reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@kjsko witaj. Ja też mam wadę wzroku i chce rodzic SN. W takich przypadkach to chyba tylko zostaje indywidualna decyzja [emoji6]

@tysia123 dobre pytanie.... ja nie mam pojęcia ‍♀️ najchętniej to walentynki przełożyłabym na weekend - więcej możliwości. D. Jest dzisiaj do 19 w pracy to jak tu cokolwiek zaplanować.

Młoda mnie denerwuje od wczoraj wieczora, dopiero przed chwilą mi dała o sobie znać [emoji35] A ja tu już się zamartwiałam [emoji57]

Dzień dobry kobietki tak w ogóle [emoji28]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, mam takie trochę wstydliwe pytanie.. czy którejś zdarza się śluz przezroczysty, lekko beżowy bezzapachowy Ale uwaga...nie z pochwy A z cewki moczowej?Ja od dłuższego czasu tak mam,szczególnie po nocy.. nigdy przed ciążą takiego czegoś nie miałam. Zawsze jak było coś to leciało z pochwy. Niedługo robię badania moczu Ale w poprzednich nikt nic nie zauważył. Nic mnie nie piecze i nie szczypie.. to chyba nie zapalenie skoro nie czuje podrażnienia..
Ja też dziś cała noc nie przespałam, czuje się niezywa. U nas walentynek nie będzie bo mojego nie ma,ale i tak nie obchodzilismy jakoś specjalnie.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Dziękuję Wam za odpowiedź :) może rzeczywiście to kwestia nastawienia i podejscia psychicznego.
Może za bardzo o tym wszystkim myślę i miele w głowie. Na szkole rodzenia jest nas 11 par i w sumie ja i jedna dziewczyna tylko maja taki problem z porodem :)

My walentynki obchodzimy szerokim łukiem :p nie lubię takich wymuszonych okoliczności, gdzie człowiek czuje się zobowiązany do czegokolwiek. Plus wszędzie tłok- knajpy, kina, teatry, bo nagle trzeba gdzieś wyjść

@kjsko witaj. Jeśli okuliści nie widzą problemu z sn, to próbuj sn. Jednak jest dużo większa szansa na komplikacje u mamy i dziecka i to długofalowe po CC. Tym bardziej sn, jesli to Twój pierwszy poród, bo CC pierwsza wszystko potem komplikuje i to czasami bardzo. Jednak z jakiegoś powodu natura tak to zorganizowała, a CC jest jak dla mnie rozwiązaniem awaryjnym.

Mnie też ciąża teraz nie rozpieszcza. Chyba mam to o czym piszecie. Ciagnie mnie krocze i mam dziwne uczucie u góry po wewnętrznej stronie ud, że czasem jest aż uczucie bezwładu. I nie jest to ból mięśni. Zgaga koszmarna już chyba po wszystkim. Piecze mnie po nocy pod prawą piersią i rano swędzą ręce- na szczęście nie dłonie, ale chyba czas zbadać próby wątrobowe i kwasy żółciowe

Dziękuję Wam za odpowiedź :) może rzeczywiście to kwestia nastawienia i podejscia psychicznego.
Może za bardzo o tym wszystkim myślę i miele w głowie. Na szkole rodzenia jest nas 11 par i w sumie ja i jedna dziewczyna tylko maja taki problem z porodem :)
Może to trochę pomoże- to nie straszak, tylko dobrze mieć pełną świadomość
Link do: Cesarskie cięcie bez tajemnic - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Link do: Cesarskie cięcie - czy jest najlepszym rozwiązaniem? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Link do: Poród cc-psn - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam takie trochę wstydliwe pytanie.. czy którejś zdarza się śluz przezroczysty, lekko beżowy bezzapachowy Ale uwaga...nie z pochwy A z cewki moczowej?Ja od dłuższego czasu tak mam,szczególnie po nocy.. nigdy przed ciążą takiego czegoś nie miałam. Zawsze jak było coś to leciało z pochwy. Niedługo robię badania moczu Ale w poprzednich nikt nic nie zauważył. Nic mnie nie piecze i nie szczypie.. to chyba nie zapalenie skoro nie czuje podrażnienia..
Ja też dziś cała noc nie przespałam, czuje się niezywa. U nas walentynek nie będzie bo mojego nie ma,ale i tak nie obchodzilismy jakoś specjalnie.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

W tym tematcie to teraz ja mogę pomóc bo pracuję w laboratorium medycznym i moglę Ci powiedziec ze najwazniejsze czy w moczu sa bakterie (obecność krwi, glukozy, bialka), ktore sa zrodlem stanu zapalnego, jezeli ich nie ma plus wymaz z pochwy na bakterie i grzyby jest ok, to raczej nie ma sie czym martwic. Ja mam taki bol w kroczu, nie wiem jak to opisac, jak napinam tam miesnie żeby się wysikac to wtedy boli, ale moja gin powiedziała ze tak może byc. Powtorz sobie badanie moczu. :)

reklama
Dzień dobry. My też nie obchodzimy jakoś tego święta, mój mąż twierdzi że kocha mnie cały rok a nie jeden dzień. Kornelka obiecała zrobić tacie laurkę serce a ja mam ochotę na tory czekoladowy i sobie zrobię tym bardziej że mamy na feriach od poniedziałku dwoch siostrzeńców męża więc chętnie zjedzą bo uwielbiają moje słodkości.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry