reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny, jakiś czas temu udzielałam się na forum, później przez zawirowania przestałam niestety śledzić. Mam do Was pytanie i ogromną prośbę. Byłam wczoraj na badaniu polowkowym (20 tc) i wyszło mi że mam mało wód plodowych- AFI 5. Zy któraś z Was spotkała się z takimi wynikami? Czy to powód do niepokoju? Lekarka trochę mnie nastraszyla, jutro mam spotkanie z moim lekarzem.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie na połówkowych podobnie wody 8 a po dwóch godzinach byłam u mojej gin i u niej było 12 [emoji849] powiedziała, że jak dla niej szału nie ma ale jest ok. Zaleciła częste picie 3 l na dobę. Pij dużo i powinno być Oki [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

To prawda, przyjdzie samo :) byle nie czytać za dużo wytycznych i starać się podchodzić do wszystkiego ze spokojem i zdrowym rozsądkiem. Zwłaszcza przy pierwszym dziecku człowiek wpada w paranoje, starając się zrobić wszystko jak najlepiej.

Dodam jeszcze - rady innych zwłaszcza tych co się wymarzają jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać....

Śliczne te bodziaki ale ja już tyle kasy wydałam w tym m-cy że koniec. Zwłaszcza że ZUS mi kasę wisi.....jak usiądę kiedyś na kompie wrzucę wambzdjecia co kupiłam.

Ja musze od tesciowej przywiezc male ciuszki i zobaczyc co mam .a czego nie mam .ale chyba tylko pare rzeczy mam dokupic .Posprzatalam i leze sobie .odpoczywam .A wizyte mam 17

My chyba jednak dokupimy wózek drugi. Ten co mamy będę w domu używać, łóżeczko w sypialni na piętrze a drugi kupimy na spacery żeby nie myć kol co chwila.
I chyba muszę niani elektronicznej poszukać bbo skoro piętro też będziemy mieć to się przyda. Coś polecacie? Najlepiej taka z kamerka dodatkowo.

A ja się zmusiłam - poszłam na spacer (chociaż w Gdyni strasznie wieje, i chyba zaraz spadnie śnieg bo jest zimno). Wróciłam ze spacerku i zrobiłam naleśniki z serkiem i z jabłkami [emoji16]

Mniam !!!

Co do niani : @tysia123 moja ciocia używa z Aventu - ma ją od 4 lat (jej starsza córa ma cztery) i teraz dla mojej chrześniaczki (ma rok) i cały czas jest sprawna [emoji13]

Ja będę kupować nianie na pewno - ale nie wiem czy chce z kamerką czy bardziej zależy mi na tym by była to niania z czujnikiem oddechu (bo takowe też są).

A na jakie rozmiary kupujecie ciuszki? Ja jestem zielona i nie wiem w sumie od którego rozmiaru zacząć. Teoretycznie dziewczynki rodzą się mniejsze, ale syn mojego D. z pierwszego małżeństwa miał ponad 4 kg ‍♀️[emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A ja się zmusiłam - poszłam na spacer (chociaż w Gdyni strasznie wieje, i chyba zaraz spadnie śnieg bo jest zimno). Wróciłam ze spacerku i zrobiłam naleśniki z serkiem i z jabłkami [emoji16]

Mniam !!!

Co do niani : @tysia123 moja ciocia używa z Aventu - ma ją od 4 lat (jej starsza córa ma cztery) i teraz dla mojej chrześniaczki (ma rok) i cały czas jest sprawna [emoji13]

Ja będę kupować nianie na pewno - ale nie wiem czy chce z kamerką czy bardziej zależy mi na tym by była to niania z czujnikiem oddechu (bo takowe też są).

A na jakie rozmiary kupujecie ciuszki? Ja jestem zielona i nie wiem w sumie od którego rozmiaru zacząć. Teoretycznie dziewczynki rodzą się mniejsze, ale syn mojego D. z pierwszego małżeństwa miał ponad 4 kg ‍♀️[emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja kupuje pare malych i troche wiekszych bo nie wiadomo jaka dzidzia sie urodzi:) ale raczej patrzę na rozmiary większe.. Ja urodzilam synka i czapeczki mialam male i mama musiala kupowac mi większe bo mial baardzo duza glowe 56cm a klatke 54 cm i wogole mial zdeformowana po porodzie i naczyniaka więc z czapeczka mialam problem:\ takze lepiej miec pare takich pare takich moim zdaniem:)

U nas brak sniegu w Zakopanem i tez wieje :l i tez mam lenia czasem az zmuszam sie do wstania i gotowania i sprzatania. Ale jak wstane jest juz ok:) ja mam ochote na nalesniki z nutella i dżemem truskawkowym:) mmm

Do góry