reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Nan90 gratuluje teraz musi już być dobrze, bardzo się cieszę, zr dobre wiesci, a dziewczyny tez sie zastanawiam ile czego, ile spiszkow i body w jakich rozm faktycznie kupujecie? O ile z dziewczynka nie mialam problemu bo podostawalam wszystkiego az nadto,co uzylam, ale dla chlopca musze od podstaw pokupic. Faktycznie szykujecie jakies kombinezony na poczatek, bo ja jakos nie pomyslalam, na wiosne sie nastawialam bardziej...

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z czymś cieplejszym się wstrzymuję, kupię bliżej terminu, bo nie wiem jaka będzie pogoda i jaki będzie duży.
Inne: mam sporo od rodziny, sama kupuję jakieś pojedyncze, na razie 56 i ciut 62. Córka 62 założyła dopiero po 6mcu a 68 po roku, także czekam aż będzie lepiej wiadomo czy będzie rozmiarowo w normie, na razie jest mniejszy niż większy.

reklama
Caltha jaka kruszynka ... Dominik mial 62 jak się urodził. To jakie zakladalas na początku ? 50 ? Teraz też się tak szykujesz ?

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Caltha to ja wlasnie raczej na 62 sie szykuje, 56 mam pojedyncze body i spiochy, jak bedzie mniejszy to w szpitalu daja u nas ubranie, a swojego wysle po zapasy jak trzeba bedzie. Moja Zuzia miala 54 jak sie urodzila w terminie, ale roznie bywa czasami wczesniej to moze być to i dzidzi mniejsze, ale chyba jakis cienki kombinezon polarkowy sie przyda bo i my jakies kurtki jeszcze w maju ubieramy, nie wiem sama...

Caltha to ja wlasnie raczej na 62 sie szykuje, 56 mam pojedyncze body i spiochy, jak bedzie mniejszy to w szpitalu daja u nas ubranie, a swojego wysle po zapasy jak trzeba bedzie. Moja Zuzia miala 54 jak sie urodzila w terminie, ale roznie bywa czasami wczesniej to moze być to i dzidzi mniejsze, ale chyba jakis cienki kombinezon polarkowy sie przyda bo i my jakies kurtki jeszcze w maju ubieramy, nie wiem sama...

Przyda się na pewno coś cieplejszego, ale mi się nie opłaca kupować, bo jak będzie powtórka to 56 będzie dużo za duże, a jak się nastawię na mini dziecko, to się okaże że kupiłam za małe. Także z tym czekam do kwietnia na pewno, zobaczymy jakie będą prognozy wtedy.

Na pewno większość standardowo wyrośnie z 56 w ciągu pierwszych 2tygodni, więc z tego bym kupiła po 2-3szt body długi i krótki rękaw, 2-3szt pajaców i podobnie półspiochow czy spodenek, plus 2 sweterki lub bluzy a z 62 bym brała po 6sztuk body, pajaca, półspiochow. I po porodzie dokupowała.
Ja się skupiam na 56 głównie i ciut 62. A w kwietniu albo dokupię z tych albo parę sztuk 50. W końcu to nie komuna i na pustyni nie mieszkam hihi

Właśnie, pajace, zupełnie zapomniałam o tym ustrojstwie. Nawet mi w sklepach w oczy nie wpadły.

Na pewno większość standardowo wyrośnie z 56 w ciągu pierwszych 2tygodni, więc z tego bym kupiła po 2-3szt body długi i krótki rękaw, 2-3szt pajaców i podobnie półspiochow czy spodenek, plus 2 sweterki lub bluzy a z 62 bym brała po 6sztuk body, pajaca, półspiochow. I po porodzie dokupowała.
Ja się skupiam na 56 głównie i ciut 62. A w kwietniu albo dokupię z tych albo parę sztuk 50. W końcu to nie komuna i na pustyni nie mieszkam hihi
Zgadzam się w 100 % teraz to pod drzwi dowioza za dwa dni. Ostatnio zamówiłam dwa body 56 z h&m, ale szczerze mówiąc, porównując do body z pepco rozmiar 62, to są takie same.

Hej, ja jestem co prawda kwietniowka, ale cos forum zamarlo, a chcialabym podpytac o jedna rzecz, jesli pozwolicie :)
Czy myslalyscie o monitorach oddechu? Ew. Nianiach radio/video? Czy uwazacie to za zbedny wydatek? Ja co do niani zastanawiam sie,gdyz pokoj maluszka jest zaraz kolo naszej sypialni, ale ew. Na wyjazd do rodzicow do duzego domu niania moze sie przydac, a taka video moze rowniez po macierzynskim jesli zdecydujemy się na opiekunke.
Ale co do monitorow to slyszalam tak skrajne opinie ze az nie wiem gdzie lezy zloty srodek. Dla niektorych "ratuje zycie", dla innych "zbedny wydatek". W grupie ryzyka chyba nie jestesmy, ale tez nie chcialabym zaniedbac czegos waznego. Jaka jest Wasza opinia?
Jesli temat juz sie przewinal to z gory przepraszam i sprobuje odszukac :)
Pozdrawiam!

reklama
Ja na monitor oddechu się nie zdecyduje Ale nianię bardzo chce. Na razie spróbuje aplikacji na telefon,a jak się nie sprawdzi to może coś wybiorę..
Ja też z kwietnia ,a tu się udzielam bo jest sympatyczniej3i codziennie się coś dzieje :))

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Do góry