reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja w pierwszej ciąży wiedziałam właściwie od 13 tyg bo lekarka powiedziała ze ona wie ale jeszcze nie powie. Po jej słowach przeczuwałam syna i faktycznie do teraz mam fotkę z 16 tygodnia jak pokazuje swój ogonek [emoji23] a teraz ta sama lekarka powiedziała mi w 16 tc, że ma za słaby sprzęt żeby stwierdzić na tym etapie.. trochę mnie to zdziwiło no ale ok.. czekam więc do następnej wizyty [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszej ciąży wiedziałam właściwie od 13 tyg bo lekarka powiedziała ze ona wie ale jeszcze nie powie. Po jej słowach przeczuwałam syna i faktycznie do teraz mam fotkę z 16 tygodnia jak pokazuje swój ogonek [emoji23] a teraz ta sama lekarka powiedziała mi w 16 tc, że ma za słaby sprzęt żeby stwierdzić na tym etapie.. trochę mnie to zdziwiło no ale ok.. czekam więc do następnej wizyty [emoji12]

Może dziołcha i dlatego ;)

Mi w 16tc powiedziała, ze wg niej raczej dziewczynka, bo nie widzi narządów męskich... dziecko było w pełnym rozkroku ;) oglądała, oglądała i jeszcze raz to samo powiedziała i dodała ,,ale może jeszcze coś urośnie”
Mam nadzieje, ze na następnej wizycie się dowiem :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry mamusie :)

Ja zaczęłam dzień godzinę temu (Warszawa się dzisiaj kłania)... [emoji849] - już siedzę w Pendolino i szykuje się do drzemki [emoji3]

@burdzia ja mam 14t5d i termin na 26.05 :) ale się skraca co wizytę - witaj w majówkach [emoji39]

@Hope ja łykałam Femibion 0 i Femibion 1, ale zmienić później musiałam na inne bo źle się czułam - biorę teraz Pregna Plus i czuje się świetnie po nich; za 30 kaps. płace 32zł.

Z tym, że do Pregna plus trzeba dokupić Pregna DHA - właśnie dziewczyny, od kiedy powinno się przyjmować dodatkową suplementację DHA? Mi wczoraj nic o tym nie mówił gin, kazał tylko witaminki łykać... ale tak się zastanawiam, że może już czas dołożyć?

@Blondynka19 gratuluje synusia [emoji3]

Miłego dnia dziewczyny!

Ja zaczęłam dzień godzinę temu (Warszawa się dzisiaj kłania)... [emoji849] - już siedzę w Pendolino ...

@Hope ja łykałam Femibion 0 i Femibion 1, ale zmienić później musiałam na inne bo źle się czułam - biorę teraz Pregna Plus i czuje się świetnie po nich; za 30 kaps. płace 32zł.

Wiec Śląsk wita się z Warszawą [emoji16]

Miłego dnia w pracy [emoji4]

Ja tez femibion ale wymiotowalam strasznie po tym... wogole nie umiem łykać witamin... od czasu do czasu tylko biorę... mam pełne pudełka i się marnują... może jak będę karmić to będę brać...

Ech jak nie mdłości to teraz zaparcia... ale wszystko rekompensuje mi fikajaca fasola [emoji16]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@caltha, chciałabym ale przeczuwam jednak drugiego chłopca [emoji12] zreszta wszyscy mi tak mówia [emoji23]
@burdzia, a to czyli coś już wiesz [emoji6] a to twoja pierwsza ciąża?
@MB91, dha chyba od 2 trymestru bo są już zalecane w Femibion 2 od 14 tygodnia [emoji6]

Wiec Śląsk wita się z Warszawą [emoji16]

Miłego dnia w pracy [emoji4]

Ja tez femibion ale wymiotowalam strasznie po tym... wogole nie umiem łykać witamin... od czasu do czasu tylko biorę... mam pełne pudełka i się marnują... może jak będę karmić to będę brać...

Ech jak nie mdłości to teraz zaparcia... ale wszystko rekompensuje mi fikajaca fasola [emoji16]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi tabletka w gardle staje, a niby mam dwie brać, biorę jedną.

Dzień dobry mamusie :)

Ja zaczęłam dzień godzinę temu (Warszawa się dzisiaj kłania)... [emoji849] - już siedzę w Pendolino i szykuje się do drzemki [emoji3]

@burdzia ja mam 14t5d i termin na 26.05 :) ale się skraca co wizytę - witaj w majówkach [emoji39]

Z tym, że do Pregna plus trzeba dokupić Pregna DHA - właśnie dziewczyny, od kiedy powinno się przyjmować dodatkową suplementację DHA? Mi wczoraj nic o tym nie mówił gin, kazał tylko witaminki łykać... ale tak się zastanawiam, że może już czas dołożyć?

@Blondynka19 gratuluje synusia [emoji3]

Miłego dnia dziewczyny!

Podziwiam, że ciągle pracujesz. Do kiedy zamierzasz?

reklama
Hej dziewczyny u nas dziś zimno na dworzu -1 ;-) ;) Co do witamin to na początku kupowałam witaminy plus kwasy omega płaciłam za 30tab około 50zl przeliczajac na polskie ale znalazłam promocję i kupiłam te same witaminy bez kwasów omega 3 pudelka po 30 tab za 50 zł a kwasy omega mam w domu bo i tak z mężem bierzemy od odkad pamiętam więc moim zdaniem to trochę naciągaja cenowo na witaminy ciążowe razem z dha oddzielnie wyszło mnie taniej a mam te same witaminy :laugh2:

Do góry