reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jetkaa najważniejsze czyli co za ile? Tzn. jakie opłaty, komitet, ubezpieczenie, posiłki itp. Ile dzieci w grupie? Czy dziecko musi być bez pampersa czy Pani pomaga w wycieraniu dupki? Czy dziecko dostaje picie kiedy chce czy musi mieć swoje, jak ubierać małego chodzi o to czy mają gorąco? Co musisz przynieść oprócz obuwia? O ubezpieczenie co obejmuje i czy mają? Czy jakieś zajęcie dodatkowe są? Napewno wszytko to Ci sama powie albo dopytasz w trakcie. Zapytaj też czy w pierwsze dni możesz na krócej godzina dwie przyjść z dzieckiem żeby powoli go zaklimatyzować.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My chwilowo zrezygnowaliśmy z przedszkola bo mała ciągle przeziębiona i mnie zaraża i tak za chwilę ferie więc nie ma sensu.

Jetkaa najważniejsze czyli co za ile? Tzn. jakie opłaty, komitet, ubezpieczenie, posiłki itp. Ile dzieci w grupie? Czy dziecko musi być bez pampersa czy Pani pomaga w wycieraniu dupki? Czy dziecko dostaje picie kiedy chce czy musi mieć swoje, jak ubierać małego chodzi o to czy mają gorąco? Co musisz przynieść oprócz obuwia? O ubezpieczenie co obejmuje i czy mają? Czy jakieś zajęcie dodatkowe są? Napewno wszytko to Ci sama powie albo dopytasz w trakcie. Zapytaj też czy w pierwsze dni możesz na krócej godzina dwie przyjść z dzieckiem żeby powoli go zaklimatyzować.

Dziekuje za podpowiedz napewno z tych pytan skorzystam:)
Ja chce sprobowac z malym bo ma 3.5latka bo od wrzesnia na pewno pójdzie juz oficjalnie a teraz wlasnie na pare godz dziennie.:) mam nadzieje ze bedzie ok :) bo z jednego przedszkola zrezygnowalam bo byla jedna pani na 20dzieci....

No niestety w państwowych przedszkolach najczęściej jest dużo dzieci i tylko 1 nauczyciel. Moja chodziła do prywatnego i zawsze były 2 panie plus 3 do pomocy przy posiłkach .
Zapytaj jeszcze czy jak będzie małego odbierał ktoś inny niż rodzice to czy musisz coś wypełnić. U nas zarówno w prywatnym i w państwowym nie oddali dziecka jak nie było pisemnego upoważnienia. A wiadomo, są różne sytuacje awaryjne więc my zawsze kilka dodatkowych osób z rodziny pisaliśmy.

Dzień dobry. Młoda nie śpi d 5:30........spaaaaaac.....

Dzień dobry

Ja wczoraj byłam na wizycie z dzidzia wszystko ok waży 660g i dalej jest dziewczynką
Ze mną gorzej bo szyjka tak samo krótka jak ostatnio i dalej biorę leki te co brałam wizyta 22.02 i jak coś się skróci to idę na szpital☹ a do tego morfologia nie bardzo i dostałam tardyferon do kompletu☹

Dzień dobry

Ja wczoraj byłam na wizycie z dzidzia wszystko ok waży 660g i dalej jest dziewczynką
Ze mną gorzej bo szyjka tak samo krótka jak ostatnio i dalej biorę leki te co brałam wizyta 22.02 i jak coś się skróci to idę na szpital☹ a do tego morfologia nie bardzo i dostałam tardyferon do kompletu☹
Super, ze z dzidziusiem wszystko ok. Zdrówka życzę, oby szyjka trzymała.

Oj, nie było mnie tu od 70 stron :) Beznadziejny czas, bo mój starszy niby jeszcze ośmiolatek a choruje już jak prawdziwy facet - wymaga prawie że wachlowania, ciągłego głaskania i zapewnień że nie umiera ;) Przesadzam, ale na serio ta choroba dała nam w kość. I jescze dziś wstaję, a tu znowu kaszel i ropny katar - więc zobaczymy jak to będzie. Niby chodzę do pracy, ale na szczęście już na pół etatu, bo mam okazję zostać w domu i przygotowywać herbatki, obkładać kocem i tak dalej ;) Niestety przez to że nie chodzę to kiedyś trzeba będzie wyrobić to pół etatu, więc będzie - o zgrozo - chodzenie codziennie :(

Czytałam co pisałyście o szczepionkach - i moje zdanie pokrywa się z tym co pisze @kamilaasami. Szczepiłam starszego, szczepimy nas - w tym też szczepienie w ciąży na grypę i przypominający krztusiec za 8 tygodni - i będę szczepiła młodszą. Nie przekonuje mnie to gadanie o odczynach poszczepiennych - choć każda ma prawo do swojego zdania :)

Cześć dziewczyny [emoji6] u mnie jakoś brak weny do pisania.. weekend bardzo fajny bo z soboty na niedzielę impreza u siostry, pózniej obiad u mamusi [emoji16] odpoczęłam sobie fajnie. Od wczoraj Kuba jest tydzień w domu bo ma ferie wiec fajnie się dziś wyspaliśmy i za niedługo jedziemy do kuzynki to się pobawi z jej dziećmi [emoji6]
@Jetkaa, przedszkole mimo chorób to fajna sprawa. Mój mały poszedł jako 3 latek i na początku też był odbierany po obiedzie czyli 4-5h, a w tym roku sam prosił żeby zostawać dłużej [emoji6] fajnie się obserwuje jakie dziecko robi postępy, jak opowiada co się działo, śpiewa piosenki [emoji6]
@paaulaa90, gratuluje udanej wizyty[emoji6] ja też mam wizytę 22.02. A jakiej długości jest Twoja szyjka??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry

Super ze wszystko ok gratuluje:);):)
A ktory masz tydzien ciazy?

reklama
@MB91 też miałam spadek hemoglobiny i czerwonych krwinek. Wybrałam dwa opakowania żelaza przepisanego przez ginekologa i teraz jest ok. :)
Zobaczymy 21 lutego czy znowu nie spada, bo ginekolog kazała na razie odstawić żelazo :)

Do góry