reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny, jakiś czas temu udzielałam się na forum, później przez zawirowania przestałam niestety śledzić. Mam do Was pytanie i ogromną prośbę. Byłam wczoraj na badaniu polowkowym (20 tc) i wyszło mi że mam mało wód plodowych- AFI 5. Zy któraś z Was spotkała się z takimi wynikami? Czy to powód do niepokoju? Lekarka trochę mnie nastraszyla, jutro mam spotkanie z moim lekarzem.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie na połówkowych podobnie wody 8 a po dwóch godzinach byłam u mojej gin i u niej było 12 [emoji849] powiedziała, że jak dla niej szału nie ma ale jest ok. Zaleciła częste picie 3 l na dobę. Pij dużo i powinno być Oki [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

To prawda, przyjdzie samo :) byle nie czytać za dużo wytycznych i starać się podchodzić do wszystkiego ze spokojem i zdrowym rozsądkiem. Zwłaszcza przy pierwszym dziecku człowiek wpada w paranoje, starając się zrobić wszystko jak najlepiej.

Dodam jeszcze - rady innych zwłaszcza tych co się wymarzają jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać....

Śliczne te bodziaki ale ja już tyle kasy wydałam w tym m-cy że koniec. Zwłaszcza że ZUS mi kasę wisi.....jak usiądę kiedyś na kompie wrzucę wambzdjecia co kupiłam.

Ja musze od tesciowej przywiezc male ciuszki i zobaczyc co mam .a czego nie mam .ale chyba tylko pare rzeczy mam dokupic .Posprzatalam i leze sobie .odpoczywam .A wizyte mam 17

My chyba jednak dokupimy wózek drugi. Ten co mamy będę w domu używać, łóżeczko w sypialni na piętrze a drugi kupimy na spacery żeby nie myć kol co chwila.
I chyba muszę niani elektronicznej poszukać bbo skoro piętro też będziemy mieć to się przyda. Coś polecacie? Najlepiej taka z kamerka dodatkowo.

A ja się zmusiłam - poszłam na spacer (chociaż w Gdyni strasznie wieje, i chyba zaraz spadnie śnieg bo jest zimno). Wróciłam ze spacerku i zrobiłam naleśniki z serkiem i z jabłkami [emoji16]

Mniam !!!

Co do niani : @tysia123 moja ciocia używa z Aventu - ma ją od 4 lat (jej starsza córa ma cztery) i teraz dla mojej chrześniaczki (ma rok) i cały czas jest sprawna [emoji13]

Ja będę kupować nianie na pewno - ale nie wiem czy chce z kamerką czy bardziej zależy mi na tym by była to niania z czujnikiem oddechu (bo takowe też są).

A na jakie rozmiary kupujecie ciuszki? Ja jestem zielona i nie wiem w sumie od którego rozmiaru zacząć. Teoretycznie dziewczynki rodzą się mniejsze, ale syn mojego D. z pierwszego małżeństwa miał ponad 4 kg ‍♀️[emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A ja się zmusiłam - poszłam na spacer (chociaż w Gdyni strasznie wieje, i chyba zaraz spadnie śnieg bo jest zimno). Wróciłam ze spacerku i zrobiłam naleśniki z serkiem i z jabłkami [emoji16]

Mniam !!!

Co do niani : @tysia123 moja ciocia używa z Aventu - ma ją od 4 lat (jej starsza córa ma cztery) i teraz dla mojej chrześniaczki (ma rok) i cały czas jest sprawna [emoji13]

Ja będę kupować nianie na pewno - ale nie wiem czy chce z kamerką czy bardziej zależy mi na tym by była to niania z czujnikiem oddechu (bo takowe też są).

A na jakie rozmiary kupujecie ciuszki? Ja jestem zielona i nie wiem w sumie od którego rozmiaru zacząć. Teoretycznie dziewczynki rodzą się mniejsze, ale syn mojego D. z pierwszego małżeństwa miał ponad 4 kg ‍♀️[emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja kupuje pare malych i troche wiekszych bo nie wiadomo jaka dzidzia sie urodzi:) ale raczej patrzę na rozmiary większe.. Ja urodzilam synka i czapeczki mialam male i mama musiala kupowac mi większe bo mial baardzo duza glowe 56cm a klatke 54 cm i wogole mial zdeformowana po porodzie i naczyniaka więc z czapeczka mialam problem:\ takze lepiej miec pare takich pare takich moim zdaniem:)

U nas brak sniegu w Zakopanem i tez wieje :l i tez mam lenia czasem az zmuszam sie do wstania i gotowania i sprzatania. Ale jak wstane jest juz ok:) ja mam ochote na nalesniki z nutella i dżemem truskawkowym:) mmm

Do góry