reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@MB91 jaki fajny ufoludek :-) :)

Tak sobie myślę, czy nie zamienić Femibion na coś tańszego. Wpadł mi w oko vita-miner dha, ma całkiem podobny skład a jest tańszy o 20 zł. Femibion ma metafolin ale w 19 tygodniu znaczenie kwasu foliowego znacznie maleje. Chyba. Któraś łyka te witaminki? Mam już 7 tabletek dziennie a pewnie w grudniu dojdą następne, jeśli nie ilość to może trochę koszty zmniejszę.

reklama
A ja widziałam swoją dzidzię (znowu ułożenie pośladkowe, więc jeszcze nie wiem kto się tam kryje) [emoji3] - mam za to ładne selfie [emoji5]
Z dzidzią ok, ale ja właśnie zawiozłam wymaz na posiew i mam jeszcze problem z nerkami [emoji53]
1511952429-769d6f7517624f13-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jej, też mam takie zdjęcie ufoludka z ostatniego usg [emoji16]

oar8csqvnqc16ryj.png

@MB91 jaki fajny ufoludek :-) :)

Tak sobie myślę, czy nie zamienić Femibion na coś tańszego. Wpadł mi w oko vita-miner dha, ma całkiem podobny skład a jest tańszy o 20 zł. Femibion ma metafolin ale w 19 tygodniu znaczenie kwasu foliowego znacznie maleje. Chyba. Któraś łyka te witaminki? Mam już 7 tabletek dziennie a pewnie w grudniu dojdą następne, jeśli nie ilość to może trochę koszty zmniejszę.

Ja też biorę Femibion 2, akurat wczoraj kupiłam nowe opakowanie. Ten poleciło mi dwóch ginekologów (pierwszy, który stwierdził ciążę i kazał brać Femibion 1, a moja ginekolog powiedziała, że jest najlepszy i zaleciła wtedy brać już 2-jkę). Faktycznie, jest dosyć drogi, ale jak porównywałam przed zakupem składy innych to widziałam, że są uboższe no i trzeba by było dokupić osobno tabletki z DHA.
Nie wiem gdzie i za ile kupujesz, ale z tego co ja szukałam najtaniej jest na doz.pl za 45,99zł z darmową dostawą do wybranej apteki. :-)

Hej dziewczyny, tak sobie dzisiaj siedziałam i myślałam nad szpitalem, w którym rodzić. Jak już prawie byłam zdecydowana to okazało się, że szpital jest objęty programem pilotażowym NFZ Koordynowana opieka nad kobietą w ciąży. Pierwsze słyszę o czymś takim, z tego co przeczytałam to szpital odpowiada za kobietę przez 6 tygodni po porodzie, kobiecie przydzielony jest lekarz który sprawuje nad nią opiekę i położna, czyli idę rodzić, a potem do kontroli muszę jechać właśnie do tego lekarza?

Dziwny ten program. Co jeszcze ciekawsze to szpital będzie dostawał dodatkowe pieniądze, jeśli będzie miał mniej cesarskich cięć, jak na moje oko to będą męczyć kobiety byle urodziły naturalnie.

Dziwny ten program. Co jeszcze ciekawsze to szpital będzie dostawał dodatkowe pieniądze, jeśli będzie miał mniej cesarskich cięć, jak na moje oko to będą męczyć kobiety byle urodziły naturalnie.

Katerine ty chyba jak dobrze pamietam w Krakowie bedziesz rodzic? O jakim szpitalu mowisz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj @burdzia [emoji6] u mnie termin na 3.05, a wizytę mam 14.12 wiec podobnie do Ciebie [emoji6]
Ja też biorę Femibion i kupuje go na apteka Manada płace 38zł. Warto poszukać po aptekach internetowych z tym, że trzeba liczyć się z kosztami wysyłki. Mnie się opłaca bo robię zakupy w tej aptece co miesiąc z racji syna alergika [emoji6]( kupuje tam taniej kremy dla niego, Probiotyk itd )

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
Witaj @burdzia [emoji6] u mnie termin na 3.05, a wizytę mam 14.12 wiec podobnie do Ciebie [emoji6]
Ja też biorę Femibion i kupuje go na apteka Manada płace 38zł. Warto poszukać po aptekach internetowych z tym, że trzeba liczyć się z kosztami wysyłki. Mnie się opłaca bo robię zakupy w tej aptece co miesiąc z racji syna alergika [emoji6]( kupuje tam taniej kremy dla niego, Probiotyk itd )

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ooo, to bardzo podobne terminy!
A znasz już może płeć dzidziusia?
muszę przejrzeć stronę tej apteki, bo jeszcze o niej nie słyszałam

Ostatnia edycja:
reklama
Ja biore vitaminer dha, zaplacilam ostatnio 27 zl. Dodatkowo suplementuje magnez bo jest go malo w tym preparacie. Ginekolodzy polecaja to za co im.placa :)

Do góry