reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Jeszcze pamiętam że dla Kasi kupowałam płyn do kąpieli babydream właśnie z olejkiem. Fajny był i tani. A teraz jeszcze na kosmetyki nie patrzyłam ale babydream się pozmieniało, przynajmniej graficznie opakowania inne.

reklama
BLOGI I STRONY, na które lubię zaglądać, bo wydają mi się wartościowe

www.hafija.pl - o karmieniu piersią wszystko

www.mataja.pl - położna o ciąży, porodzie, rozwoju dzieci- lekko i dowcipnie na podstawie artykułów naukowych- bardzo warto

www.wymagajace.pl - psycholog o spaniu,karmieniu piersią, dzieciach hnb - też na podstawie badań, szczególnie warto o spaniu i hnb. W nurcie rodzicielstwa bliskości- to akurat, co kto lubi

www.malgorzatajackowska.pl - dietetyt o diecie maluchów na podstawie najnowszychzaleceń, warto w kontekście rozszerzania diety zwłaszcza

www.szpinakrobibleee.pl - jw o żywieniu dzieci

mamaginekolog to znają tu wszyscy

www.mojedziecikreatywnie.pl - to o zabawach rozwojowych dla dzieci od malucha po szkołę- m.in. DIY masy plastyczne, trochę montessori, trochę sensoryki

www.matkawariatka.pl - to blog o książkach dla dzieci 0+ bardzo ciekawe propozycje

www.farmaceuta-radzi.pl - mama aptekarka o tym co, kiedy i komu dać, gdy dziecko choruje

www.zapytaj-farmaceute.blogspot.com - jw

www.1000dni.pl - strona sponsorowana, ale rzetelna o żywieniu dzieci

www.mamaalergikagotuje.pl - super bazazdrowych przepisów, gdy się ma na stanie dziecko z alergiami. Mama się zna i to bardzo, pokończyły odpowiednie studia

www.damianparol.blog - spec od żywienia ogolnie, jak mamy wątpliwość czy coś jest modą czy jest zdrowe lub rzeczywiście nie

O fotelikach:
www.osiemgwiazdek.blogspot.com
www.blog.tylem.pl
www.fotelove.com.pl
Oraz ich fb- tam pomogą wybrać foteliki, które warto przymierzyć

O kosmetykach:
www.srokao.pl

I moja ukochana aplikacja dzieciowy, na której można wprowadzić pomiary dziecka i sama robi wykresy na siatkach centylowych, ma wykaz leków na rozne dolegliwości, opis szczepionek i wiele innych. Taka typowo pediatryczna.
Są dwie o tej nazwie, ale trzeba wybrać zieloną ikonkę bez dziecka, stworzona przez medycynę praktyczną
Link do: Aplikacja mobilna Moje Dziecko

Baza porodówek z opiniami:
http://www.gdzierodzic.info

o fajnie :) w takim razie ja też zamówię od tego sprzedawcy. Z racji że mam mało miejsca to usztywniany przewijak świetny się sprawdzi na łóżeczko :)

Ja też się nasłuchałam tych głupot żeby nie kupować za wcześnie rzeczy dla dzidzi itp no ale kupić tak to wszystko w jednym czasie to mogłoby być ciężko $$$...

A jak z materacem do łóżeczka ? Kupowałyście razem z łóżeczkiem w komplecie czy osobno?

Ja chyba myślę o materacu który jest wypełniony pianka-kokos.. ale jeszcze nie mam nic upatrzonego

Kiedy planujecie pranie i prasowanie ubranek ? :) ja z racji że jestem kwietniowa to zabiorę się już po mału od przyszłego tygodnia :)

Pomyślałam że wszystkie bawełniany ciuszki wypiorę 60 stopniach, chociaż często na metkach dziecięcych jest i napisane że w 40... :p

Powiedzcie jak tam z waszymi zachciankami ciążowymi ? Co aktualnie wcinacie a na co macie chęć?

Za mną chodziła taka prawdziwa domowa zupa ogórkowa o rany! musiałam ją zrobić, wzięłam się za gotowe około 22.00 ale cel został osiągnięty hehe :D

@aniolek678 ja mam termin na 4.05. bede ogarniać pranie gdzieś przełom marzec/kwiecień, bo córkę rodziłam miesiąc przed terminem.
Ja nie mam żadnych zachcianek. Na początku tylko na dobre piwo lub wino białe- raczej nie do zrealizowania. A poza tym nic. Chyba że coś akurat spróbuję i mi zasmakuje, ale to taki moment. Ostatnio to byl surowy kalafior hehe. Z córką w styczniu i lutym był grany arbuz- droga zachcianka

Dzięki za rady - trochę odpoczęłam i mi już lepiej. Nie ciągnie tak [emoji3] I mała się rozbrykała więc jestem spokojna.
Wzięłam się za listę - wrzucę jak skończę w nasz wątek wyprawkowy do Waszej oceny [emoji39]

Jakie macie zdanie o Oilatum / Emolium ? Które lepsze dla noworodka? [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja na razie kupiłam olej kokosowy. Zobaczymy czy się sprawdzi.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Dzięki dziewczynki za podpowiedzi - muszę zatem o tym jeszcze poczytać [emoji3] Lista się robi / wieczorem wrzucę pewnie to co udało mi się już stworzyć [emoji4]

Ale póki co to zrobiłam przerwę na obiadek, bo mój niedługo z pracy przyjedzie i wyczarowałam zapiekankę makaronową z kurczakiem i szpinakiem [emoji48] jeszcze tylko sos i ser na wierzch i do piekarnika mi ląduje [emoji16]

@aniolek678 ja będę kupować pod koniec miesiąca wszystko. I jak kupię to wtedy wypiorę, poprasuję i będzie z głowy [emoji6]
Nad materacem będę się zastanawiać - bo różne są opinie. Muszę poczytać.

1518714194-ac15ca953b7aa8da-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy ktoras z was byla na usg z dzieckiem swoim? ;) zastanawiam się czy moj syn bedzie cos widział na usg 4d. Bo jutro mam i chciala bym mu pokazac zeby zrozumial ze w moim brzuszku jest dzidzia:)

Do góry