reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@kjsko witaj. Ja też mam wadę wzroku i chce rodzic SN. W takich przypadkach to chyba tylko zostaje indywidualna decyzja [emoji6]

@tysia123 dobre pytanie.... ja nie mam pojęcia ‍♀️ najchętniej to walentynki przełożyłabym na weekend - więcej możliwości. D. Jest dzisiaj do 19 w pracy to jak tu cokolwiek zaplanować.

Młoda mnie denerwuje od wczoraj wieczora, dopiero przed chwilą mi dała o sobie znać [emoji35] A ja tu już się zamartwiałam [emoji57]

Dzień dobry kobietki tak w ogóle [emoji28]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, mam takie trochę wstydliwe pytanie.. czy którejś zdarza się śluz przezroczysty, lekko beżowy bezzapachowy Ale uwaga...nie z pochwy A z cewki moczowej?Ja od dłuższego czasu tak mam,szczególnie po nocy.. nigdy przed ciążą takiego czegoś nie miałam. Zawsze jak było coś to leciało z pochwy. Niedługo robię badania moczu Ale w poprzednich nikt nic nie zauważył. Nic mnie nie piecze i nie szczypie.. to chyba nie zapalenie skoro nie czuje podrażnienia..
Ja też dziś cała noc nie przespałam, czuje się niezywa. U nas walentynek nie będzie bo mojego nie ma,ale i tak nie obchodzilismy jakoś specjalnie.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Dziękuję Wam za odpowiedź :) może rzeczywiście to kwestia nastawienia i podejscia psychicznego.
Może za bardzo o tym wszystkim myślę i miele w głowie. Na szkole rodzenia jest nas 11 par i w sumie ja i jedna dziewczyna tylko maja taki problem z porodem :)

My walentynki obchodzimy szerokim łukiem :p nie lubię takich wymuszonych okoliczności, gdzie człowiek czuje się zobowiązany do czegokolwiek. Plus wszędzie tłok- knajpy, kina, teatry, bo nagle trzeba gdzieś wyjść

@kjsko witaj. Jeśli okuliści nie widzą problemu z sn, to próbuj sn. Jednak jest dużo większa szansa na komplikacje u mamy i dziecka i to długofalowe po CC. Tym bardziej sn, jesli to Twój pierwszy poród, bo CC pierwsza wszystko potem komplikuje i to czasami bardzo. Jednak z jakiegoś powodu natura tak to zorganizowała, a CC jest jak dla mnie rozwiązaniem awaryjnym.

Mnie też ciąża teraz nie rozpieszcza. Chyba mam to o czym piszecie. Ciagnie mnie krocze i mam dziwne uczucie u góry po wewnętrznej stronie ud, że czasem jest aż uczucie bezwładu. I nie jest to ból mięśni. Zgaga koszmarna już chyba po wszystkim. Piecze mnie po nocy pod prawą piersią i rano swędzą ręce- na szczęście nie dłonie, ale chyba czas zbadać próby wątrobowe i kwasy żółciowe

Dziękuję Wam za odpowiedź :) może rzeczywiście to kwestia nastawienia i podejscia psychicznego.
Może za bardzo o tym wszystkim myślę i miele w głowie. Na szkole rodzenia jest nas 11 par i w sumie ja i jedna dziewczyna tylko maja taki problem z porodem :)
Może to trochę pomoże- to nie straszak, tylko dobrze mieć pełną świadomość
Link do: Cesarskie cięcie bez tajemnic - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Link do: Cesarskie cięcie - czy jest najlepszym rozwiązaniem? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Link do: Poród cc-psn - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam takie trochę wstydliwe pytanie.. czy którejś zdarza się śluz przezroczysty, lekko beżowy bezzapachowy Ale uwaga...nie z pochwy A z cewki moczowej?Ja od dłuższego czasu tak mam,szczególnie po nocy.. nigdy przed ciążą takiego czegoś nie miałam. Zawsze jak było coś to leciało z pochwy. Niedługo robię badania moczu Ale w poprzednich nikt nic nie zauważył. Nic mnie nie piecze i nie szczypie.. to chyba nie zapalenie skoro nie czuje podrażnienia..
Ja też dziś cała noc nie przespałam, czuje się niezywa. U nas walentynek nie będzie bo mojego nie ma,ale i tak nie obchodzilismy jakoś specjalnie.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

W tym tematcie to teraz ja mogę pomóc bo pracuję w laboratorium medycznym i moglę Ci powiedziec ze najwazniejsze czy w moczu sa bakterie (obecność krwi, glukozy, bialka), ktore sa zrodlem stanu zapalnego, jezeli ich nie ma plus wymaz z pochwy na bakterie i grzyby jest ok, to raczej nie ma sie czym martwic. Ja mam taki bol w kroczu, nie wiem jak to opisac, jak napinam tam miesnie żeby się wysikac to wtedy boli, ale moja gin powiedziała ze tak może byc. Powtorz sobie badanie moczu. :)

reklama
Dzień dobry. My też nie obchodzimy jakoś tego święta, mój mąż twierdzi że kocha mnie cały rok a nie jeden dzień. Kornelka obiecała zrobić tacie laurkę serce a ja mam ochotę na tory czekoladowy i sobie zrobię tym bardziej że mamy na feriach od poniedziałku dwoch siostrzeńców męża więc chętnie zjedzą bo uwielbiają moje słodkości.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry