reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

W szpitalu podpisuje sie w dokumentach tzw plan porodu I tam jest u nas m in zgodna na porod naturalny I na cc w razie gdyby akcja nie szla. Plus jeszcze mase innych rzeczy sie wybiera. Ja bym poszukala czy przypadkiem to prawo odmowy sb jesli wczesniej bylo cc to jest ogolne czy zalezy od szpirala.
Jak chcesz moge mojego gina zapytac ale bede w polowie grudnia na wizycie dopiero.

reklama
Pamiętajcie, że chyba się coś zmieniło dzięki rządzącym, jeśli chodzi o standard opieki okołoporodowej, m.in. plan porodu (który i tak różnie wyglądał w szpitalach- stosowanie się do lub nie).

@Hope też bym chciała uniknąć CC. Pierwsza była ze wskazań, które się teraz nie muszą powtórzyć (jedno już wiem, że nie)

Hej dziewczyny a ja to mam takie zdanie odnośnie cc jeżeli ktoś miał pierwszą cesarke bo były komplikacje to powinien mieć i druga ale znam dużo takich kobiet w Polsce które poprostu załatwiają sobie u znajomego lekarza cc bo się boją bólu ja też się bardzo balam bólu ale jednak jak nie ma wskazań to jednak powinno się rodzic sn jak byłam w Polsce u ginekologa to mówił właśnie o statystykach w których wypadamy najgozej ze wszystkich krajów :eek: a najbardziej wkurza mnie sytucja w której kobieta naprawdę potrzebuje cc a lekarz sobie leci w kulki i dziecko rodzi się niedotlenione tak jak ponad 2 lata temu zmarły bliźniaki bo nie było komu zająć się kobieta w szpitalu masakra :frown:

Dzięki dziewczyny za odp:) pogadam z moim nowym gin co i jak i jeżeli tez powie mi ze nie ma wskazan na Cc to zgodze sie na naturalny porod ale po zapewnieniu że nie ma wpywu wczesniejsza Cc .. Ja rozumie ze jedna woli rodzic naturalnie a druga miec Cc .. Ja się nastawilam na Cc i moze dlatego jestem na nie na naturalny poród. Moze później pogadam z ginek i innymi co mialy cc a potem naturalny porod i okazalo się ze byko ok to się uspokoje..
:) ciesze sie narazie ciaza ze z dzidzia ok ze rosnie bede myśleć w 9miesiącu:)

Moja kolezanka miala pierwsza cc bo dziecku tetno skakalo I cieli ja.na.cito, rzez brzuch od gory do dolu. Drugie dziecko urodzila naturalnie, chociaz wydluzal sie porod, zeszly dwie kroplowki zanim urodzila.

Ja mialam cc ponad rok temu. W momencie porodu bedzie rok I 7-8 m-cy. Dla odmiany wolalabym sn ale wszystko zalezy jak sie dziecko ulozy, jak bedzie wygladala blizna po cc I jak bedzie akcja postepowac. Mam ten komfort ze w razie czego moge zarzadac cc. No chyba ze cos sie jeszcze zmieni do maja.

Moja kolezanka miala pierwsza cc bo dziecku tetno skakalo I cieli ja.na.cito, rzez brzuch od gory do dolu. Drugie dziecko urodzila naturalnie, chociaz wydluzal sie porod, zeszly dwie kroplowki zanim urodzila.

Ja mialam cc ponad rok temu. W momencie porodu bedzie rok I 7-8 m-cy. Dla odmiany wolalabym sn ale wszystko zalezy jak sie dziecko ulozy, jak bedzie wygladala blizna po cc I jak bedzie akcja postepowac. Mam ten komfort ze w razie czego moge zarzadac cc. No chyba ze cos sie jeszcze zmieni do maja.
Trzymam kciuki ze będzie tak jak chcesz z porodem:) i sie uda naturalnie rodzic.. Ojj dobrze ze z dzidzia ok że zareagowali w pore.. Moj właśnie tez tracil tetno ...

Hej ale naklepalyscie... Ja ostatnio brak weny

Co do CC ja jestem po 3 CC i teraz jak by była możliwość spróbowałabym sn bo wiem że po CC jest okropny ból... A sn bo wiadomo tylko przy skurczach i bólach opartych a potem chyba jest ok nie wiem... Miałam okazję za każdym razem próbować Anna ale zawsze coś było nie tak z ciśnieniem ... Więc kończyło się CC.
Jutro spróbuję was nadrobić

Co poród to inny, znam przypadki osób które rodziły naturalnie i przez cc i co osoba to inna opinia. Wszystko zależy od przypadku i od organizmu kobiety. Można rodzic SN kilka godzin albo kilkanaście, tak samo jedna po csarce zaraz dochodzi do siebie, a druga nie może dojść miesiącami. Rodziłam SN, byłam, widziałam, teraz nie obrazilabym się gdybym miała cc, nie wiem jakbym zniosla cc, za to wiem że przy SN nie zaznalam w życiu takiego bólu. Jedyny plus to ze po urodzeniu dziecka nie czuć żadnego bólu, po prostu jak ręką odjal.

Trzymam kciuki ze będzie tak jak chcesz z porodem:) i sie uda naturalnie rodzic.. Ojj dobrze ze z dzidzia ok że zareagowali w pore.. Moj właśnie tez tracil tetno ...

Chlopak.moal generalnie cos.nie tak zto zsercem, stad.u.niego skakalo tetno. Lezal kilka miesiecy w klinice w warszawie ale juz jest ok. To wszystko bylo spowodowane wada serca a nie porodem.

Dla mnie mozliwosc.normalnego funkcjonowania po sn jest bezcenna. dobijalo mnie lezenie po cc. No I ten cholerny cewnik..... sn mialam ciezkie bo corka 4 kg, poowijana pepowina, jeszcze trzymala raczke przy buzi. Plus bole z krzyza. Nacieli.mnie a I tak jeszcze popekalam. A I tak wolalabym sn bo godIne po porodzie sie wykapalam I nirmalnie funkcjonowalam.

reklama
Ja dziewczyny po dzidzia ma 8cm:) chcialam posluchac bicia serca ale gdzies sie schowalo i nie bylo mozliwe znalesc:\ ale widzialam na usg i jest wszysko ok:)
Na nic zdal sie ten stres..
Zbadal mnie gin i znowu dostalam brozowych plamiec :( i juz wiem ze to napewno po usg mam chyba mocna infekcje bo wystarczy lekko dotknac scianki szyjki i juz plamie... Ehh za 2 tyg bede miala wynik cytologi i wezmie sie za to ...
Super ze u dzidziusia wszystko dobrze mam nadzieję że wyleczy Ci lekarz infekcje i będzie dobrze

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry