reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Macie racje - nie ma co się zastanawiać i martwić na zapas :) Ja się nastawiam pozytywnie na SN i mam nadzieje, że będzie wszystko ok :D

Mój od razu mi zapowiedział, że chce być przy porodzie. Był już przy pierwszym dziecku i wie co i jak. Więc liczę, że będzie moim wsparciem [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mam nadzieje ze moj tez bedzie :) ale jak nie nie będę go zmuszac to wezme mama i siostre:) bo mama napewno nie wytrzyma ze mna calego porodu bo bedzie znowu plakac:) a jednak sama nie chce rodzic:)

Mój chyba chciałby być bo mówił, że chciałby odciąć pępowinę. Ale nie wiem czy jeśli byłby to poród sn to czy chciałabym by był non stop ze mną, jeśli by był to tylko od strony głowy, w życiu nie pozwolilabym żeby oglądał poród. Zresztą z tego co słyszałam to lekarz wyprasza w którymś momencie z sali.

3jgxskjosc311c31.png

Mój były był przy porodzie cały czas nie patrzył w dół tylko na mnie i trzymał za rękę obecny ma córkę z poprzedniego związku i był przy porodzie i nie wyobraża sobie by nie być przy mnie więc się cieszę bo fajnie jak ma się kogoś obok chodź pewnie są takie kobiety co wola same no i jak facet ma zemdlec to lepiej niech czeka za drzwiami

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z Trójmiasta - gdzie chcecie rodzić? Ja zdecyduje się chyba na Gdynię Redłowo bo słyszałam, że tam są fajne warunki i przyjazny zespół G-P.

@Gosika88 poważnie w którymś momencie wypraszają? Pierwsze słyszę. Ale może to jest tak, że to zależy od szpitala.
Ja Wam powiem, że akurat mam to wsparcie mojego D bo jak czasami sobie tak rozkminiam jak to będzie wieczorami, to on jakoś tak potrafi mnie mega szybko uspokoić.
Na bank zapiszemy się do jakiejś szkoły rodzenia [emoji3]
Wy chcecie chodzić?

Mam nadzieje ze moj tez bedzie :) ale jak nie nie będę go zmuszac to wezme mama i siostre:) bo mama napewno nie wytrzyma ze mna calego porodu bo bedzie znowu plakac:) a jednak sama nie chce rodzic:)

Moja mama jak zdąży dojechać (moje rodzinne miasto jest 400km od 3city) to też już zapowiedziała, że chce być przy wszystkim[emoji28]
Hihi pytanie czy zdąży[emoji39]

Dlaczego Twoja mama za pierwszym razem płakała? [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z Trójmiasta - gdzie chcecie rodzić? Ja zdecyduje się chyba na Gdynię Redłowo bo słyszałam, że tam są fajne warunki i przyjazny zespół G-P.

@Gosika88 poważnie w którymś momencie wypraszają? Pierwsze słyszę. Ale może to jest tak, że to zależy od szpitala.
Ja Wam powiem, że akurat mam to wsparcie mojego D bo jak czasami sobie tak rozkminiam jak to będzie wieczorami, to on jakoś tak potrafi mnie mega szybko uspokoić.
Na bank zapiszemy się do jakiejś szkoły rodzenia [emoji3]
Wy chcecie chodzić?

Dla mnie do Gdyni kawałek drogi boję się że mogę mieć problem z dojechaniem nigdy nie wiadomo jak przebiegnie akcja pomyślę pewnie o tym troszkę później.a o szkole dziś właśnie myślałam.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Nigdy nie słyszałam, żeby lekarz wyprosił przy porodzie. Po pierwsze dlatego, że poród prowadzi położna a po drugie są to porody rodzinne. Często za to godzą się na obecność tylko jednej osoby. Oczywiście mówię o porodzie prawidłowym bez komplikacji.

U mnie chciałoby być tyle osób, że musiałabym zrobić lożę dla widowni :-DDlatego będzie tylko sprawca zamieszania, czyli tatuś.

Ostatnia edycja:
reklama
Nigdy nie słyszałam, żeby lekarz wyprosił przy porodzie. Po pierwsze dlatego, że poród prowadzi położna a po drugie są to porody rodzinne. Często za to godzą się na obecność tylko jednej osoby. Oczywiście mówię o porodzie prawidłowym bez komplikacji.

U mnie chciałoby być tyle osób, że musiałabym zrobić lożę dla widowni :-DDlatego będzie tylko sprawca zamieszania, czyli tatuś.

@Hope to może wyznacz czas dla każdego? [emoji23] Co 30’ zmiana Hihi - żartuje.
Ale to fakt, też słyszałam, że zgadzają się tylko na jedną osobę na sali. Dlatego... jeśli moja mama dotrze to będzie musiała pogodzić się z sytuacją, że to tatuś przetnie pępowinę i to on będzie na finiszu. A tak... niech się zmieniają - co mi tam [emoji48]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry