reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jeszcze pamiętam że dla Kasi kupowałam płyn do kąpieli babydream właśnie z olejkiem. Fajny był i tani. A teraz jeszcze na kosmetyki nie patrzyłam ale babydream się pozmieniało, przynajmniej graficznie opakowania inne.

reklama
BLOGI I STRONY, na które lubię zaglądać, bo wydają mi się wartościowe

www.hafija.pl - o karmieniu piersią wszystko

www.mataja.pl - położna o ciąży, porodzie, rozwoju dzieci- lekko i dowcipnie na podstawie artykułów naukowych- bardzo warto

www.wymagajace.pl - psycholog o spaniu,karmieniu piersią, dzieciach hnb - też na podstawie badań, szczególnie warto o spaniu i hnb. W nurcie rodzicielstwa bliskości- to akurat, co kto lubi

www.malgorzatajackowska.pl - dietetyt o diecie maluchów na podstawie najnowszychzaleceń, warto w kontekście rozszerzania diety zwłaszcza

www.szpinakrobibleee.pl - jw o żywieniu dzieci

mamaginekolog to znają tu wszyscy

www.mojedziecikreatywnie.pl - to o zabawach rozwojowych dla dzieci od malucha po szkołę- m.in. DIY masy plastyczne, trochę montessori, trochę sensoryki

www.matkawariatka.pl - to blog o książkach dla dzieci 0+ bardzo ciekawe propozycje

www.farmaceuta-radzi.pl - mama aptekarka o tym co, kiedy i komu dać, gdy dziecko choruje

www.zapytaj-farmaceute.blogspot.com - jw

www.1000dni.pl - strona sponsorowana, ale rzetelna o żywieniu dzieci

www.mamaalergikagotuje.pl - super bazazdrowych przepisów, gdy się ma na stanie dziecko z alergiami. Mama się zna i to bardzo, pokończyły odpowiednie studia

www.damianparol.blog - spec od żywienia ogolnie, jak mamy wątpliwość czy coś jest modą czy jest zdrowe lub rzeczywiście nie

O fotelikach:
www.osiemgwiazdek.blogspot.com
www.blog.tylem.pl
www.fotelove.com.pl
Oraz ich fb- tam pomogą wybrać foteliki, które warto przymierzyć

O kosmetykach:
www.srokao.pl

I moja ukochana aplikacja dzieciowy, na której można wprowadzić pomiary dziecka i sama robi wykresy na siatkach centylowych, ma wykaz leków na rozne dolegliwości, opis szczepionek i wiele innych. Taka typowo pediatryczna.
Są dwie o tej nazwie, ale trzeba wybrać zieloną ikonkę bez dziecka, stworzona przez medycynę praktyczną
Link do: Aplikacja mobilna Moje Dziecko

Baza porodówek z opiniami:
http://www.gdzierodzic.info

o fajnie :) w takim razie ja też zamówię od tego sprzedawcy. Z racji że mam mało miejsca to usztywniany przewijak świetny się sprawdzi na łóżeczko :)

Ja też się nasłuchałam tych głupot żeby nie kupować za wcześnie rzeczy dla dzidzi itp no ale kupić tak to wszystko w jednym czasie to mogłoby być ciężko $$$...

A jak z materacem do łóżeczka ? Kupowałyście razem z łóżeczkiem w komplecie czy osobno?

Ja chyba myślę o materacu który jest wypełniony pianka-kokos.. ale jeszcze nie mam nic upatrzonego

Kiedy planujecie pranie i prasowanie ubranek ? :) ja z racji że jestem kwietniowa to zabiorę się już po mału od przyszłego tygodnia :)

Pomyślałam że wszystkie bawełniany ciuszki wypiorę 60 stopniach, chociaż często na metkach dziecięcych jest i napisane że w 40... :p

Powiedzcie jak tam z waszymi zachciankami ciążowymi ? Co aktualnie wcinacie a na co macie chęć?

Za mną chodziła taka prawdziwa domowa zupa ogórkowa o rany! musiałam ją zrobić, wzięłam się za gotowe około 22.00 ale cel został osiągnięty hehe :D

@aniolek678 ja mam termin na 4.05. bede ogarniać pranie gdzieś przełom marzec/kwiecień, bo córkę rodziłam miesiąc przed terminem.
Ja nie mam żadnych zachcianek. Na początku tylko na dobre piwo lub wino białe- raczej nie do zrealizowania. A poza tym nic. Chyba że coś akurat spróbuję i mi zasmakuje, ale to taki moment. Ostatnio to byl surowy kalafior hehe. Z córką w styczniu i lutym był grany arbuz- droga zachcianka

Dzięki za rady - trochę odpoczęłam i mi już lepiej. Nie ciągnie tak [emoji3] I mała się rozbrykała więc jestem spokojna.
Wzięłam się za listę - wrzucę jak skończę w nasz wątek wyprawkowy do Waszej oceny [emoji39]

Jakie macie zdanie o Oilatum / Emolium ? Które lepsze dla noworodka? [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja na razie kupiłam olej kokosowy. Zobaczymy czy się sprawdzi.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Dzięki dziewczynki za podpowiedzi - muszę zatem o tym jeszcze poczytać [emoji3] Lista się robi / wieczorem wrzucę pewnie to co udało mi się już stworzyć [emoji4]

Ale póki co to zrobiłam przerwę na obiadek, bo mój niedługo z pracy przyjedzie i wyczarowałam zapiekankę makaronową z kurczakiem i szpinakiem [emoji48] jeszcze tylko sos i ser na wierzch i do piekarnika mi ląduje [emoji16]

@aniolek678 ja będę kupować pod koniec miesiąca wszystko. I jak kupię to wtedy wypiorę, poprasuję i będzie z głowy [emoji6]
Nad materacem będę się zastanawiać - bo różne są opinie. Muszę poczytać.

1518714194-ac15ca953b7aa8da-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy ktoras z was byla na usg z dzieckiem swoim? ;) zastanawiam się czy moj syn bedzie cos widział na usg 4d. Bo jutro mam i chciala bym mu pokazac zeby zrozumial ze w moim brzuszku jest dzidzia:)

Do góry