reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Korzystacie z zajęć w szkole rodzenia?
Ja zaczynam 11 stycznia :)

My zaczynamy dziś [emoji4]

dev131ps___.png

Szkoła rodzenia fajna rzecz. Chodziliśmy przy pierwszym dziecku. U nas zajęcia w szpitalu więc poznałam personel i obejrzałam oddział i porodówkę. Bardzo pomogły mi zajęcia przy porodzie naturalnym. Natomiast tam gdzie mówią o pielęgnacji itp to trzeba trochę przymknąć oko bo często polecają to, co akurat mają od sponosorow. Poza tym każde dziecko jest inne i nie u każdego wszystko się sprawdza. Pamiętam jak wszyscy powtarzali że dziecka nie należy dokarmiać bo w iersi te kilka kropli mleka wystarczy a potem pokarm będzie. Taaaa. tylko jak się dziecko rodzi 4 kg tob dupie mabte kilka kropli. Moja mała się darla na cały oddział bo głodna a ja się poruszałam że coś ze mną nie tak. Ale na szczęście trafiłam na super babki na oddziale, dały małej że 3 razy butle jak się zbcyckannie najadła a takbkazaly przystawiać. I dziecko było zadowolone i laktację mi rozkręciła. Przy kolejnym sama się obbutle upomniałam jak widziałam że mała głodna aż spać nie może.
To samo dotyczy pielęgnacji pupy, pępka, sposobu usypiania.....trzeba sprawdzić co działa, co akurat naszemu dziecku odpowiada.

Dzień dobry :)
Wczoraj czekając w laboratorium 3 godz poczytałam ulotki i natrafiłam na wspomagacze laktacji.. czy ktoś to lykal, pomaga rzeczywiście ?była tam ulotka piulatte plus,weszłam na neta,cena ogromna ale opinie też dobre..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

@Patkawr ja niestety z glukozą nie pomogę bo nie miałam robionej nigdy.

Dziewczyny... grzeszę dzisiaj ‍♀️[emoji23]
1514897588-17458ce66c1e83a6-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I narobiłaś mi smaku wracając z przedszkola musiałam podjechać do sklepu i kupić :szok:
Gratuluję udanych wizyt zazdraszczam lekko że poznalyscie płeć maluszka :happy2:ale najważniejsze żeby było zdrowe . Macie jeszcze jakieś zachcianki? Ja od 14 tyg miałam na mandarynki teraz przerzuciłam się na pomarańcze :rolleyes:

Wczoraj czekając w laboratorium 3 godz poczytałam ulotki i natrafiłam na wspomagacze laktacji.. czy ktoś to lykal, pomaga rzeczywiście ?była tam ulotka piulatte plus,weszłam na neta,cena ogromna ale opinie też dobre..

Mi wystarczyło picie dużych ilości płynów, różnych, małymi łyczkami ale często. Nie można szałwii bo zatrzymuje laktację. A w cudowne specyfiki nie wierzę.

Z tego co mówiła mi doradca laktacyjny (nie wiem jak to odmienić [emoji13]) to działają tylko te rzeczy które mają w składzie słód jęczmienny (żadna herbatka wspomagająca laktację nie ma) np [emoji481] piwo free hihi

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Przy pierwszym dziecku, warto iść na zajęcia do szkoły rodzenia, choćby dla poczucia spokoju ducha i spotkania na żywo innych mam :-) Pokażą jak kąpać, przewijac, jak oddychać podczas porodu, nie ma tam informacji, których nie można by zobaczyć w internecie, ale mimo wszystko kiedy usłyszy się to od położnej na zajęciach, człowiek jest jakiś spokojniejszy. Co do nauki oddychania, to podczas porodu tak bolało, że o oddechu całkiem zapominalam, to właśnie w trakcie powinny najbardziej pomagać. Duży plus, że można obejrzeć porodowke. O preparatach na laktacje się nie wypowiem, bo miałam nadmiar, a jak był kryzys laktacyjny, to wystarczyło częste przystawienie do piersi.

reklama

Jedyne o udowodnionym działaniu to fe-mal-ti-ker

Ostatnia edycja:
Do góry