reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Cześć!

Wyczekuję ruchów maluszka :)
Czujemy się super :)
W niedzielę i wczoraj przed zaśnięciem bolał mnie żołądek, ale jak zasnęłam to przeszło ;)

Teraz nadal mam ochotę na śledzie, ale częściej chce mi się słodkiego :)
Synuś chyba potrzebuje energii :p

reklama
U nas morfologia i mocz co wizytę czyli co 4 tyg.

U mnie jedzeniiwo numer 1 to mandarynki a tak to różnie - raz mam ochotę na śledzia za chwilę mleko a innego dnia tylko słodkie bym jadła. Ale ja mam tak na codzienne także raczej niezwiązane to z ciążą.

Muszę się ruszyć umyć łazienkę a tak mi się nie chce ze szok....

Dziewczyny jak się kapiecie? W sensie siedzicie/ leżycie normalnie w wannie? Słyszałam, że gorące kąpiele raczej nie są wskazane w ciąży i bardziej preferowany jest prysznic. Ja nie lubię prysznicu więc u mnie kąpiel jest na klęczkach [emoji14] ale to takie niewygodne

3jgxskjosc311c31.png

Cześć!

Wyczekuję ruchów maluszka :)
Czujemy się super :)
W niedzielę i wczoraj przed zaśnięciem bolał mnie żołądek, ale jak zasnęłam to przeszło ;)

Teraz nadal mam ochotę na śledzie, ale częściej chce mi się słodkiego :)
Synuś chyba potrzebuje energii :p

@Blondynka1988 ja też czekałam, czekałam i się doczekałam [emoji3]

Także mogę śmiało powiedzieć, że pierwsze ruchy mam już za sobą [emoji5][emoji1377]

Śledzie ... i klops / teraz będę o nich myśleć non stop [emoji23][emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak się kapiecie? W sensie siedzicie/ leżycie normalnie w wannie? Słyszałam, że gorące kąpiele raczej nie są wskazane w ciąży i bardziej preferowany jest prysznic. Ja nie lubię prysznicu więc u mnie kąpiel jest na klęczkach [emoji14] ale to takie niewygodne

3jgxskjosc311c31.png
Ja tylko pod prysznicem bo wanny nie lubie;) ale może zbyt ciepła woda.41 st ma na pewno... i tak po 2yjsciu długo mi gorąco jes5 A dziś też wysoki puls .

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

3jgxskjosc311c31.png

Ja mam tylko prysznic więc nie mam innej opcji[emoji6] Ale uwierz mi, że marzę by położyć się do wanny [emoji3]
Gorące kąpiele nie są wskazane to fakt, ale prawda jest taka, że nasz organizm nie dopuści do przegrzania i sama będziesz chciała wyjść jak będzie Tobie za gorąco [emoji6] Czytałam gdzieś o tym właśnie niedawno.

W ogóle byłam dzisiaj na zakupach ( jak się lekarz dowie ile lazilam to mnie zabije). W Pepco kupiłam dwie białe tetrowe pieluszki i zaczep do smoczka. W Rossmanie 5 pieluch tetrowych w różnych wzorach za 16 zł więc uwwzam,że się opłaca . Zestaw do pielęgnacji paznokci dla dzidziaka, płyn do płukania ubranek, szczotkę do butelek. W smyku dwie butelki, dwa smoczki i zestaw trzech pieluszek flanelowych. A i kupiłam drobny prezent dla córki szwagierki :) kasy poszło w cholerę ,:p

3jgxskjosc311c31.png

W ogóle byłam dzisiaj na zakupach ( jak się lekarz dowie ile lazilam to mnie zabije). W Pepco kupiłam dwie białe tetrowe pieluszki i zaczep do smoczka. W Rossmanie 5 pieluch tetrowych w różnych wzorach za 16 zł więc uwwzam,że się opłaca . Zestaw do pielęgnacji paznokci dla dzidziaka, płyn do płukania ubranek, szczotkę do butelek. W smyku dwie butelki, dwa smoczki i zestaw trzech pieluszek flanelowych. A i kupiłam drobny prezent dla córki szwagierki :) kasy poszło w cholerę ,:p

3jgxskjosc311c31.png

Przygotowania już pełną parą co? [emoji3]

Ja badania robiłam tylko raz jak na razie. Teraz na następną wizytę będę robić drugi.

Co do kąpieli, to ja tylko prysznic mam, ale czytałam, że kąpiele z zbyt gorącej wodzie to nic dobrego.

Dziewczyny, powiedzcie mi, jak to jest z kontaktem z ospą w ciąży? Jako dziecko przechodziłam ospę. Jedno z dzieci, z którym pracuję dostało ospę. Zajęcia odbywają się w domu dziecka, ono się dobrze czuje, więc nic oprócz ciąży nie stoi na przeszkodzie, żebym się z nim spotkała. Tylko właśnie coś mi świta, że ospa i ciąża to nie po drodze mają...

oar8csqvpy6rz0kq.png

reklama
Do góry