reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Właśnie testuje poduchę rogala ciążowego, mega się leży, coś czuję że się dzisiaj wyśpię, czemu ja go w pierwszej ciąży nie miałam, jak miło!!!
Przez kilka dni tak mi wywalił brzuch że szok, a w sobotę idę na karnawałową i jestem zrozpaczona bo chyba nie wejdę w sukienkę:-( jutro muszę to sprawdzić.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie testuje poduchę rogala ciążowego, mega się leży, coś czuję że się dzisiaj wyśpię, czemu ja go w pierwszej ciąży nie miałam, jak miło!!!
Przez kilka dni tak mi wywalił brzuch że szok, a w sobotę idę na karnawałową i jestem zrozpaczona bo chyba nie wejdę w sukienkę:-( jutro muszę to sprawdzić.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Tez musze sobie juz sprawic taka poduche:) wieczór ciężko zasnąć, kręgosłup boli jak nie wiem co a rano jak mój D idzie do pracy wywalam sie na calym lozku a rano zas ciezko wstac :)
Ja mam maly brzuszek :) ale te plecy sa straszne:\ten bol... Nie moge sie doczekać jak urodze i zasne na brzuszku jejku;) moja pozycja

@basia89 szyjka długości 24mm.
@szczesliwa66 wczoraj na usg wychodziło 24+4 i z moich obliczeń wychodzi tak samo:)
@sredec1982 ja chodzę prywatnie i właśnie lekarz sam prosi żebym dzwoniła jeśli będę miała jakieś pytania dolegliwości itp.
@Jetkaa przedszkole fajna sprawa dla dziecka. My mieszkamy na wsi i mała nie chodziła do przedszkola dopiero teraz od wrzesnia poszła do pięciolatkow bo bardzo prosiła więc ją dowoze do innej miejscowości codziennie ale jestem zadowolona bo Mała szczesliwa i każdego dnia zaskakuje nas co raz bardziej bo rozwija się super. Na początku miała lekki kryzys ale daliśmy radę. Trzymam kciuki żeby twojemu synkowi się spodobało:)

Poducha rogal jest super miałam w poprzedniej ciąży i niewyobrazalam sobie nie mieć teraz dlatego zakupiłam już w listopadzie;)

@caltha super że wizyta udana i dzidzia też ładnie rośnie:)

Dziewczyny chyba w końcu wybraliśmy imię ... O ile nam (mi) się nic juz nie zmieni to będzie Alicja ... Dominik i Alicja, Domiś i Alusia ... Co sądzicie ? [emoji39]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

czesc dziewczyny!

Nie było mnie parę dni a tu tyle informacji :))

Ja zaczynam już 32 tydzień, idę za parę dni jeszcze raz do okulisty sprawdzić co i jak:)

Widzę że niektóre Panie mają podobnie, że ruchy dziecka się nierównomierne, czasem mój maluch mocniej się odzywa a czasem siedzi cicho jak mysz pod miotłą... może też rusza się cały czas ale nie wszystkie ruchy dla mnie wyczuwalne. Ciężko określić, grunt to nie wkręcać sobie nic do głowy !!! bo naprawdę potem to tylko idzie zwariować hehe.

Słyszałam że dobrze jest stosować u noworodków sól fizjologiczną do noska a jest jeszcze woda morska np w sprayu podobno łatwa aplikacja.Co stosowałyście ?

Kupowałyście może katarek czy gruszkę ? Nie wiem co kupić jedno i drugie czy jak :D

Jestem totalnie zielona w tym temacie

reklama
Gruszka taka z apteki jak dla mnie przydatna jak trzeba na codzien usunac coś z noska. Ale to rzadko bo zwykle wystarczy psiknac wida morską i glut po chwili wyskakuje. A na katar tylko i wyłącznie porządny aspirator. Ja mam do odkurzacza i nie zmienię na nic innego.

Do góry