reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja w pierwszej ciąży wiedziałam właściwie od 13 tyg bo lekarka powiedziała ze ona wie ale jeszcze nie powie. Po jej słowach przeczuwałam syna i faktycznie do teraz mam fotkę z 16 tygodnia jak pokazuje swój ogonek [emoji23] a teraz ta sama lekarka powiedziała mi w 16 tc, że ma za słaby sprzęt żeby stwierdzić na tym etapie.. trochę mnie to zdziwiło no ale ok.. czekam więc do następnej wizyty [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszej ciąży wiedziałam właściwie od 13 tyg bo lekarka powiedziała ze ona wie ale jeszcze nie powie. Po jej słowach przeczuwałam syna i faktycznie do teraz mam fotkę z 16 tygodnia jak pokazuje swój ogonek [emoji23] a teraz ta sama lekarka powiedziała mi w 16 tc, że ma za słaby sprzęt żeby stwierdzić na tym etapie.. trochę mnie to zdziwiło no ale ok.. czekam więc do następnej wizyty [emoji12]

Może dziołcha i dlatego ;)

Mi w 16tc powiedziała, ze wg niej raczej dziewczynka, bo nie widzi narządów męskich... dziecko było w pełnym rozkroku ;) oglądała, oglądała i jeszcze raz to samo powiedziała i dodała ,,ale może jeszcze coś urośnie”
Mam nadzieje, ze na następnej wizycie się dowiem :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry mamusie :)

Ja zaczęłam dzień godzinę temu (Warszawa się dzisiaj kłania)... [emoji849] - już siedzę w Pendolino i szykuje się do drzemki [emoji3]

@burdzia ja mam 14t5d i termin na 26.05 :) ale się skraca co wizytę - witaj w majówkach [emoji39]

@Hope ja łykałam Femibion 0 i Femibion 1, ale zmienić później musiałam na inne bo źle się czułam - biorę teraz Pregna Plus i czuje się świetnie po nich; za 30 kaps. płace 32zł.

Z tym, że do Pregna plus trzeba dokupić Pregna DHA - właśnie dziewczyny, od kiedy powinno się przyjmować dodatkową suplementację DHA? Mi wczoraj nic o tym nie mówił gin, kazał tylko witaminki łykać... ale tak się zastanawiam, że może już czas dołożyć?

@Blondynka19 gratuluje synusia [emoji3]

Miłego dnia dziewczyny!

Ja zaczęłam dzień godzinę temu (Warszawa się dzisiaj kłania)... [emoji849] - już siedzę w Pendolino ...

@Hope ja łykałam Femibion 0 i Femibion 1, ale zmienić później musiałam na inne bo źle się czułam - biorę teraz Pregna Plus i czuje się świetnie po nich; za 30 kaps. płace 32zł.

Wiec Śląsk wita się z Warszawą [emoji16]

Miłego dnia w pracy [emoji4]

Ja tez femibion ale wymiotowalam strasznie po tym... wogole nie umiem łykać witamin... od czasu do czasu tylko biorę... mam pełne pudełka i się marnują... może jak będę karmić to będę brać...

Ech jak nie mdłości to teraz zaparcia... ale wszystko rekompensuje mi fikajaca fasola [emoji16]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@caltha, chciałabym ale przeczuwam jednak drugiego chłopca [emoji12] zreszta wszyscy mi tak mówia [emoji23]
@burdzia, a to czyli coś już wiesz [emoji6] a to twoja pierwsza ciąża?
@MB91, dha chyba od 2 trymestru bo są już zalecane w Femibion 2 od 14 tygodnia [emoji6]

Wiec Śląsk wita się z Warszawą [emoji16]

Miłego dnia w pracy [emoji4]

Ja tez femibion ale wymiotowalam strasznie po tym... wogole nie umiem łykać witamin... od czasu do czasu tylko biorę... mam pełne pudełka i się marnują... może jak będę karmić to będę brać...

Ech jak nie mdłości to teraz zaparcia... ale wszystko rekompensuje mi fikajaca fasola [emoji16]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi tabletka w gardle staje, a niby mam dwie brać, biorę jedną.

Dzień dobry mamusie :)

Ja zaczęłam dzień godzinę temu (Warszawa się dzisiaj kłania)... [emoji849] - już siedzę w Pendolino i szykuje się do drzemki [emoji3]

@burdzia ja mam 14t5d i termin na 26.05 :) ale się skraca co wizytę - witaj w majówkach [emoji39]

Z tym, że do Pregna plus trzeba dokupić Pregna DHA - właśnie dziewczyny, od kiedy powinno się przyjmować dodatkową suplementację DHA? Mi wczoraj nic o tym nie mówił gin, kazał tylko witaminki łykać... ale tak się zastanawiam, że może już czas dołożyć?

@Blondynka19 gratuluje synusia [emoji3]

Miłego dnia dziewczyny!

Podziwiam, że ciągle pracujesz. Do kiedy zamierzasz?

reklama
Hej dziewczyny u nas dziś zimno na dworzu -1 ;-) ;) Co do witamin to na początku kupowałam witaminy plus kwasy omega płaciłam za 30tab około 50zl przeliczajac na polskie ale znalazłam promocję i kupiłam te same witaminy bez kwasów omega 3 pudelka po 30 tab za 50 zł a kwasy omega mam w domu bo i tak z mężem bierzemy od odkad pamiętam więc moim zdaniem to trochę naciągaja cenowo na witaminy ciążowe razem z dha oddzielnie wyszło mnie taniej a mam te same witaminy :laugh2:

Do góry