reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hej mamusie:) coś ostatnio czsu nie mogę znaleść żeby przysiąść do internetu ale jak już usiadłam to przejrzę co tam naskrobałyście;)

@agatenka33 moja córcia jest z końca kwietnia i ja nie miałam na kr rękaw bodów tylko na długi, na krótki kupowałam w okolicy czerwca i z poczatku na długi miałam jakoś 5-6 szt bo mówili dużo nie trzeba i musiałam dokupić bo nie nadąrzałam prac. Maj może byc różny i trzeba się przygotować na każdą pogodę ale tak jak dziewczyny piszą zawsze można coś dokupić:)
@MB91 super że wizyta ok a malutka ma jeszcze dużo czasu na obrót:) moja zapewne podobnie waży w 24+4 ważyła 660g.
@agatenka33 super że na wizycie wszystko ok:)

reklama
Hej dziewczynki.Udalo sie lekarka sama mi zrobi usg genetyczne w 3 trymestrze i to za darmo.Jutro jade na ujastek i tam mi zrobi to badanie.Siostra do mnie dzisiaj wpada to jutro malego do psedskola zawiezie.Ja tam w szpitalu musze byc na 7.30 a ze ode mnie daleko to pewnie o piatej wstane.A co do wyprawki to mam prawie wszystko laktator mi potrzebny posciel.I musze od tesciowej ciuszki odebrac bo sa u niej na przechowanie zostawione.Znow bedzie gadac ze to za wczesnie .Ale kto wie kiedy urodze.A poza ty m moge nie miec sil bo juz mam duzy brzuszek

Pierwszy poród miałam sn i byłam zadowolona w miarę szybko skurcze do wytrzymania i bardzo bym chciała żeby drugi teżbył sn chociaż wiem że nie ma dwóch takich samych porodów ale cc mnie przeraża i jeśli było by jakieś zagrożenie to nie mam wyjscia ale na dzień dzisiejszy bardzo chce sn i cc wogóle nie mam w głowie choć różnie to bywa:(
@agatenka33 ja się wybieram za tydzień do lidla może akurat coś ciekawego się trafi;)

My też przymierzamy się do kupna szafy i dlatego tak chyba zwlekam z tą wyprawką żeby nie mieć podwójnej roboty bo w marcu kupimy szafę wszystko poukładamy i po świętach będe mogła prać i układać:)

@Maartaa89 super że z dzidzią wszystko dobrze:)
@Gosiaczek1202 super że krzywa wyszła dobrze:)
@nknatalia fajnie że wizyta udana, u nas też będzie druga księżniczka;)
@kjsko ja też mam wadę wzroku a teraz jeszcze na jedno oko troszke gorzej widze i ciężko mi się zebrać do okulisty ale z odwrotnych przyczyn bo ja się boję cc i nie chcę cc a obawiam się że mogę dostać skierowanie:( ale jeśli nie ma wskazań do cc warto spróbować sn lekarze wiedzą co robią i jeśli coś bedzie nie tak napewno zareagują.
@Gosiaczek1202 dzidziuś jaki już spory:) trzym,am kciuki żeby wszystko było ok.
@Gosika88 ja jak więcej się ruszam to mała też spokojna a jak się położe i coś zjem to szaleje. Nie martw się na pewno wszystko jest ok taki dzień poprostu ma.

My walentynek nie obchodzimy kochamy się cały rok a nie jeden dzień. My od miesiąca mamy zakaz zbliżen i tak jakoś dziwnie i smutno ale moj M kochany brzuszek pogłaska i pogada troszkę do niego i w nocy ciągle się przytula więc się cieszę ze nic między nami się nie zmieniło.

@paaulaa90 dobrze, że dałaś o sobie znać [emoji39]

Dziewczynki ... strasznie boli mnie brzuch ... to może i nawet nie boli co „ciągnie”. Na boku źle mi się leży, na płasko przez kręgosłup równie niedobrze. Mam to od rana - jest po prostu twardy . Ale mała się rusza więc to mnie uspokaja. Nie chce No-spy dawać na chwile obecną. Może macie jakieś sposoby? [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Napewno nie kupuje żadnego grubszego kocyka tylko jakiś cieńszy(chyba 2szt.) coś grubszego to na jesień dokupie, a tych pieluszek muslinowych/ bambusowych nie miałam muszę się zorientować co to jest bo widzę że zachwalacie na lato.
@kjsko można już coś szykować nigdy nie wiadomo jaka będzie końcówka czy będziemy się dobrze czuły czy poród nie będzie wcześniej itp. i jak to moja mama mówi faceci się nie znają i jak przyszło by im robić zakupy to nie wiedzieliby co mają kupować;) no i wydatki rozkłada się też na części a nie odrazu wszystko na raz.

reklama
@paaulaa90 dobrze, że dałaś o sobie znać [emoji39]

Dziewczynki ... strasznie boli mnie brzuch ... to może i nawet nie boli co „ciągnie”. Na boku źle mi się leży, na płasko przez kręgosłup równie niedobrze. Mam to od rana - jest po prostu twardy . Ale mała się rusza więc to mnie uspokaja. Nie chce No-spy dawać na chwile obecną. Może macie jakieś sposoby? [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mnie też łapią takie napięcia brzucha Ale już 2 mies systematycznie biorę magnez i trochę lepiej jest. Kurcze...co chwilę coś nam już jest:( ja trochę lepiej niż rano,jestem już u rodziców, w razie czego szpital blisko i kontakt że światem jest. ;(

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Do góry