reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A ja znam płeć od 13 tyg. (Robiłam NIPT test) i dziewczynka będzie [emoji846] ogólnie włosy są ok tylko ostatnio poszłam ściąć to fryzjerka chyba się z powołaniem minęła.
Paznokcie tez są dobre. A cera bez zmian raczej .
A powiedzcie mi te kobietki ci już cZuja ruchy. Jestem obecnie w 18tg a czuje ruchy od 16tg.
Gdzie są zlokalizowane ruchy które czujecie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie nisko pod pępkiem

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Ja czuje wręcz w lini majtek ale podobno po 20 tg czuć je wyżej. Ja wyraźnie czuje ale mój mąż jeszcze nie [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nknatalia tesciu w porzo az maz zazdrosny bo tesciu swojego wnuka traktuje ulgowo a syna surowiej.Tlumacze mojemu ze to normalne.Smiechu bylo jak tesciu skakal z wnukiem az mojemu mezowi szczena opadlo bo mowi ze swojego taty takiego powaznego goscia nigdy nie widzial w takiej sytuacji.Ja leze i czekam az maz wroci z pracy.Moj syn dloge z klockow buduje kolo mamy

A my jesteśmy po wizycie już [emoji3]
Jest Marysia na 100% - lekarz aż sam się zdziwił, że tak ładnie widać wszystko (sprawdził serduszko i inne narządy nawet).
Co do urody to u mnie raczej właśnie wszyscy mówią, że promienieje - co jakiś czas mi malutki pryszcz wyskoczy, ale prawda jest taka, że odkąd wkroczyłam w II tr. to jest znacznie lepiej z cerą. Jedynie co to mi się włosy przetłuszczają - ale ich stan jest bardzo dobry.
Paznokcie jak się łamały i rozdwajały - to tak teraz są twarde.

Więc u mnie chyba nie do końca się sprawdza, że „dziewczynka odbiera mamie urodę” :)

A jak pozostałe wizyty kobietki?

@Bobo25 ja czuje ruchy jakoś 5 cm pod pępkiem [emoji4]

A i jeszcze jedno - mam zlokalizowaną przyczynę bólu - kamica nerkowa, obie nerki powiększone. Zakaz jeżdżenia samochodem, pociągiem - totalne uziemienie. Spotkała się któraś z Was z czymś takim?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mała tez kopie, już czasami nawet przez brzuch czuć ale mąż jeszcze nie upolował, bo zwykle Lenka kopie kopie i nagle przestaje. Mąż się śmieje ze córeczka tatusia i grzeczna przy nim :p
Czuję to tak delikatnie od ok 2 tygodni, ale jeszcze nie byłam pewna czy to to (pierwsza ciąża), od kilku dni Mała tak daje czadu, ze nie mam już wątpliwości ;)
Fajnie ze mam łożysko na tylnej ścianie plus brzuch mi mało urósł na razie, to przynajmniej ruchy wcześnie czuję:)

dev131ps___.png

reklama
@Bobo25 ginekolog mówiła, że ruchy poczuję między pępkiem a spojeniem łonowym.
Ja je czuję po lewej stronie od pępka, tak z 3 cm w dół ;)
Nie czuję ich często. Mąż w ogóle nie wyczuwa ;)

Do góry