reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Z Pepco trzeba wybierać bo sporo szajsu jest alr jak jakoś tak po dotyku nauczyłam sie poznawać co jest ok a co nie.
Z drugiej strony jak coś za 10 zł rozejdzie się w praniu to nie szkoda ale czasem coś kupiłam no w 5-10-15 za 30-40 zł i też się po praniu rozlatywalo.
Dziewczynki układałam na boku albo na plecach, różnie. Na brzuchu żadna dać nie chciała.
Tak sobie myślę jak macie dostawne łóżeczko to takie niby wygodne....ale jak dziecko do siebie wziąć jak płacze? Siadacie i przenosicie? Podciąganie za kocyk? No nie wyobrażam sobie. Pomijając że takiego malucha w nocy się przewija nawet 2-3 razy więc i tak trzeba wstać. Ja nigdy z żadnym dzieckiem nie spałam i nie wyobrażam sobie spać....

reklama
Ja na boczku klade do poki dziecko samo sie nie przewroci np na plecki.. Nawet jak by dzidzi sie ulalo przez sen zwymiotuje i sie nie zakrztusi.. Raz lewy bok raz prawy zeby glowka sie nie znieksztalcila:) syna tak dawalam i teraz tez tak bedzie :)

Tysia ja nie mialam wyboru ... Mój synek nie lubił spać przy kimś. Sam i to w łóżeczku albo w wózku bez różnicy byleby go nie dotykać bo płakał. :/ Teraz też nie lubi się przytulać :( jak wołam buzi buzi to ucieka i się śmieje albo kręci głową na "nie". Takiego mam gagatka ... Liczę na to że jak się malutka urodzi to chociaż z zazdrości będzie się tulił [emoji33]... Chyba jestem straszna matka [emoji19]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny coś zrobiłam i nie mogłam pisać ani nic robić byłam jako gość dzisiaj wpadłam na to aby się zalogować i wylogować.
Chyba jestem jedyną osobą, która nadal nie zna płci dziecka, ponieważ po raz drugi wypięło na nas się. Połówkowe badania dobrze tylko lekarz nie mógł przepływów zrobić bo dziecko ułożone poprzecznie. Raczej stwierdził, że będzie dziewczynka bo sprzęt nie wystaje ale nie jest pewien na 100%. Mąż załamany druga dziewczynka już nie ma nadziei ja natomiast jeszcze nie mówię bo różnie może być.
Dzisiaj zrobiłam porządek z ubrankami małej i powiem Wam, że te z pepco są do niczego po kilku praniach, zmechlone, materiał rozciągnięty ech. Nie mam ochoty nawet zakładać je drugiemu dziecku ale niestety zwykle w prezencie dostawaliśmy z pepco. Jedynie sukienki ok. Także muszę kupić jakieś nowe ale jeszcze się wstrzymuje dopóki nie będę pewna płci. Unikes nie mam prawie w cale więc jak chłopiec to czeka mnie wydatek bo mąż nie pozwoli mi chłopaka w różowe ubrać.
Nan super trzymam kciuki.
Mb91 masz rację ja też założę ochraniacz ale tylko od ściany, żeby było miłej. Bez przesady pewni że ochraniacz jest przywiązany i sam nie spadnie.

Na początku układam Kori na boku i robiłam wałek z ręcznika.
Też myślę nad dostawny łóżeczkiem, bo ciężko mi było małą ciągle odstawiać do łóżeczka w nocy tym bardziej że budziła się często.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Tez nie znam :) jestemy we dwie hehe:) w 15tyg mial byc chlopak a 20tyg gin stwierdzil ze ma maly sprzet ale raczej dziewczynka jest hehe
01.02 mam wizyte i juz powinnam wiedzieć:) ale czuje ze to chłopak :)

Jedną córkę miałam zakaz kładzenia na boku przez jakiś czas ze względu na bioderka. Ortopeda zalecił bo wyszedł pomiar na granicy normy.

U mnie jedną córka mega przytulał a druga nie

Dziewczyny nie chodzi o to że spadnie tylko że maluszek powędruje pod szczebelki i sam główka przyciśnie się do ochraniacza a nie jest na tyle sprytne żeby się odsunąć tylko cały ten puchaty materiał blokuje dostęp powietrza. Póki się maluch nie rusza nie ma takiego zagrożenia.

Maluszka układałam zawsze na płasko na plecach chyba że w dzień jak mogę obserwować jak śpi to na brzuszku. Mały nie ulewal a jak młodsza będzie to wystarczy klin pod materacem.

Ja mam spodnie dresowe i bodziaki z Pepco. Zależy jak się trafi. Niektóre wyglądają ok po synku a niektóre poszły do śmieci bo nawet oddać komuś to wstyd takie szmatki się porobiły. Ale w "drogich" firmach też się buble trafiają ... Oczywiście dużo rzadziej ale jak się 5zl za bodziaka daje to moim zdaniem nie szkoda. Z Pepco lubię ręczniki i kocyki dla dzieci.

@nknatalia dlaczego taka reakcja męża ? Ja bym się mega cieszyła z drugiego chłopaka ... Tak samo z dwóch córeczek. Płeć dla nas nie miała znaczenia ważne że będzie drugie maleństwo :) już nie mogę się doczekać !!! [emoji16]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Męskie ego wiesz chce mieć syna żeby się spełnić jako facet i grać z nim w piłkę bo uwielbia i chodzić na żużel itp. Po tej wieści zaczął z córką żużel oglądać i jej tłumaczyć co i jak, więc chyba zupełnie stracił nadzieję, tłumacze mu że z córką też to wszystko może robić a on na to ale syn to syn. Mi też wszystko jedno ważne żeby było zdrowe.

reklama
Ja na boczku klade do poki dziecko samo sie nie przewroci np na plecki.. Nawet jak by dzidzi sie ulalo przez sen zwymiotuje i sie nie zakrztusi.. Raz lewy bok raz prawy zeby glowka sie nie znieksztalcila:) syna tak dawalam i teraz tez tak bedzie :)
Tak masz w pełni rację, błagam !!!!!!!! dziewczyny zakodujcie bo moja bratowa (nie zalegalizowana) tak nie robiła, kładła małą tylko na jedną stronę, bo niby nikt jej nie powiedział i dziewczynka miała jedną stronę ciała zdeformowaną, teraz ma 4 lata i jest to mało widoczne jak ktoś nie wie ale my wiemy a jak była mniejsza to było bardzo widać i każdy pytał co jej jest. PRZESTRZEGAM!!!!!

Do góry