reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
o super dziękuje za informacje

Zdecyduje się chyba na ten katarek Plus i można go podłączyć do odkurzacza i dobrze wyciąga z noska prawda ?

I wodę morską też zamówię w sprayu :)

A co stosować na przemywanie do oczu jak ropieją, sól fizjologiczną ?

Hej dziewczyny :) dzisiaj byłam na spacerku i zaszłam do pepco i kupiłam pare ciuszków bo były w przecenie od 2.50zl :) w przyszłym tygodniu mam wizytę i to będzie już 29 tydzień :) już bliżej niż dalej :) tak czytam ze znacie wagę swojego dziecka a ja ostatni raz słyszałam o tym na połówkowym i to u innego gin bo moja nie ma takiego super sprzętu, myślicie ze nie każdy sprzęt ma odczyt wagi dziecka czy po prostu powinnam zapytać ??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Angela wagę dziecka gin "odczytuje" z kilku pomiarów w tym długości kości udowej, główki itd, więc musisz zapytać skoro sam ci nie mowi. Mój też do tego się nie kwapi i też wiem ostatni pomiar z połówkowego. Zawsze zapominam podpytać [emoji39]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Przeglądam sobie stronę z rożkami czy któraś z Was miała może usztywniany rożek z matą kokosową czy lepiej kupić zwykły miękki bez żadnych udziwnień ? :)

Witam dziewczyny

@kamilaasami Alicja bardzo ładne imię i pasuje do Dominika. Nie wiem jak u was ale u nas ostatnio bardzo popularne zaczęło się robić
@aniolek678 my od początku uzywamy wody morskiej w sprayu tylko dla niemowlaków to są łagodniejsze. Ja pierwszy raz niewiedzialam co i jak i kupiłam gruszkę ale użyliśmy może z dwa razy teraz zastanawiam się właśnie nad jakimś aspiratorem.
@Angela3aa może spytaj lekarza o wagę dziecka może lekarz z tych co nie mówią i trzeba dopytywać u mnie sam lekarz opowiada co widzi z usg.

A rożek miałam zwykły i teraz też taki kupie bo długo rożka nie używaliśmy może tydzień a później to np pod dziecko kladlam

U nas do nosa katarek i sól w spreju, do oczu fizjologiczna w ampułkach i na start gaziki jałowe. Rożków itp nie miałam- nie umiem dziecka przez tyle szmat trzymać, a moja tez nie lubiła być skrępowana- nie było otulaczy, rożków, becików, śpiworów

Co do wagi to jw określa się na podstawie kilku pomiarów i to wylicza program. Mój gin w jednym gabinecie miał stary sprzęt ale liczył. Także spytaj lub popatrz na wydruk USG, powinno tam być. No chyba, że nie mierzy głowy, brzucha, kości udowej

@aniolek678 jak ropieja oczka, to trzeba iść do lekarza. U nas niepotrzebnie przemywalam oczka jakimiś specyfikami i tak nie pomogło, dopiero wymaz z oczka stwierdził bakterie, po antybiotyku przeszło. Do codziennej pielęgnacji sól fizjologiczna.

reklama
Ale miałam ostatnio incydent, obudziłam się w nocy, bardzo kręcilo mi się w głowie, chciało mi się wymiotowac, na lewym boku myślałam że zaraz zwrócę, na prawym zaczęły mi cierpnac dłonie. Gdyby do tego dziecko się nie ruszalo, wpadlabym w panikę, ale mała jak zwykle się wiercila, po jakimś czasie zasnelam. Co to mogło być?

Do góry