reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

czesc
po 3 pralkach, calodniowym sprzataniu - skutki kilku dni urlopu - nie nadrobie was

Hej Dziewczyny.
Niestety u mnie nie za ciekawie.
Byłam wczoraj na obciążeniu glukozą. Na czczo 85, po godzinie 234 a po 2 godzinach 191. Masakra. Boję się, że wprowadzi mi od razu insulinę zamiast spróbować dietę. Jak teraz jest z normami bo czytałam, że teraz norma jest od 150 go 199. Hmmm...

na pewno ci dadza szanse na regulacje cukru dieta
pierwszy wynik ładnie w normie
dasz rade

reklama
Aa dziewczyny gadałam z ginem na temat CC i gadal mi ze w szpitalu w mojej miejscowości nie robia Cc osoba ktore juz mialy cc, gadal ze brak postępu w 2 etapie to moglo zdarzyć się raz i nie oznacza to ze mam miec znowu Cc :\ a ze Cc robi sie osoba ktore maja wady badz nie sa w stanie same rodzic i nawet jak cos najpierw bede musiala miec porod naturalny a jak by cos nie szlo to w tedy bede miec Cc.. Co wy na to?? Ja nie chce rodzić naturalnie myslalam ze mam wybor a tu dupa..:\ za 2 tyg ide do innego gin ten co prowadzil mi moja cize wczesniej on mi robil Cc i bede jeszcze sie jego pytac...:\

Hej Dziewczyny.
Niestety u mnie nie za ciekawie.
Byłam wczoraj na obciążeniu glukozą. Na czczo 85, po godzinie 234 a po 2 godzinach 191. Masakra. Boję się, że wprowadzi mi od razu insulinę zamiast spróbować dietę. Jak teraz jest z normami bo czytałam, że teraz norma jest od 150 go 199. Hmmm...

Po 2 godzinach powinno byc max 120. Ja mialam o godInie niecale 200 po dwoch 140 I mialam w szpitalu badany cukier co godzine, bedac jednoczesnie na diecie. Potem na podst tych pomiarow diabetolog zdecydowala o wlaczeniu insuliny. Ja dodatkowo chudlam w ciazy I bali sie ze na diecie dalej bedzie waga leciala. Insulina yo nie koniec swiata. Nie ma sie co bac.

Aa dziewczyny gadałam z ginem na temat CC i gadal mi ze w szpitalu w mojej miejscowości nie robia Cc osoba ktore juz mialy cc, gadal ze brak postępu w 2 etapie to moglo zdarzyć się raz i nie oznacza to ze mam miec znowu Cc :\ a ze Cc robi sie osoba ktore maja wady badz nie sa w stanie same rodzic i nawet jak cos najpierw bede musiala miec porod naturalny a jak by cos nie szlo to w tedy bede miec Cc.. Co wy na to?? Ja nie chce rodzić naturalnie myslalam ze mam wybor a tu dupa..:\ za 2 tyg ide do innego gin ten co prowadzil mi moja cize wczesniej on mi robil Cc i bede jeszcze sie jego pytac...:\

U nas w szpitalu jesli raz bylo cc pachentka.ma prawo odmowic proby porodu naturalnego. Bez wzgledu z jakiego powodu bylo wczesniejsze cc. Nie wiem czy yo prawo ogolne czy jakis regulamin szpitala.

Na pewno jeśli nie ma wskazań zagrażających życiu lub zdrowiu to CC raczej robią już na akcji porodowej, bo to korzystniejsze

Z tego co zrozumiałam, to masz po CC prawo wyboru co do typu porodu, ale nie dostaniesz na to skierowania tak jak jest w przypadku CC z przyczyn medycznych.
Tylko nigdzie wprost o tym nie piszą. Także chyba na zasadzie, że nikt Cię do sn nie może zmusić, ale raczej nie masz co liczyć na CC na określony termin. Chyba, że znajdziesz gina, który to tak zorganizuje

A masz jakieś wskazania do CC? Ja mam i w razie czego położę wskazanie na CC i musza wtedy zrobić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co zrozumiałam, to masz po CC prawo wyboru co do typu porodu, ale nie dostaniesz na to skierowania tak jak jest w przypadku CC z przyczyn medycznych.
Tylko nigdzie wprost o tym nie piszą. Także chyba na zasadzie, że nikt Cię do sn nie może zmusić, ale raczej nie masz co liczyć na CC na określony termin. Chyba, że znajdziesz gina, który to tak zorganizuje

Można np iść do laryngologa który to stwierdzi że podczas porodu możesz stracić słuch. I wtedy na podstawie jego oświadczenia musi zostać przeprowadzone CC.
Jeżeli nie da się po dobroci to musisz zakombinować .

Można np iść do laryngologa który to stwierdzi że podczas porodu możesz stracić słuch. I wtedy na podstawie jego oświadczenia musi zostać przeprowadzone CC.
Jeżeli nie da się po dobroci to musisz zakombinować .

Oj z tym różnie bywa, bo ostatnio lubią kwestionować takie "wskazania"

reklama
Oj z tym różnie bywa, bo ostatnio lubią kwestionować takie "wskazania"

Zgadza się ale wtedy bierze się pismo od ordynatora , że masz rodzic SN , podważa wskazanie i jednocześnie bierze odpowiedzialność za ewentualne powikłania .[emoji28]

Swoją drogą ... dlaczego w tych szpitalach tak utrudniają sprawę CC/SN?

Ostatnia edycja:
Do góry