reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

I suplementacja na 3 miesiące nie na miesiąc więc popatrzcie u was w Polsce bo napewno można kupić oddzielnie i taniej , ja mam pregnacare original :blink: i jestem zadowolona żadnych problemów po nich raczej nie zauważyłam:)

reklama
@MoniaMat - dziękuje i wzajemnie [emoji3]

@Katherine zs - nie mam ciężkiej fizycznej pracy, jedynie umysłowo muszę się wysilać [emoji5] Ogólnie planowałam gdzieś do końca marca popracować, ale niestety ostatnio mam dużo stresów w pracy i prawdopodobnie skończy się to tym, że pójdę na zwolnienie gdzieś na początku / w połowie lutego. Zobaczymy - plany planami, a życie płata figle [emoji39]
Mam nadzieje, że nie będę zmuszona z tymi moimi nerkami iść do szpitala.... W poniedziałek mam wyniki więc zobaczymy.

@basia89 to zakupię jakoś jutro i zacznę łykać [emoji5] dzięki !

I tym oto sposobem - doczłapałam się do Warszawy [emoji41] w drodze zrobiłam listę już dla dziecka i dla siebie [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny.
Czytam was i weny mi brak na pisanie.

Piękna pogoda u nas. Jest 1 na +ale takie świeże powietrze.

@Jetkaa podziwiam za werwę do sprzątania. Ja wczoraj robiłam porządki w szafkach w kuchni. Nie lubię strasznie sprzątać w szafkach. Mąka mi się rozsypała. Wrrr.
Umeczylam się strasznie.

@Oolcia jakie teraz bierzesz witaminy? Ja tez walczę w zaparciami i myśle ze to przez aktualne witaminy

@Gosika88 jak się czujesz ?? Nalad duZo leżysz? Jak twoja psychika? Jak w poprzedniej ciąży leżałam to w ramach terapii miałam zadanie pisać maile do dziecka[emoji854] zabawne zajęcie i dużo emocji wylałam [emoji854]

Dzień dobry dziewczyny.

@Jetkaa podziwiam za werwę do sprzątania. Ja wczoraj robiłam porządki w szafkach w kuchni. Nie lubię strasznie sprzątać w szafkach. Mąka mi się rozsypała. Wrrr.
Umeczylam się strasznie.

@Oolcia jakie teraz bierzesz witaminy? Ja tez walczę w zaparciami i myśle ze to przez aktualne witaminy

@Gosika88 jak się czujesz ?? Nalad duZo leżysz? Jak twoja psychika? Jak w poprzedniej ciąży leżałam to w ramach terapii miałam zadanie pisać maile do dziecka[emoji854] zabawne zajęcie i dużo emocji wylałam [emoji854]

Ja lubie sprzątać:) musiałam nadrobic przez ten czas co mi niedobrze bylo i wymiotowalam bo 4tyg nic nie robiłam:) a teraz wszystkie dolegliwości minely i mam duzoo sily:) oo kuchnia najgorsza do sprzatania:\

Dzień dobry dziewczyny.

Umeczylam się strasznie.

Dzięki, że pytasz :) teoretycznie leżę, ale czuję się dobrze nie plamie więc pozwalam sobie w domu na więcej, ale jeszcze nigdzie nie wychodzę. Nie ukrywam, że to odbija mi się na psychice, ostatnio rozryczalam się mężowi, że mam dość zamknięcia w domu i potrzebuje jakiejś rozrywki. Wczoraj pograliśmy w kilka gier i trochę pomogło. Oby dziś gin miał dla mnie lepsze wiadomości.

3jgxskjosc311c31.png

Dzień dobry mamusie :)

Ja zaczęłam dzień godzinę temu (Warszawa się dzisiaj kłania)... [emoji849] - już siedzę w Pendolino i szykuje się do drzemki [emoji3]

@burdzia ja mam 14t5d i termin na 26.05 :) ale się skraca co wizytę - witaj w majówkach [emoji39]

@Hope ja łykałam Femibion 0 i Femibion 1, ale zmienić później musiałam na inne bo źle się czułam - biorę teraz Pregna Plus i czuje się świetnie po nich; za 30 kaps. płace 32zł.

Z tym, że do Pregna plus trzeba dokupić Pregna DHA - właśnie dziewczyny, od kiedy powinno się przyjmować dodatkową suplementację DHA? Mi wczoraj nic o tym nie mówił gin, kazał tylko witaminki łykać... ale tak się zastanawiam, że może już czas dołożyć?

@Blondynka19 gratuluje synusia [emoji3]

Miłego dnia dziewczyny!

Myślałam, że trzeba, albo przynajmniej warto przyjmować DHA do końca ciąży i podczas karmienia piersią, bo tak jest napisane na Femibionie :D Muszę zapytać ginekolog, bo nawet o tym nie pomyślałam :-)

reklama
@MB91 ja sama nie włączam sobie żadnych witamin. Jeśli ginekolog nie kazał Ci dokupować kwasów DHA to ja bym tego nie robiła. :)
Pregna plus też biorę i ona ma już w sobie DHA ;)

Odkąd wiem, że będzie syn to zaopatrzyłam Go w chłopięce ubranka :)

Do góry