory:) trzym,am kciuki żeby wszystko było ok.
@Gosika88 ja jak więcej się ruszam to mała też spokojna a jak się położe i coś zjem to szaleje. Nie martw się na pewno wszystko jest ok taki dzień poprostu ma.

My walentynek nie obchodzimy kochamy się cały rok a nie jeden dzień. My od miesiąca mamy zakaz zbliżen i tak jakoś dziwnie i smutno ale moj M kochany brzuszek pogłaska i pogada troszkę do niego i w nocy ciągle się przytula więc się cieszę ze nic między nami się nie zmieniło.

@paaulaa90 dobrze, że dałaś o sobie znać [emoji39]

Dziewczynki ... strasznie boli mnie brzuch ... to może i nawet nie boli co „ciągnie”. Na boku źle mi się leży, na płasko przez kręgosłup równie niedobrze. Mam to od rana - jest po prostu twardy . Ale mała się rusza więc to mnie uspokaja. Nie chce No-spy dawać na chwile obecną. Może macie jakieś sposoby? [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Napewno nie kupuje żadnego grubszego kocyka tylko jakiś cieńszy(chyba 2szt.) coś grubszego to na jesień dokupie, a tych pieluszek muslinowych/ bambusowych nie miałam muszę się zorientować co to jest bo widzę że zachwalacie na lato.
@kjsko można już coś szykować nigdy nie wiadomo jaka będzie końcówka czy będziemy się dobrze czuły czy poród nie będzie wcześniej itp. i jak to moja mama mówi faceci się nie znają i jak przyszło by im robić zakupy to nie wiedzieliby co mają kupować;) no i wydatki rozkłada się też na części a nie odrazu wszystko na raz.

reklama
@paaulaa90 dobrze, że dałaś o sobie znać [emoji39]

Dziewczynki ... strasznie boli mnie brzuch ... to może i nawet nie boli co „ciągnie”. Na boku źle mi się leży, na płasko przez kręgosłup równie niedobrze. Mam to od rana - jest po prostu twardy . Ale mała się rusza więc to mnie uspokaja. Nie chce No-spy dawać na chwile obecną. Może macie jakieś sposoby? [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mnie też łapią takie napięcia brzucha Ale już 2 mies systematycznie biorę magnez i trochę lepiej jest. Kurcze...co chwilę coś nam już jest:( ja trochę lepiej niż rano,jestem już u rodziców, w razie czego szpital blisko i kontakt że światem jest. ;(

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Do góry