reklama
caltha
Fanka BB :)
Dokładnie. A to wstyd jednakMoże dlatego, że liczba cc w Polsce to 43% porodów i jest to jeden z najwyższych wskaźników w Europie?
Gosika88
Zdycham. Godzinę temu wyszli fachowcy. Odkurzylam i pozmywalam podloge. Na łóżku jeszcze leży rozczłonkowany wózek i trzeba go gdzieś upchnąć, a królewicz jest wielce zmęczony bo wrócił z pracy o 2 w nocy i do tej pory nie odpoczął. Szlag mnie z nim trafi
szczesliwa66
Ja tez mialam dwa cc i teraz bedzie trzecie. To pierwsze mialam ze wzgledu na zwezona miednice a nastepna dlatego ze wczesniej mialam cc a teraz dlatego ze juz dwie cesarki byly. Mam takiego ginekologa ze umawiamy sie w 38tc na konkretny termin i godzine i robi cesarke Do lekarza chodze na NFZ na cesarke moglabym isc teraz tak dobrze to przechodze.
Jetkaa
Mialam juz Cc, i kazdy mowil ze moge miec decyzje czy chce czy nie . okazalo sie ze nie mam na wybor liczyc. Wskazan nie mam napewno zadych bo zdrowa jestem. A nawet jak jeden by mi pozoli miec Cc gin a na oddziale by byl inny to moga mi nie zrobic... Ehh.. Boję sie tego ze znwou bede miec problemy z dzieckiem przez nich.. 3godziny mialam bole parte gdzie to powinno juz pojsc z gorki.. W tedy co rodzilam byly 2 porody i MOJ FACET sprawdzal tętno dziecku dali mu sprzet i kazali spr rozumiecie.. 12 h akcji i pielegniarka nie byla przy mnie i na szczęście inny lekarz spr ze dziecko sie dusi bo glowa jest przekrecona...boje się bo z synem jezdzilam po lekarzach itp bo zostal przyduszony.. Kilka min i zdrowe dziecko robi sie niepelnosprawne tego sie boje ze znowu mnie zostawia samą... Bo porodu jako porodu nie .. Tylko tego ze znowu się coś moze stac..
Jetkaa
No tak wiecej to kosztuje na pewno i dlatego nie robia tak często ale zas żeby trzymać rodzące kobiety do samego konca by stwierdzic później ze jednak bedzie Cc po to by oszczedzic koszty to jest dziwne...bo tu chodzi o malutkie dziecko ... To moje zdanie..A to nie jest tak przypadkiem, że cesarka generuje większe koszty niż poród naturalny i dlatego lekarze tak zwlekają z cesarkami?
caltha
Dlatego zawsze pytają o przyczyny wcześniejszych ccSkoro raz byla Cc to znaczy ze coś bylo nie tak wczesniej...i to powinien byc alarm dla lekarza
reklama
Hope
podwójna mama :-)
@Jetkaa a nie możesz rodzić w innym szpitalu? Twój strach o dziecko porodu nie ułatwi. W ogóle jak się da ponieść lękowi to pozamiatane. U Ciebie nie było i nie ma wskazań medycznych, dziecko nieprawidłowo się wstawiło a to się może nie powtórzyć, dlatego mogą chcieć próbować sn.
Ja w drugą stronę, nie chcę cesarki.
Ja w drugą stronę, nie chcę cesarki.