reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry:)
Ja dziś po lekarzach od rana,ginekolog raz dwa, zapalenie przeszło,teraz czekam w kolejce do okulisty. Chce zapytać czy nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego. Szyjka jest ok:) dzidzia kopie coraz mocniej. Zapytałam lekarza,czy gdyby coś się działo mogę zadzwonić zapytać, a on że nie bo chce mieć prywatność.czy Wy też na NFZ tak macie że nie pozwala Wam dzwonić?czyli gdyby coś to jadę do szpitala bo nie mogę skonsultować się z moim lekarzem.. ech..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja dziś po lekarzach od rana,ginekolog raz dwa, zapalenie przeszło,teraz czekam w kolejce do okulisty. Chce zapytać czy nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego. Szyjka jest ok:) dzidzia kopie coraz mocniej. Zapytałam lekarza,czy gdyby coś się działo mogę zadzwonić zapytać, a on że nie bo chce mieć prywatność.czy Wy też na NFZ tak macie że nie pozwala Wam dzwonić?czyli gdyby coś to jadę do szpitala bo nie mogę skonsultować się z moim lekarzem.. ech..

Ja mam gin na NFZ , moj gin przyjmuje też na oddziale i ja mam wsparcie u niegi bo gdyby cos mam dzwonić lub przyjechać do niego na oddzial. Na porod tez sie umowilismy ze w razie czego jam zaczne rodzic 1 telefon i on mi odbierze porod jam bd rodzic SN lub Cc ..

Dzieki dziewczyny za podpowiedz co się pytac bo z tych nerwow.wiem ze zapomniala bym i tez nie wpadla bym na te pytania a tak to bede spokojniejsza :) o 12 bede wiedziala co i jak :)

Dziekuje za podpowiedz napewno z tych pytan skorzystam:)
Ja chce sprobowac z malym bo ma 3.5latka bo od wrzesnia na pewno pójdzie juz oficjalnie a teraz wlasnie na pare godz dziennie.:) mam nadzieje ze bedzie ok :) bo z jednego przedszkola zrezygnowalam bo byla jedna pani na 20dzieci....
Moja Kornelka jest w wieku Twojego z lipca a Twój synek?
Kornelia tęskni za przedszkolem ale mam dość chorób narazie, ja od grudnia jeszcze mam objawy przeziębienia, Kornelka tylko bo lekkie przeziębienia miała ale mnie zarażała, ale tydzień w przedszkolu dwa w domu. Wkurza mnie że nie pilnują tego, żeby dzieci przeziębione nie chodziło. U nas 24 osoby i jedna nauczycielka i pomoc ale dużo dzieci nie chodzi i wymieniają się.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Kornelka jest w wieku Twojego z lipca a Twój synek?
Kornelia tęskni za przedszkolem ale mam dość chorób narazie, ja od grudnia jeszcze mam objawy przeziębienia, Kornelka tylko bo lekkie przeziębienia miała ale mnie zarażała, ale tydzień w przedszkolu dwa w domu. Wkurza mnie że nie pilnują tego, żeby dzieci przeziębione nie chodziło. U nas 24 osoby i jedna nauczycielka i pomoc ale dużo dzieci nie chodzi i wymieniają się.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Moj synek z wrzesnia.2014r.
No wlasnie tego sie boje, ale chcemy sprobowac :) jak bedzie chorowal czy cos to go zabiore i tyle .. Bo ja i tak i tak w domu . daje go do przedszkola tylko ze wzgledu na to zeby sie z dziecmi pobawil a nie nudzil się ze mna w domu... Jam będzie chorowal to zrezygnujemy... A z jednej strony jak by chodził do przedszkola to bylo by mi łatwiej jak dzidzia sie urodzi :) bo on w przedszkolu ja zajmuje sie mała i moj by jezdzil po niego ;)

Jak dla mnie mało odpowiedzialne takie zachowanie lekarza. Ja do jednego mogę dzwonić do 21.30, drugi też bez problemu odbiera w ciągu dnia. Zdarzyło mi się raptem po razie zadzwonić do jednego i do drugiego i to w ostateczności.

3jgxskjosc311c31.png

Ja juz po rozmowie z dyrektorka :) panstwowe przedszkole ,3 panie w grupie 21dzieci . busy od 4 lat kursuja z ciocia ktora dziecia pomaga wsiadac i wysiadac. Czyli od września moze jezdzic busem. Od 26lutego po feriach idzie 1raz:) i odrazu zaznaczylam ze maly bedzie chodzil na początku 2/3 h i jak bedzie zle chce byc pare dni z nim. Takze jestem zadowolona mam nadzieje ze bedzie ok :)

Ja juz po rozmowie z dyrektorka :) panstwowe przedszkole ,3 panie w grupie 21dzieci . busy od 4 lat kursuja z ciocia ktora dziecia pomaga wsiadac i wysiadac. Czyli od września moze jezdzic busem. Od 26lutego po feriach idzie 1raz:) i odrazu zaznaczylam ze maly bedzie chodzil na początku 2/3 h i jak bedzie zle chce byc pare dni z nim. Takze jestem zadowolona mam nadzieje ze bedzie ok :)

Podpowiem Ci tylko tyle, że czasem dzieci mają na początku kryzys ale nie poddawajcie się za szybko bo przedszkole to naprawdę fajna sprawa[emoji6] a co do chorób to to jest niestety nieuniknione.. ja też na początku byłam przerażona, bo syn prawie wcale mi nie chorował a pózniej co chwilkę przeziębienie ale wole, żeby swoje przechorował w przedszkolu niż potem w szkole i miał zaległości..

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

Wbrew pozorom siedzenie z dzieckiem w przedszkolu nie jest dobre. Pierwszy dzień warto pójść oprowadzić dziecko, potem umowa o której przyjdziesz (po obiadku, po spacerze a nie godzina) szybki buziak i idziesz. Czasem dzieci płaczą na początku albo trudno im się rozstać ale uwierz że im dlyEj będziesz się żegnać to będzie gorzej. 99% dzieci przestaje płakać jak rodzić wychodzi.

reklama
I tak zrobie :) wiem będzie mi i jemu ciezko ale damy rade:) masakra matka uczy sie na kazdym kroku hehe:)

Do góry