reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja też miałam dziecko jesienne, więc będę to tym razem przerabiała po raz pierwszy ;) Ale to chyba wszystko zależy od rodziców + dziecka + temperatury w domu, więc zmiennych jest aż za dużo żeby jakieś uniwersalne reguły ustalać :D
Raczej staraliśmy się ubierać lżej, wrzesień, październik były wtedy ciepłe. Z pierwszego miesiąca zdjęcia mamy zazwyczaj w body z krótkim rękawkiem i cieniutkich rajstopkach. Ewentualnie body i skarpetki. Potem z 2800g w ciągu 2 miesięcy karmienia piersią zrobiło się 5800g, więc i tłuszczyk zaczął grzać ;) No i po tylu latach młody nadal jest raczej zimnolubny :)

reklama
Dziewczyny czy was dalej dzidzie kopiaj nisko.? Bo moj nadal kopie w blizne po cc jest bardzo nisko, podczas wsiadania do auta czuje dyskomfort.. A to juz 21 i wszedzie czytam ze raczej powinien bys kolo pempka a on nadal na lini majtek;\ dobrze ze jutro mam ginekologa to się uspokoje:)

Jestem 24 tc i dopiero od tygodnia czuje kopniaki wyżej. Zbliżają się do wysokości pępka ale wciąż poniżej. Ale stają się coraz bardziej odczuwalne... Już nie muszę się skupiać by poczuć.
Odebrałam.wyniki krzywej cukrowej;)) I chyba jest ok bo poniżej 140 po 2 godz:)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

To jest mój synek rok temu 18 maja a urodził się w kwietniu czyli miał trochę ponad miesiąc [emoji4]
1515002094-80369164a617ea5c-aaaaaa.jpeg

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie też kopie nisko tak na linii majtek. Czyli lepiej się zaopatrzyć w jakieś body z krótkim rękawem . Ja jestem przerażonato ale teraz tak po tylu latach przerwy to czuję się jakbym pierwszy raz była w ciąży Byłam dzisiaj u gina i dostałam już skierowanie na to USG 28-32 tyg . Jak ten czas szybko leci .

Ostatnio popralam wszystkie ubranka (mam nadzieję, że wszystkie i nie znajdę jeszcze w szafie gdzieś skitranych) i zauważyłam, że mój mały ma tylko 3 koszulki z krótkim rekawem :( a krótkich spodenek to chyba wcale. Jestem nieprzygotowana na lato

3jgxskjosc311c31.png

Blondynka1988 w pierwszej ciąży chodziłem i w tej również będę :)

Tysia123 u mnie nie można popijać wodą. Pijesz glukozę i czekasz dwie godziny o suchym ryjku ;)

Ja w super specyfiki na laktację nie wierzę. Piłam po prostu wodę i to dało mi taki nadmiar, że szok. Ale córa głodomor była to pomagała mamusi :)

Ja nie kupuję żadnych butelek bo nastawiam się na karmienie piersią. Jedynie kupię małą pewnie avent na wszelki wypadek gdybym miała wyjść z domu.

A to my :) 20t i 5d :)

2u5x7hh.jpg

reklama
Hej dziewczyny długo nie pisałam do was :happy2: jak prawie większość też już jestem po badaniach polowkowych wszystko w normie jak narazie i będziemy mieli dziewczynkę :)cieszę się bardzo będziemy mieli 2 chłopcow i mała księżniczkę na imię będzie miała Antosia :)
Marrtaa 89 super brzuszek taki malutki przy moim się wydaje :rofl2:
Ja przytylam 3.5 kg jak narazie mam nadzieję że w 10 się zmieszcze bo więcej nawet nie jest mi wskazane że względu na rozejscie spojenia które już zaczyna powoli o sobie dawać znać :baffled:

Do góry