reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@caltha, chciałabym ale przeczuwam jednak drugiego chłopca [emoji12] zreszta wszyscy mi tak mówia [emoji23]
@burdzia, a to czyli coś już wiesz [emoji6] a to twoja pierwsza ciąża?
@MB91, dha chyba od 2 trymestru bo są już zalecane w Femibion 2 od 14 tygodnia [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak, pierwsza :-)
Na razie boje się nastawiać i czekam na jakieś konkretne informacje :p może jeszcze przypadkiem coś tam urosnąć :p

reklama
@MoniaMat - dziękuje i wzajemnie [emoji3]

@Katherine zs - nie mam ciężkiej fizycznej pracy, jedynie umysłowo muszę się wysilać [emoji5] Ogólnie planowałam gdzieś do końca marca popracować, ale niestety ostatnio mam dużo stresów w pracy i prawdopodobnie skończy się to tym, że pójdę na zwolnienie gdzieś na początku / w połowie lutego. Zobaczymy - plany planami, a życie płata figle [emoji39]
Mam nadzieje, że nie będę zmuszona z tymi moimi nerkami iść do szpitala.... W poniedziałek mam wyniki więc zobaczymy.

@basia89 to zakupię jakoś jutro i zacznę łykać [emoji5] dzięki !

I tym oto sposobem - doczłapałam się do Warszawy [emoji41] w drodze zrobiłam listę już dla dziecka i dla siebie [emoji3]

Ja w domu na zwolnieniu od października.. nie dałabym rady wstać z łóżka o 5:30 i iść na 7 do pracy :/
Nadal mam problemy ze wstaniem rano... leżę jak najdłużej, bo inaczej codziennie bym wymiotowała :/ Niedawno wróciłam z przychodni, bo ginekolog zaleciła morfologię, glukozę i badanie moczu. Musiałam jechać tam jak najpóźniej, żeby nie paść :p

@MB91 ja sama nie włączam sobie żadnych witamin. Jeśli ginekolog nie kazał Ci dokupować kwasów DHA to ja bym tego nie robiła. :)
Pregna plus też biorę i ona ma już w sobie DHA ;)

Odkąd wiem, że będzie syn to zaopatrzyłam Go w chłopięce ubranka :)

Poważnie ma DHA ? A to widzisz przeoczyłam :)
Nie No ja sama nie włączam , ale mój gin jest tak „roztrzepany” czasami, że mógł zapomnieć [emoji3] Nie zdziwiłabym się [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biorę femibion. W pierwszej ciąży go brałam i byłam bardzo zadowolona. Wyniki miałam dobre (dopiero w 30tc żelazo mi spadło ale dodatkowo nałożyła się dieta cukrzycowa, buraków jeść nie mogłam a na wątróbkę patrzyć nie mogę ;) ). W tej ciąży mój lekarz polecił mi jakieś inne witaminy ale zostałam przy femibionie. Płacę za niego 45,99 w euro aptece ;) u nich są często promocje. Z tego co mi wiadomo to w gemini jest dwupak ;)

Poważnie ma DHA ? A to widzisz przeoczyłam :)
Nie No ja sama nie włączam , ale mój gin jest tak „roztrzepany” czasami, że mógł zapomnieć [emoji3] Nie zdziwiłabym się [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hej dzieczyny :)
To ja biorę sama, bo moj gin za dużo nie mowi i sama wlaczylam witaminki najpierw femibion 0 (wiedziałam ze jestem w ciazy ale Pani gin tak kazala bo uznała, ze jeszcze nie wiadomo... Zmieniłam ja na innego gina) a jak skonczylam pudełko to kupilam witaminer prenatal.
Dostalam zalecenie od endokrynologa zeby brać jod, to biorę witaminy, które maja w sobie i kwas foliowy i jod. Nie wiem czy dobre czy nie ale takie biorę :) możecie mnie dziewczyny poprawić jesli są niezbyt dobre, bralam te co poleciła Pani w aptece :)
Dzisiaj ostatni dzień sprzątania i jutro imprezka :)
Powiedzcie mi tez was czasem takie jakby skurcze zlapia? W nocy o 4nie to obudziło.. Nie boli ale czuje takie no cos.. Ale 5/6 i ustalo.. Jestem w tym totalnie zielona

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny.
Czytam was i weny mi brak na pisanie.

Piękna pogoda u nas. Jest 1 na +ale takie świeże powietrze.

@Jetkaa podziwiam za werwę do sprzątania. Ja wczoraj robiłam porządki w szafkach w kuchni. Nie lubię strasznie sprzątać w szafkach. Mąka mi się rozsypała. Wrrr.
Umeczylam się strasznie.

@Oolcia jakie teraz bierzesz witaminy? Ja tez walczę w zaparciami i myśle ze to przez aktualne witaminy

@Gosika88 jak się czujesz ?? Nalad duZo leżysz? Jak twoja psychika? Jak w poprzedniej ciąży leżałam to w ramach terapii miałam zadanie pisać maile do dziecka[emoji854] zabawne zajęcie i dużo emocji wylałam [emoji854]

Ja teraz biore femibion 2. Problemy miałam po prenatal duo bo ma bardzo duzo żelaza:(

Dzięki, że pytasz :) teoretycznie leżę, ale czuję się dobrze nie plamie więc pozwalam sobie w domu na więcej, ale jeszcze nigdzie nie wychodzę. Nie ukrywam, że to odbija mi się na psychice, ostatnio rozryczalam się mężowi, że mam dość zamknięcia w domu i potrzebuje jakiejś rozrywki. Wczoraj pograliśmy w kilka gier i trochę pomogło. Oby dziś gin miał dla mnie lepsze wiadomości.

3jgxskjosc311c31.png
Oby to były ostatnie dni w tym zamknięciu!! Udanej wizyty:)

Ja dziewczyny aż dziwne że nie czuje jeszcze ruchów dzidziusia w poprzednich dwoch ciażach na ttm etapie już czułam więc trochę się przejęłam i sprawdzilam detektorem tętna i serduszko bije jak szalone tłumaczę mojemu mężowi że 3 dzidzius będzie spokojny po mamusi :-) :) bo moje chłopaki to łobuzy a jak byli w brzuchu to mało co mi go nie rozerwali chodziłam obolala :mad:
f2w3rjjgd1pkzy15.png

Ja dziewczyny aż dziwne że nie czuje jeszcze ruchów dzidziusia w poprzednich dwoch ciażach na ttm etapie już czułam więc trochę się przejęłam i sprawdzilam detektorem tętna i serduszko bije jak szalone tłumaczę mojemu mężowi że 3 dzidzius będzie spokojny po mamusi :-) :) bo moje chłopaki to łobuzy a jak byli w brzuchu to mało co mi go nie rozerwali chodziłam obolala :mad:
f2w3rjjgd1pkzy15.png

Mamy prawie ten sam termin porodu. Też u. Mnie trzecia ciąża i nie czuje ruchów. Spokojnie, mamy czas jeszcze.

reklama
Z tego co kojarzę macie dwie dziewczynki? My mamy dwóch chłopcow 5 i rok i 3 miesiące :-D termin mam na 16 maja ale zawsze rodze po terminie 1 ciaza 9 dni po terminie a 2 ciaza 3 dni po terminie ;)

Do góry