reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczynki, mam pytanie czy też miałyście może coś takiego że wstajecie z łóżka i nie macie siły chodzić? Strasznie bolą mnie biodra a potem tak między udami, szczerze to takie niekomfortowe uczucie że już sama nie wiem co mnie boli, ledwo chodzę....ajć!!

Też mam podobnie. Dopada mnie to wieczorami jak wstaję z pozycji leżącej. Jakby zawiasy nóg zaruscialy i w okolicy drog moczowych od zewnątrz coś kłólo... Ciężko mi sie też wyprostowuje. Jak jakaś babcia :-D
Wydaje mi się, że to dlaczego, bo nasze dzieciatka i brzuszki są coraz większe i nasze ciała są tym obciążone... Jak zrobię kilka kroków - rozchodze to - to to mija... :)

reklama
uff :) to dobrze ze macie podobnie bo byłam przerażona chyba najlepiej będzie się po prostu zaraz położyć spać i tyle :) hehehe ciąża daje w kość, ale już bliżej niż dalej :)

Mnie bolą uda wysoko bardzo po wewnętrznej stronie. No i plecy przy kazdym wstawaniu

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) u nas od wczoraj załatwianie spraw czyli pity i takie tam :) dzisiaj dużo tlenu bo pogoda dosyć ładna :)
W poniedziałek musiałam jechać 35km w jedna stronę po papiery za granice i w drodze powrotnej już musiałam się zatrzymać i postać chwile bo brzuch myślałam ze mi eksploduje :/ po powrocie wzielam magnez i nospe i zasnęłam nawet nie wiem kiedy , nigdy więcej takiego uczucia :/
A do tego uroki ciąży dają w kość powoli , ból kręgosłupa i częste odwiedziny toalety i cieeezko już :) 11kg+ także jest co targać :)

Ale jeszcze tylko 11 tygodni nie całych :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! jestem tu nowa, i przymierzam się już od dluższego czasu zeby napisac, chodzi mi o kwestie porodu. Mam wadę wzroku nie dośc powazną zeby wydać skierowanie na cc, ale jednoczesnie nie jest ona lekka, w kazdym razie nie łapie się na wytyczne co do porodu metoda cc dostałam takie zaswiadczenie o mojej wadzie wzroku i na koncu napisane jest ze sa wskazania do cc, byłam u dwoch okulistów i oboje powiedzieli mi to samo mianowicie ze nie ma przeciwskazan do rodzenia siłami natury i jak chce to moga mi wystawic takie zaswiadczenie. Zapisałam się na szkolę rodzenia i były zajęcia z położną ktora troszkę negatywnie wypowiadala sie co do tych kobiet ktore chca miec cc bez wyraznych wskazan. Mowila ze dzieci maja wzmozone napięcie mięsniowe i ze dziecko przezywa taki szok, ze nie jest przygotowane na przyjscie na swiat. Ale z drugiej strony jak słyszę o komplikacjach jakie mogą byc po naturalnym porodzie to jestem przerazona, raz że własnie oczy sa narazone podczas parcia (to się tak ładnie mówi zeby nie przec twarza ale jak przychodzi co do czego to się nie da :)), to krocze może sobie pęknąc w niewlasciwym kierunku, juz nie mowie o ryzyku przyduszenia dziecka. Nie wiem co mam zrobic. Dzisiaj na zajęciach ze szkoły rodzenia bylismy na porodowce pozwiedziac i jestem przerazona tym wszystkim. Co mi radzicie?

Kjisko jeśli nie masz przeciwskazan do sn to próbuj, jeśli będzie się coś działo nie tak to masz od tego lekarzy żeby reagowali. Przy CC też może być wiele komplikacji. Nie ma co się nastawiać negatywnie. Jakoś dzieci urodzić musimy, a żaden sposób nie jest ani przyjemny ani w 100% bezpieczny. Grunt to myśleć pozytywnie, niektóre porody trwają dosłownie chwilkę i są niemal bezbolesne więc kto wie ... Może taki ci się trafi ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! jestem tu nowa, i przymierzam się już od dluższego czasu zeby napisac, chodzi mi o kwestie porodu. Mam wadę wzroku nie dośc powazną zeby wydać skierowanie na cc, ale jednoczesnie nie jest ona lekka, w kazdym razie nie łapie się na wytyczne co do porodu metoda cc dostałam takie zaswiadczenie o mojej wadzie wzroku i na koncu napisane jest ze sa wskazania do cc, byłam u dwoch okulistów i oboje powiedzieli mi to samo mianowicie ze nie ma przeciwskazan do rodzenia siłami natury i jak chce to moga mi wystawic takie zaswiadczenie. Zapisałam się na szkolę rodzenia i były zajęcia z położną ktora troszkę negatywnie wypowiadala sie co do tych kobiet ktore chca miec cc bez wyraznych wskazan. Mowila ze dzieci maja wzmozone napięcie mięsniowe i ze dziecko przezywa taki szok, ze nie jest przygotowane na przyjscie na swiat. Ale z drugiej strony jak słyszę o komplikacjach jakie mogą byc po naturalnym porodzie to jestem przerazona, raz że własnie oczy sa narazone podczas parcia (to się tak ładnie mówi zeby nie przec twarza ale jak przychodzi co do czego to się nie da :)), to krocze może sobie pęknąc w niewlasciwym kierunku, juz nie mowie o ryzyku przyduszenia dziecka. Nie wiem co mam zrobic. Dzisiaj na zajęciach ze szkoły rodzenia bylismy na porodowce pozwiedziac i jestem przerazona tym wszystkim. Co mi radzicie?
Hej. Moim zdaniem skoro lekarze specjaliści nie widzą potrzeb bez sensu miec Cc...
Powikłania sa i po porodzie Sn i Cc.. To nie jest tak ze porod przez Cc i wszystko będzie ok bez komplikacji czy bolu...boli pęknięcie w kroczu ale tez np zle wklucie znieczulenia do kręgosłupa.. Takze i tu i tu jest bol tylko w porodzie sn szybciej dochodzisz do siebie a po Cc nie..
Moim zdaniem warto sprobowac mialam Cc i chce teraz rodzic sn ...lekarze na pewno beda moec Twoja wade na oku i w razie czego wykonaja Cc.nie nakrecaj sie bedzie dobrze:) to niesamowite przezycie...

reklama
Prawda. Jedynie czas dochodzenia do siebie po CC i sn jest indywidualna sprawa. Czasem dziewczyny CC lepiej znoszą a inne sn.

Dzień dobry.

Co szykujecie na walentynki?

Do góry