reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja tego nie kupie .mam pokoj z kuchnia .Pewnie bedzie maluszek z nami w swoim lozeczku spal.A prz6 starszym wcale nie musial sie drzec zebym sie obudzila mialam takiego czuja ze wysta4czylo jego kwekniecie juz na nogi wstawalam.To samo mialam dzisiaj w nocy maly przyszedl do nas do lozka .Wszystko mnie budzilo .przekrecil sie starszy na bok ja na nogach.A jak sie starszzy kreci to mlody w brzuszku hopsa hopsa .Jak oni sie uspokoili to moj stary zaczal chrapac .Musze go w nocy nagraac bo mi nie wierzy .Dzisiaj w nocy nawet pierdniecie komara mnie obudzilo

Oj kochana, miałam to samo dzisiaj w nocy. Po pierwsze nie mogłam zasnąć... a jak już zasnęłam to mój przyszedł spać i mnie obudził. I tak co chwile już się budziłam do samego rana.

Ja nianię kupię - ale dopiero jak się mała urodzi i będziemy jechać do moich rodziców, bo tam duży dom. A tak to na spokojnie sobie poradzę, bo nasze mieszkanie nie jest jakoś wybitnie duże.
Co do monitora oddechu - na początku chciałam, teraz nie chce. Faktycznie jak się człowiek wgłębi w te wszystkie art. to głupieje, ale jedno jest pewne - one lubią uruchamiać alarm nad wyrost. A to niepotrzebny stres i dla mamy i dla dziecka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamusie, czy któraś zamawiała coś z tej stronki? Korcą mnie ochraniacze szczebelkowe (oczywiście tylko na stronę od ściany). [emoji5]

Zastanawiam się nad jakością
Link do: Ochraniacze na łóżeczko - Zestawy dla dzieci - DaWanda

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie zamawiałam ale znam tę stronę i raczej byle czego tam nie kupisz

3jgxskjosc311c31.png

Ja ani monitora ani niani mieć nie będę. Przy pierwszym miałam nianie no dostaliśmy w prezencie ... Mało użyteczna - na małym mieszkaniu i tak słyszysz kazdy szmer a mała będzie u nas w pokoju więc nie widzę potrzeby.

Co do ochraniaczy fakt że maluszek tylko leży więc nie ma co się bronić przed wszystkim. Jednak później jak zaczynają się obroty to zdejmiemy wszelkiego rodzaju dodatki. Gdybym nie miała po synku nie kupowalabym teraz ochraniacza dla małej. Lubię minimalizm jeśli chodzi o łóżeczko.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

A dla mnie ochraniacz konueczny żeby maluch się nie obijał o szczebelki. No u chroni przed światłem jak chcesz zapalić lampkę w nocy. Z tym że ja ochraniacz zakładam po jakimś czasie dopiero, na początku muszę widzieć malucha bo boje się że np zakrztusił się mlekiem przez sen. Starsza nie miała problemy a młodszej się zdarzyło kilka razy że pomimo odbicia potem jeszcze coś si ulalo. Jak główka na wprost to nie zawsze maluch umie sobie z tym poradzić.

Dziewczyny,a jak ukladacie noworodki do snu?tylko na plecach?czy może jakieś walki robicie za plecami by leżał na boku?
Ochraniacz już kupiłam choć nie wiem czy był sens skoro dziecko się nie rusza podczas snu przez pierwsze miesiące.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

A ja raczej zdecyduje się na ochraniacze szczebelkowe w stonowanych kolorach. Mamy białą sypialnie z białymi meblami, więc łóżeczko też będzie białe. A żeby nie było aż tak sterylnie to zamówię ochraniacze od ścian (powstanie taki narożnik ładny) dzięki czemu od strony łóżka będę małą w nocy widzieć [emoji4]

Zawsze przytulniej [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny coś zrobiłam i nie mogłam pisać ani nic robić byłam jako gość dzisiaj wpadłam na to aby się zalogować i wylogować.
Chyba jestem jedyną osobą, która nadal nie zna płci dziecka, ponieważ po raz drugi wypięło na nas się. Połówkowe badania dobrze tylko lekarz nie mógł przepływów zrobić bo dziecko ułożone poprzecznie. Raczej stwierdził, że będzie dziewczynka bo sprzęt nie wystaje ale nie jest pewien na 100%. Mąż załamany druga dziewczynka już nie ma nadziei ja natomiast jeszcze nie mówię bo różnie może być.
Dzisiaj zrobiłam porządek z ubrankami małej i powiem Wam, że te z pepco są do niczego po kilku praniach, zmechlone, materiał rozciągnięty ech. Nie mam ochoty nawet zakładać je drugiemu dziecku ale niestety zwykle w prezencie dostawaliśmy z pepco. Jedynie sukienki ok. Także muszę kupić jakieś nowe ale jeszcze się wstrzymuje dopóki nie będę pewna płci. Unikes nie mam prawie w cale więc jak chłopiec to czeka mnie wydatek bo mąż nie pozwoli mi chłopaka w różowe ubrać.
Nan super trzymam kciuki.
Mb91 masz rację ja też założę ochraniacz ale tylko od ściany, żeby było miłej. Bez przesady pewni że ochraniacz jest przywiązany i sam nie spadnie.

Na początku układam Kori na boku i robiłam wałek z ręcznika.
Też myślę nad dostawny łóżeczkiem, bo ciężko mi było małą ciągle odstawiać do łóżeczka w nocy tym bardziej że budziła się często.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie chodzi o to że spadnie tylko że maluszek powędruje pod szczebelki i sam główka przyciśnie się do ochraniacza a nie jest na tyle sprytne żeby się odsunąć tylko cały ten puchaty materiał blokuje dostęp powietrza. Póki się maluch nie rusza nie ma takiego zagrożenia.

Maluszka układałam zawsze na płasko na plecach chyba że w dzień jak mogę obserwować jak śpi to na brzuszku. Mały nie ulewal a jak młodsza będzie to wystarczy klin pod materacem.

Ja mam spodnie dresowe i bodziaki z Pepco. Zależy jak się trafi. Niektóre wyglądają ok po synku a niektóre poszły do śmieci bo nawet oddać komuś to wstyd takie szmatki się porobiły. Ale w "drogich" firmach też się buble trafiają ... Oczywiście dużo rzadziej ale jak się 5zl za bodziaka daje to moim zdaniem nie szkoda. Z Pepco lubię ręczniki i kocyki dla dzieci.

@nknatalia dlaczego taka reakcja męża ? Ja bym się mega cieszyła z drugiego chłopaka ... Tak samo z dwóch córeczek. Płeć dla nas nie miała znaczenia ważne że będzie drugie maleństwo :) już nie mogę się doczekać !!! [emoji16]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry