reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry:)
Ja dziś po lekarzach od rana,ginekolog raz dwa, zapalenie przeszło,teraz czekam w kolejce do okulisty. Chce zapytać czy nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego. Szyjka jest ok:) dzidzia kopie coraz mocniej. Zapytałam lekarza,czy gdyby coś się działo mogę zadzwonić zapytać, a on że nie bo chce mieć prywatność.czy Wy też na NFZ tak macie że nie pozwala Wam dzwonić?czyli gdyby coś to jadę do szpitala bo nie mogę skonsultować się z moim lekarzem.. ech..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja dziś po lekarzach od rana,ginekolog raz dwa, zapalenie przeszło,teraz czekam w kolejce do okulisty. Chce zapytać czy nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego. Szyjka jest ok:) dzidzia kopie coraz mocniej. Zapytałam lekarza,czy gdyby coś się działo mogę zadzwonić zapytać, a on że nie bo chce mieć prywatność.czy Wy też na NFZ tak macie że nie pozwala Wam dzwonić?czyli gdyby coś to jadę do szpitala bo nie mogę skonsultować się z moim lekarzem.. ech..

Ja mam gin na NFZ , moj gin przyjmuje też na oddziale i ja mam wsparcie u niegi bo gdyby cos mam dzwonić lub przyjechać do niego na oddzial. Na porod tez sie umowilismy ze w razie czego jam zaczne rodzic 1 telefon i on mi odbierze porod jam bd rodzic SN lub Cc ..

Dzieki dziewczyny za podpowiedz co się pytac bo z tych nerwow.wiem ze zapomniala bym i tez nie wpadla bym na te pytania a tak to bede spokojniejsza :) o 12 bede wiedziala co i jak :)

Dziekuje za podpowiedz napewno z tych pytan skorzystam:)
Ja chce sprobowac z malym bo ma 3.5latka bo od wrzesnia na pewno pójdzie juz oficjalnie a teraz wlasnie na pare godz dziennie.:) mam nadzieje ze bedzie ok :) bo z jednego przedszkola zrezygnowalam bo byla jedna pani na 20dzieci....
Moja Kornelka jest w wieku Twojego z lipca a Twój synek?
Kornelia tęskni za przedszkolem ale mam dość chorób narazie, ja od grudnia jeszcze mam objawy przeziębienia, Kornelka tylko bo lekkie przeziębienia miała ale mnie zarażała, ale tydzień w przedszkolu dwa w domu. Wkurza mnie że nie pilnują tego, żeby dzieci przeziębione nie chodziło. U nas 24 osoby i jedna nauczycielka i pomoc ale dużo dzieci nie chodzi i wymieniają się.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Kornelka jest w wieku Twojego z lipca a Twój synek?
Kornelia tęskni za przedszkolem ale mam dość chorób narazie, ja od grudnia jeszcze mam objawy przeziębienia, Kornelka tylko bo lekkie przeziębienia miała ale mnie zarażała, ale tydzień w przedszkolu dwa w domu. Wkurza mnie że nie pilnują tego, żeby dzieci przeziębione nie chodziło. U nas 24 osoby i jedna nauczycielka i pomoc ale dużo dzieci nie chodzi i wymieniają się.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Moj synek z wrzesnia.2014r.
No wlasnie tego sie boje, ale chcemy sprobowac :) jak bedzie chorowal czy cos to go zabiore i tyle .. Bo ja i tak i tak w domu . daje go do przedszkola tylko ze wzgledu na to zeby sie z dziecmi pobawil a nie nudzil się ze mna w domu... Jam będzie chorowal to zrezygnujemy... A z jednej strony jak by chodził do przedszkola to bylo by mi łatwiej jak dzidzia sie urodzi :) bo on w przedszkolu ja zajmuje sie mała i moj by jezdzil po niego ;)

Jak dla mnie mało odpowiedzialne takie zachowanie lekarza. Ja do jednego mogę dzwonić do 21.30, drugi też bez problemu odbiera w ciągu dnia. Zdarzyło mi się raptem po razie zadzwonić do jednego i do drugiego i to w ostateczności.

3jgxskjosc311c31.png

Ja juz po rozmowie z dyrektorka :) panstwowe przedszkole ,3 panie w grupie 21dzieci . busy od 4 lat kursuja z ciocia ktora dziecia pomaga wsiadac i wysiadac. Czyli od września moze jezdzic busem. Od 26lutego po feriach idzie 1raz:) i odrazu zaznaczylam ze maly bedzie chodzil na początku 2/3 h i jak bedzie zle chce byc pare dni z nim. Takze jestem zadowolona mam nadzieje ze bedzie ok :)

Ja juz po rozmowie z dyrektorka :) panstwowe przedszkole ,3 panie w grupie 21dzieci . busy od 4 lat kursuja z ciocia ktora dziecia pomaga wsiadac i wysiadac. Czyli od września moze jezdzic busem. Od 26lutego po feriach idzie 1raz:) i odrazu zaznaczylam ze maly bedzie chodzil na początku 2/3 h i jak bedzie zle chce byc pare dni z nim. Takze jestem zadowolona mam nadzieje ze bedzie ok :)

Podpowiem Ci tylko tyle, że czasem dzieci mają na początku kryzys ale nie poddawajcie się za szybko bo przedszkole to naprawdę fajna sprawa[emoji6] a co do chorób to to jest niestety nieuniknione.. ja też na początku byłam przerażona, bo syn prawie wcale mi nie chorował a pózniej co chwilkę przeziębienie ale wole, żeby swoje przechorował w przedszkolu niż potem w szkole i miał zaległości..

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

Wbrew pozorom siedzenie z dzieckiem w przedszkolu nie jest dobre. Pierwszy dzień warto pójść oprowadzić dziecko, potem umowa o której przyjdziesz (po obiadku, po spacerze a nie godzina) szybki buziak i idziesz. Czasem dzieci płaczą na początku albo trudno im się rozstać ale uwierz że im dlyEj będziesz się żegnać to będzie gorzej. 99% dzieci przestaje płakać jak rodzić wychodzi.

reklama
I tak zrobie :) wiem będzie mi i jemu ciezko ale damy rade:) masakra matka uczy sie na kazdym kroku hehe:)

Do góry