reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

A ja znam płeć od 13 tyg. (Robiłam NIPT test) i dziewczynka będzie [emoji846] ogólnie włosy są ok tylko ostatnio poszłam ściąć to fryzjerka chyba się z powołaniem minęła.
Paznokcie tez są dobre. A cera bez zmian raczej .
A powiedzcie mi te kobietki ci już cZuja ruchy. Jestem obecnie w 18tg a czuje ruchy od 16tg.
Gdzie są zlokalizowane ruchy które czujecie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie nisko pod pępkiem

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Ja czuje wręcz w lini majtek ale podobno po 20 tg czuć je wyżej. Ja wyraźnie czuje ale mój mąż jeszcze nie [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nknatalia tesciu w porzo az maz zazdrosny bo tesciu swojego wnuka traktuje ulgowo a syna surowiej.Tlumacze mojemu ze to normalne.Smiechu bylo jak tesciu skakal z wnukiem az mojemu mezowi szczena opadlo bo mowi ze swojego taty takiego powaznego goscia nigdy nie widzial w takiej sytuacji.Ja leze i czekam az maz wroci z pracy.Moj syn dloge z klockow buduje kolo mamy

A my jesteśmy po wizycie już [emoji3]
Jest Marysia na 100% - lekarz aż sam się zdziwił, że tak ładnie widać wszystko (sprawdził serduszko i inne narządy nawet).
Co do urody to u mnie raczej właśnie wszyscy mówią, że promienieje - co jakiś czas mi malutki pryszcz wyskoczy, ale prawda jest taka, że odkąd wkroczyłam w II tr. to jest znacznie lepiej z cerą. Jedynie co to mi się włosy przetłuszczają - ale ich stan jest bardzo dobry.
Paznokcie jak się łamały i rozdwajały - to tak teraz są twarde.

Więc u mnie chyba nie do końca się sprawdza, że „dziewczynka odbiera mamie urodę” :)

A jak pozostałe wizyty kobietki?

@Bobo25 ja czuje ruchy jakoś 5 cm pod pępkiem [emoji4]

A i jeszcze jedno - mam zlokalizowaną przyczynę bólu - kamica nerkowa, obie nerki powiększone. Zakaz jeżdżenia samochodem, pociągiem - totalne uziemienie. Spotkała się któraś z Was z czymś takim?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mała tez kopie, już czasami nawet przez brzuch czuć ale mąż jeszcze nie upolował, bo zwykle Lenka kopie kopie i nagle przestaje. Mąż się śmieje ze córeczka tatusia i grzeczna przy nim :p
Czuję to tak delikatnie od ok 2 tygodni, ale jeszcze nie byłam pewna czy to to (pierwsza ciąża), od kilku dni Mała tak daje czadu, ze nie mam już wątpliwości ;)
Fajnie ze mam łożysko na tylnej ścianie plus brzuch mi mało urósł na razie, to przynajmniej ruchy wcześnie czuję:)

dev131ps___.png

reklama
@Bobo25 ginekolog mówiła, że ruchy poczuję między pępkiem a spojeniem łonowym.
Ja je czuję po lewej stronie od pępka, tak z 3 cm w dół ;)
Nie czuję ich często. Mąż w ogóle nie wyczuwa ;)

Do góry