reklama
agatenka33
Fanka BB :)
Polecam blog o kosmetykach dla dzieco sroka o
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
caltha
BLOGI I STRONY, na które lubię zaglądać, bo wydają mi się wartościowe
www.hafija.pl - o karmieniu piersią wszystko
www.mataja.pl - położna o ciąży, porodzie, rozwoju dzieci- lekko i dowcipnie na podstawie artykułów naukowych- bardzo warto
www.wymagajace.pl - psycholog o spaniu,karmieniu piersią, dzieciach hnb - też na podstawie badań, szczególnie warto o spaniu i hnb. W nurcie rodzicielstwa bliskości- to akurat, co kto lubi
www.malgorzatajackowska.pl - dietetyt o diecie maluchów na podstawie najnowszychzaleceń, warto w kontekście rozszerzania diety zwłaszcza
www.szpinakrobibleee.pl - jw o żywieniu dzieci
mamaginekolog to znają tu wszyscy
www.mojedziecikreatywnie.pl - to o zabawach rozwojowych dla dzieci od malucha po szkołę- m.in. DIY masy plastyczne, trochę montessori, trochę sensoryki
www.matkawariatka.pl - to blog o książkach dla dzieci 0+ bardzo ciekawe propozycje
www.farmaceuta-radzi.pl - mama aptekarka o tym co, kiedy i komu dać, gdy dziecko choruje
www.zapytaj-farmaceute.blogspot.com - jw
www.1000dni.pl - strona sponsorowana, ale rzetelna o żywieniu dzieci
www.mamaalergikagotuje.pl - super bazazdrowych przepisów, gdy się ma na stanie dziecko z alergiami. Mama się zna i to bardzo, pokończyły odpowiednie studia
www.damianparol.blog - spec od żywienia ogolnie, jak mamy wątpliwość czy coś jest modą czy jest zdrowe lub rzeczywiście nie
O fotelikach:
www.osiemgwiazdek.blogspot.com
www.blog.tylem.pl
www.fotelove.com.pl
Oraz ich fb- tam pomogą wybrać foteliki, które warto przymierzyć
O kosmetykach:
www.srokao.pl
I moja ukochana aplikacja dzieciowy, na której można wprowadzić pomiary dziecka i sama robi wykresy na siatkach centylowych, ma wykaz leków na rozne dolegliwości, opis szczepionek i wiele innych. Taka typowo pediatryczna.
Są dwie o tej nazwie, ale trzeba wybrać zieloną ikonkę bez dziecka, stworzona przez medycynę praktyczną
Link do: Aplikacja mobilna Moje Dziecko
Baza porodówek z opiniami:
http://www.gdzierodzic.info
www.hafija.pl - o karmieniu piersią wszystko
www.mataja.pl - położna o ciąży, porodzie, rozwoju dzieci- lekko i dowcipnie na podstawie artykułów naukowych- bardzo warto
www.wymagajace.pl - psycholog o spaniu,karmieniu piersią, dzieciach hnb - też na podstawie badań, szczególnie warto o spaniu i hnb. W nurcie rodzicielstwa bliskości- to akurat, co kto lubi
www.malgorzatajackowska.pl - dietetyt o diecie maluchów na podstawie najnowszychzaleceń, warto w kontekście rozszerzania diety zwłaszcza
www.szpinakrobibleee.pl - jw o żywieniu dzieci
mamaginekolog to znają tu wszyscy
www.mojedziecikreatywnie.pl - to o zabawach rozwojowych dla dzieci od malucha po szkołę- m.in. DIY masy plastyczne, trochę montessori, trochę sensoryki
www.matkawariatka.pl - to blog o książkach dla dzieci 0+ bardzo ciekawe propozycje
www.farmaceuta-radzi.pl - mama aptekarka o tym co, kiedy i komu dać, gdy dziecko choruje
www.zapytaj-farmaceute.blogspot.com - jw
www.1000dni.pl - strona sponsorowana, ale rzetelna o żywieniu dzieci
www.mamaalergikagotuje.pl - super bazazdrowych przepisów, gdy się ma na stanie dziecko z alergiami. Mama się zna i to bardzo, pokończyły odpowiednie studia
www.damianparol.blog - spec od żywienia ogolnie, jak mamy wątpliwość czy coś jest modą czy jest zdrowe lub rzeczywiście nie
O fotelikach:
www.osiemgwiazdek.blogspot.com
www.blog.tylem.pl
www.fotelove.com.pl
Oraz ich fb- tam pomogą wybrać foteliki, które warto przymierzyć
O kosmetykach:
www.srokao.pl
I moja ukochana aplikacja dzieciowy, na której można wprowadzić pomiary dziecka i sama robi wykresy na siatkach centylowych, ma wykaz leków na rozne dolegliwości, opis szczepionek i wiele innych. Taka typowo pediatryczna.
Są dwie o tej nazwie, ale trzeba wybrać zieloną ikonkę bez dziecka, stworzona przez medycynę praktyczną
Link do: Aplikacja mobilna Moje Dziecko
Baza porodówek z opiniami:
http://www.gdzierodzic.info
agatenka33
caltha
Karmienie piersią, oprócz bloga hafija.pl
Link do: Laktacyjny Leksykon Leków
Lista tego, co można brać przy kp (lekarze często nie wiedzą)
Link do: mleczne wsparcie
www.kwartalnik-laktacyjny.pl
I lista doradców:
Link do: Polskie Towarzystwo Konsultantów i Doradców Laktacyjnych
Link do: Laktacyjny Leksykon Leków
Lista tego, co można brać przy kp (lekarze często nie wiedzą)
Link do: mleczne wsparcie
www.kwartalnik-laktacyjny.pl
I lista doradców:
Link do: Polskie Towarzystwo Konsultantów i Doradców Laktacyjnych
aniolek678
Zaangażowana w BB
o fajnie w takim razie ja też zamówię od tego sprzedawcy. Z racji że mam mało miejsca to usztywniany przewijak świetny się sprawdzi na łóżeczko
Ja też się nasłuchałam tych głupot żeby nie kupować za wcześnie rzeczy dla dzidzi itp no ale kupić tak to wszystko w jednym czasie to mogłoby być ciężko $$$...
A jak z materacem do łóżeczka ? Kupowałyście razem z łóżeczkiem w komplecie czy osobno?
Ja chyba myślę o materacu który jest wypełniony pianka-kokos.. ale jeszcze nie mam nic upatrzonego
Kiedy planujecie pranie i prasowanie ubranek ? ja z racji że jestem kwietniowa to zabiorę się już po mału od przyszłego tygodnia
Pomyślałam że wszystkie bawełniany ciuszki wypiorę 60 stopniach, chociaż często na metkach dziecięcych jest i napisane że w 40...
Powiedzcie jak tam z waszymi zachciankami ciążowymi ? Co aktualnie wcinacie a na co macie chęć?
Za mną chodziła taka prawdziwa domowa zupa ogórkowa o rany! musiałam ją zrobić, wzięłam się za gotowe około 22.00 ale cel został osiągnięty hehe
Ja też się nasłuchałam tych głupot żeby nie kupować za wcześnie rzeczy dla dzidzi itp no ale kupić tak to wszystko w jednym czasie to mogłoby być ciężko $$$...
A jak z materacem do łóżeczka ? Kupowałyście razem z łóżeczkiem w komplecie czy osobno?
Ja chyba myślę o materacu który jest wypełniony pianka-kokos.. ale jeszcze nie mam nic upatrzonego
Kiedy planujecie pranie i prasowanie ubranek ? ja z racji że jestem kwietniowa to zabiorę się już po mału od przyszłego tygodnia
Pomyślałam że wszystkie bawełniany ciuszki wypiorę 60 stopniach, chociaż często na metkach dziecięcych jest i napisane że w 40...
Powiedzcie jak tam z waszymi zachciankami ciążowymi ? Co aktualnie wcinacie a na co macie chęć?
Za mną chodziła taka prawdziwa domowa zupa ogórkowa o rany! musiałam ją zrobić, wzięłam się za gotowe około 22.00 ale cel został osiągnięty hehe
caltha
@aniolek678 ja mam termin na 4.05. bede ogarniać pranie gdzieś przełom marzec/kwiecień, bo córkę rodziłam miesiąc przed terminem.
Ja nie mam żadnych zachcianek. Na początku tylko na dobre piwo lub wino białe- raczej nie do zrealizowania. A poza tym nic. Chyba że coś akurat spróbuję i mi zasmakuje, ale to taki moment. Ostatnio to byl surowy kalafior hehe. Z córką w styczniu i lutym był grany arbuz- droga zachcianka
Ja nie mam żadnych zachcianek. Na początku tylko na dobre piwo lub wino białe- raczej nie do zrealizowania. A poza tym nic. Chyba że coś akurat spróbuję i mi zasmakuje, ale to taki moment. Ostatnio to byl surowy kalafior hehe. Z córką w styczniu i lutym był grany arbuz- droga zachcianka
sredec1982
Ja na razie kupiłam olej kokosowy. Zobaczymy czy się sprawdzi.Dzięki za rady - trochę odpoczęłam i mi już lepiej. Nie ciągnie tak [emoji3] I mała się rozbrykała więc jestem spokojna.
Wzięłam się za listę - wrzucę jak skończę w nasz wątek wyprawkowy do Waszej oceny [emoji39]
Jakie macie zdanie o Oilatum / Emolium ? Które lepsze dla noworodka? [emoji16]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
MB91
Dzięki dziewczynki za podpowiedzi - muszę zatem o tym jeszcze poczytać [emoji3] Lista się robi / wieczorem wrzucę pewnie to co udało mi się już stworzyć [emoji4]
Ale póki co to zrobiłam przerwę na obiadek, bo mój niedługo z pracy przyjedzie i wyczarowałam zapiekankę makaronową z kurczakiem i szpinakiem [emoji48] jeszcze tylko sos i ser na wierzch i do piekarnika mi ląduje [emoji16]
@aniolek678 ja będę kupować pod koniec miesiąca wszystko. I jak kupię to wtedy wypiorę, poprasuję i będzie z głowy [emoji6]
Nad materacem będę się zastanawiać - bo różne są opinie. Muszę poczytać.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale póki co to zrobiłam przerwę na obiadek, bo mój niedługo z pracy przyjedzie i wyczarowałam zapiekankę makaronową z kurczakiem i szpinakiem [emoji48] jeszcze tylko sos i ser na wierzch i do piekarnika mi ląduje [emoji16]
@aniolek678 ja będę kupować pod koniec miesiąca wszystko. I jak kupię to wtedy wypiorę, poprasuję i będzie z głowy [emoji6]
Nad materacem będę się zastanawiać - bo różne są opinie. Muszę poczytać.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama