reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja kilka rzeczy na 56 a tak to 62 i 68. Po córkach mam trochę uniseksow najmniejszych. 56 warto coś tam mieć ale to niewiele bo na chwilę będzie jeśli dziecko duże. Zresztą co firma to inna rozmiarów ja i czasem te 56 duże jest a czasem maleńkie.

reklama
Ja przy pierwszym 56 wcale nie użyłam... Urodził się 59cm ... Kupuje od 62 ale na 56 mam w razie "w" parę sztuk po kuzynki corci więc jak będzie potrzeba to się szybko w Pepco coś kupi bo z tego pierwszego rozmiaru dziecko na prawdę szybko wyrasta

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ale fajnie się macie, że możecie buszować po wyprzedażach! Ja niestety mam cała masę rzeczy - ale z drugiej strony bardzo bardzo fajnych - po synku, więc co najwyżej kilka rzeczy muszę kupić ;)
Co do rozmiaru to mam kilka sztuk w rozmiarze 50, sporo 56, bardzo dużo 62 I 68 :D Jak teraz kupuję to kupuje raczej 62 lub 68, bo tych mniejszych rozmiarów powinno wystarczyć - choć dokupiłam kilka body kopertowych i półśpioszków w rozmiarze 50, tak na wszelki wypadek, bo jak mój królik się urodził to był tak chudy, że wszystkie 56 były dużo za duże, mimo że włąśnie 56cm miał długości... Z resztą każda firma ma inna rozmiarówkę ;)

Na szkołę rodzenia się nie wybieram, ale to w sumie każdego prywatna decyzja. Moja koleżanka chodziła na zajęcia i mówi że niewiele się nauczyła, za to poznała swoją najlepszą przyjaciółkę - więc było warto :D No i żeby było fajniej to urodziły w tym samym dniu :D

A tak wogole się zastanawiam jak się ubiera takie dziecko maj-czerwiec? Długi rękawek czy krótki i na to jakaś pieluszka? kocyk cienki? Ja miałam dziecko z października i tak się zastanawiam jak to z dzieckiem na lato?

Ja kupiłam kilka ubranek w rozmiarze 56, najwięcej mam na 62, trochę już na 68, 74, 80 (te większe to były z wymiany za pampersy i tam był mix rozmiarów).

Zależy jaka będzie pogoda. A maj moze być zarówno 10 stopni jak i 30..... Generalnie ciepłe kombinezony nie potrzebne ale mam welurowych, polarowy, jakaś bluza, spodnie a jednocześnie body na krótki i długi rękaw, rampersy, pajacyki.

To zależy od pogody i od mamy [emoji39] niektóre mamy mają tendencję do ubierania dzieci na cebulkę ... U mnie króluje zasada to co ja + 1 czyli jak mam krótki rękaw to dziecku długi, jak mam długi to dziecku cienki sweterek itd no chyba że jest mega gorąco to też na krótki [emoji39]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No dokładnie. Ale i dzieci są różne. Agusi była ciągle gorąco. On z mają i na krótki rękaw non stop bo inaczej cała w potowkach była. A Kasi była mega zimno. W domu we wrześniu w piecu paliliśmy jak się urodziła, temperatury była 23-25 stopni a i tak musiała mieć 2 cienkie warstwy a do spania plus kocyk bo cała zimna była. Możliwe że miała zaburzona termoregulację bo 3 tyg przed terminem urodzona. Z czasem się unormowało.

Do góry