reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Cześć!

Wyczekuję ruchów maluszka :)
Czujemy się super :)
W niedzielę i wczoraj przed zaśnięciem bolał mnie żołądek, ale jak zasnęłam to przeszło ;)

Teraz nadal mam ochotę na śledzie, ale częściej chce mi się słodkiego :)
Synuś chyba potrzebuje energii :p

reklama
U nas morfologia i mocz co wizytę czyli co 4 tyg.

U mnie jedzeniiwo numer 1 to mandarynki a tak to różnie - raz mam ochotę na śledzia za chwilę mleko a innego dnia tylko słodkie bym jadła. Ale ja mam tak na codzienne także raczej niezwiązane to z ciążą.

Muszę się ruszyć umyć łazienkę a tak mi się nie chce ze szok....

Dziewczyny jak się kapiecie? W sensie siedzicie/ leżycie normalnie w wannie? Słyszałam, że gorące kąpiele raczej nie są wskazane w ciąży i bardziej preferowany jest prysznic. Ja nie lubię prysznicu więc u mnie kąpiel jest na klęczkach [emoji14] ale to takie niewygodne

3jgxskjosc311c31.png

Cześć!

Wyczekuję ruchów maluszka :)
Czujemy się super :)
W niedzielę i wczoraj przed zaśnięciem bolał mnie żołądek, ale jak zasnęłam to przeszło ;)

Teraz nadal mam ochotę na śledzie, ale częściej chce mi się słodkiego :)
Synuś chyba potrzebuje energii :p

@Blondynka1988 ja też czekałam, czekałam i się doczekałam [emoji3]

Także mogę śmiało powiedzieć, że pierwsze ruchy mam już za sobą [emoji5][emoji1377]

Śledzie ... i klops / teraz będę o nich myśleć non stop [emoji23][emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak się kapiecie? W sensie siedzicie/ leżycie normalnie w wannie? Słyszałam, że gorące kąpiele raczej nie są wskazane w ciąży i bardziej preferowany jest prysznic. Ja nie lubię prysznicu więc u mnie kąpiel jest na klęczkach [emoji14] ale to takie niewygodne

3jgxskjosc311c31.png
Ja tylko pod prysznicem bo wanny nie lubie;) ale może zbyt ciepła woda.41 st ma na pewno... i tak po 2yjsciu długo mi gorąco jes5 A dziś też wysoki puls .

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

3jgxskjosc311c31.png

Ja mam tylko prysznic więc nie mam innej opcji[emoji6] Ale uwierz mi, że marzę by położyć się do wanny [emoji3]
Gorące kąpiele nie są wskazane to fakt, ale prawda jest taka, że nasz organizm nie dopuści do przegrzania i sama będziesz chciała wyjść jak będzie Tobie za gorąco [emoji6] Czytałam gdzieś o tym właśnie niedawno.

W ogóle byłam dzisiaj na zakupach ( jak się lekarz dowie ile lazilam to mnie zabije). W Pepco kupiłam dwie białe tetrowe pieluszki i zaczep do smoczka. W Rossmanie 5 pieluch tetrowych w różnych wzorach za 16 zł więc uwwzam,że się opłaca . Zestaw do pielęgnacji paznokci dla dzidziaka, płyn do płukania ubranek, szczotkę do butelek. W smyku dwie butelki, dwa smoczki i zestaw trzech pieluszek flanelowych. A i kupiłam drobny prezent dla córki szwagierki :) kasy poszło w cholerę ,:p

3jgxskjosc311c31.png

W ogóle byłam dzisiaj na zakupach ( jak się lekarz dowie ile lazilam to mnie zabije). W Pepco kupiłam dwie białe tetrowe pieluszki i zaczep do smoczka. W Rossmanie 5 pieluch tetrowych w różnych wzorach za 16 zł więc uwwzam,że się opłaca . Zestaw do pielęgnacji paznokci dla dzidziaka, płyn do płukania ubranek, szczotkę do butelek. W smyku dwie butelki, dwa smoczki i zestaw trzech pieluszek flanelowych. A i kupiłam drobny prezent dla córki szwagierki :) kasy poszło w cholerę ,:p

3jgxskjosc311c31.png

Przygotowania już pełną parą co? [emoji3]

Ja badania robiłam tylko raz jak na razie. Teraz na następną wizytę będę robić drugi.

Co do kąpieli, to ja tylko prysznic mam, ale czytałam, że kąpiele z zbyt gorącej wodzie to nic dobrego.

Dziewczyny, powiedzcie mi, jak to jest z kontaktem z ospą w ciąży? Jako dziecko przechodziłam ospę. Jedno z dzieci, z którym pracuję dostało ospę. Zajęcia odbywają się w domu dziecka, ono się dobrze czuje, więc nic oprócz ciąży nie stoi na przeszkodzie, żebym się z nim spotkała. Tylko właśnie coś mi świta, że ospa i ciąża to nie po drodze mają...

oar8csqvpy6rz0kq.png

reklama
Do góry