reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Bo jak ma sie dziewczynke w brzuszku to kobieta jest ladna ma piekne wlosy i ladna cere dlugie i mocne paznokcie:)
A jak chlopca to kobieta jest brzydka i ja teraz taka jestem w poprzednich dwoch ciazach bylam taka piekna i mam dwie dziewczynki a teraz masakra co chwile jakies pryszcze wlosy brzydkie matowe paznokcie tez masakrao_O
Słyszałam, że to właśnie córka odbiera matce urodę w ciąży [emoji14] chłopcy dodają. U mnie bez zmian, jak byłam niewyjsciowa tak jestem hehe

3jgxskjosc311c31.png

Kciuki za wizyty i proszę o foto-relacje.
Ja siedzę na glukozie. W środę połówkowe.

Macie jakieś patenty na ropę w oczach u dziecka. Oprócz soli fizjologicznej i nie na receptę. Muszę pomóc małej zanim lekarz da pewnie jakiś antybiotyk.
Polecam swietlik, zaparzyc i przemywac mojej Zuzce szybko przechodzi po tym.

Ja tez dzis wizyta o 15, ale u mojego gin niby na 15 a wchodzisz o 16.30:crazy: co do przesadow jak bylam w ciazy z corka to nikt nie chcial uwierzyc ze corka bedzie bo podobno wyjatkowo korzystnie wygladalam :-D a teraz kto pomieszkuje nie wiem, gin ostrozny w wyrokach, wiec pewnie dowiem sie na polowkowym 8.01. Choc juz dwa razy snilo mi sie ze urodzilam i za kazdym razem dziewczynka:happy:

Bo jak ma sie dziewczynke w brzuszku to kobieta jest ladna ma piekne wlosy i ladna cere dlugie i mocne paznokcie:)
A jak chlopca to kobieta jest brzydka i ja teraz taka jestem w poprzednich dwoch ciazach bylam taka piekna i mam dwie dziewczynki a teraz masakra co chwile jakies pryszcze wlosy brzydkie matowe paznokcie tez masakrao_O
U nas odwrotnie się mówi że córki zabierają urodę i w moim przypadku tak było, przebarwienia na twarzy wypryski, i w ogóle szara cera.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Zawsze mówia, że dziewczynka urodę przyszłej mamie zabiera. Nie powiem bo w 2 trym. włosy mam ładne i paznokcie tak samo.

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app
To od witamin które przyjmujemy za to po porodzie niektórym kobietą włosy wypadają i cera się zmienia, łamią paznokcie. U mnie po porodzie wręcz przeciwnie wszytko było ok i przebarwienia na twarzy powoli znikały.

A ja sobie czytam o tych rzeczach czy dziewczynki odbieraja mamie urodę jako o ciekawostce.Tesciu mi mowil ze pieknie wygladam wiec pewnie chlopak bedzie.Dla mnie nie wazne co bedzie byleby zdrowe bylo .Chociaz dziewczynka mi sie marzy skrycie .Ma byc chlopak wedlug ginki.Zobaczymy .Odliczam do wizyty w srode .Przynajmiej mam doswiadczenie .A przy tym ze mam 4 siostry to sie bardzo liczy .
Od teścia takie komplementy, musi być fajny;-)

Życzę udanych wizyt!
My właśnie po lukrowalysmy pierniki miałam robić pierogi ale nie chce mu się dzisiaj.
Chyba choinkę dzisiaj ubierzemy bo przyjedzie. Prezenty już mam ale nie mam kiedy zapakować chociaż mój mały detektyw już odnalazł ich miejsce. Swoją drogą trzy latek już wie co mama po szafach chowa.
Od męża chciałam tą automatyczną lokówkę ale szczęście że jej nie kupił bo w sklepie wolałał lokówkosuszarkę którą już mi kiedyś kupił też zamiast lokówki którą chciałam. Kolejny raz byłabym załamana ale na szczęście w sobotę robiliśmy zakupy razem i widział że mi się spodobały złote kolczyki i mi je kupił. Uff
Odkąd mamy małego pieska chodzę sfrustrowana bo moje dziecko nie rozumie że tego tamtego mu nie wolno robić i ile razy można jej tłumaczyć. Masakra, dzisiaj już wyniosłam go do mamy bo szału myślałam że dostanę. A to go ciągnie siada na niego, depcze i takie tam i żadnego tłumaczenia języki nie dają rezultatów na poprawę.

A ja znam płeć od 13 tyg. (Robiłam NIPT test) i dziewczynka będzie [emoji846] ogólnie włosy są ok tylko ostatnio poszłam ściąć to fryzjerka chyba się z powołaniem minęła.
Paznokcie tez są dobre. A cera bez zmian raczej .
A powiedzcie mi te kobietki ci już cZuja ruchy. Jestem obecnie w 18tg a czuje ruchy od 16tg.
Gdzie są zlokalizowane ruchy które czujecie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A ja znam płeć od 13 tyg. (Robiłam NIPT test) i dziewczynka będzie [emoji846] ogólnie włosy są ok tylko ostatnio poszłam ściąć to fryzjerka chyba się z powołaniem minęła.
Paznokcie tez są dobre. A cera bez zmian raczej .
A powiedzcie mi te kobietki ci już cZuja ruchy. Jestem obecnie w 18tg a czuje ruchy od 16tg.
Gdzie są zlokalizowane ruchy które czujecie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja czuje na bliznie po Cc moze troszke wyzej;) ale takie delikatne:)
Mi paznokcie sie ogarnely a obgryzalam 16lat:) a teraz od kad jestem w ciazy mam twarde i piekne :) gorzej z włosami bo mi robia sie koncowki zolte i takie jak by natapirowane takie suche :\

Do góry