reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja kilka rzeczy na 56 a tak to 62 i 68. Po córkach mam trochę uniseksow najmniejszych. 56 warto coś tam mieć ale to niewiele bo na chwilę będzie jeśli dziecko duże. Zresztą co firma to inna rozmiarów ja i czasem te 56 duże jest a czasem maleńkie.

reklama
Ja przy pierwszym 56 wcale nie użyłam... Urodził się 59cm ... Kupuje od 62 ale na 56 mam w razie "w" parę sztuk po kuzynki corci więc jak będzie potrzeba to się szybko w Pepco coś kupi bo z tego pierwszego rozmiaru dziecko na prawdę szybko wyrasta

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ale fajnie się macie, że możecie buszować po wyprzedażach! Ja niestety mam cała masę rzeczy - ale z drugiej strony bardzo bardzo fajnych - po synku, więc co najwyżej kilka rzeczy muszę kupić ;)
Co do rozmiaru to mam kilka sztuk w rozmiarze 50, sporo 56, bardzo dużo 62 I 68 :D Jak teraz kupuję to kupuje raczej 62 lub 68, bo tych mniejszych rozmiarów powinno wystarczyć - choć dokupiłam kilka body kopertowych i półśpioszków w rozmiarze 50, tak na wszelki wypadek, bo jak mój królik się urodził to był tak chudy, że wszystkie 56 były dużo za duże, mimo że włąśnie 56cm miał długości... Z resztą każda firma ma inna rozmiarówkę ;)

Na szkołę rodzenia się nie wybieram, ale to w sumie każdego prywatna decyzja. Moja koleżanka chodziła na zajęcia i mówi że niewiele się nauczyła, za to poznała swoją najlepszą przyjaciółkę - więc było warto :D No i żeby było fajniej to urodziły w tym samym dniu :D

A tak wogole się zastanawiam jak się ubiera takie dziecko maj-czerwiec? Długi rękawek czy krótki i na to jakaś pieluszka? kocyk cienki? Ja miałam dziecko z października i tak się zastanawiam jak to z dzieckiem na lato?

Ja kupiłam kilka ubranek w rozmiarze 56, najwięcej mam na 62, trochę już na 68, 74, 80 (te większe to były z wymiany za pampersy i tam był mix rozmiarów).

Zależy jaka będzie pogoda. A maj moze być zarówno 10 stopni jak i 30..... Generalnie ciepłe kombinezony nie potrzebne ale mam welurowych, polarowy, jakaś bluza, spodnie a jednocześnie body na krótki i długi rękaw, rampersy, pajacyki.

To zależy od pogody i od mamy [emoji39] niektóre mamy mają tendencję do ubierania dzieci na cebulkę ... U mnie króluje zasada to co ja + 1 czyli jak mam krótki rękaw to dziecku długi, jak mam długi to dziecku cienki sweterek itd no chyba że jest mega gorąco to też na krótki [emoji39]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No dokładnie. Ale i dzieci są różne. Agusi była ciągle gorąco. On z mają i na krótki rękaw non stop bo inaczej cała w potowkach była. A Kasi była mega zimno. W domu we wrześniu w piecu paliliśmy jak się urodziła, temperatury była 23-25 stopni a i tak musiała mieć 2 cienkie warstwy a do spania plus kocyk bo cała zimna była. Możliwe że miała zaburzona termoregulację bo 3 tyg przed terminem urodzona. Z czasem się unormowało.

Do góry