reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry dziewczyny pogoda się poprawia nawet słonko świeci.ja wczoraj wieczorem zygalam jak kot aż mi nosem poszło przez co całą noc bolało mnie gardło i szczypal nos masakra a już myślałam że mam to za sobą.udanego dnia

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co poród to inny, znam przypadki osób które rodziły naturalnie i przez cc i co osoba to inna opinia. Wszystko zależy od przypadku i od organizmu kobiety. Można rodzic SN kilka godzin albo kilkanaście, tak samo jedna po csarce zaraz dochodzi do siebie, a druga nie może dojść miesiącami. Rodziłam SN, byłam, widziałam, teraz nie obrazilabym się gdybym miała cc, nie wiem jakbym zniosla cc, za to wiem że przy SN nie zaznalam w życiu takiego bólu. Jedyny plus to ze po urodzeniu dziecka nie czuć żadnego bólu, po prostu jak ręką odjal.
Potwierdzam i zgadzam się z Tobą w 100%.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Poród sn bardzo boli, nie ma się co oszukiwać, no ale nie cały, między rozwarciem 8-10 przeważnie. Ja "po" mogłam góry przenosić i wiem, że tak jest lepiej i dla mnie i dla dziecka. Ale nie mam żadnej gwarancji, że skoro dwa były sn to trzeci też. Wszystko wyjdzie w praniu. Jeszcze tak daleko nie sięgam myślami, choć chciałabym żeby już był maj.

Hej dziewczyny.
Właśnie tak się zastanawiam jak bardzo boli ten poród. I boje się trochę tego Wrzuciłam nawet sobie ostatnio takie filmiki z porodów ale wiecie jak to jest [emoji849]

Puki co to mnie ciągnie - strasznie i mnie boli brzuch i na No spie znowu siedzę.

Miłego dnia kobietki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny.
Właśnie tak się zastanawiam jak bardzo boli ten poród. I boje się trochę tego Wrzuciłam nawet sobie ostatnio takie filmiki z porodów ale wiecie jak to jest [emoji849]

Puki co to mnie ciągnie - strasznie i mnie boli brzuch i na No spie znowu siedzę.

Miłego dnia kobietki

Wszytko zależy od Twojego progu bólowego i jak szybko przejdzie poród każda kobieta jest inna i każdy poród też boli na pewno ale jak dziecko dostaniesz w ramiona to już nie pamiętasz nic liczy się maleństwo nie ma co się już nad tym zastanawiać i za bardzo martwić na zapas.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

No dokladnie, kazdego boli inaczej I kazdy inaczej odczuwa bol. Wszystko jest do zniesienia choc latwo nie jest, nie ma sie co oszukiwac. Nie czytaj za duzo I nie nastawiaj sie negatywnie. Samo nastawienie do.porodu to polowa sukcesu. Widzialam w szpitalu spanikowane porodem dziewczyny I to utrudnia potod I wwspolprace z polozna.

Poród sn bardzo boli, nie ma się co oszukiwać, no ale nie cały, między rozwarciem 8-10 przeważnie. Ja "po" mogłam góry przenosić i wiem, że tak jest lepiej i dla mnie i dla dziecka. Ale nie mam żadnej gwarancji, że skoro dwa były sn to trzeci też. Wszystko wyjdzie w praniu. Jeszcze tak daleko nie sięgam myślami, choć chciałabym żeby już był maj.
A właśnie u mnie najgozej było do 8cm rozwarcia przy każdym skurczu miałam odruch wymiotny kilka razy wymiotowalam a od 8cm poszło już szybko dosyć same parcie 3 minuty przy drugim dziecku, przyznam ból nie do opisania mało co łóżka nie zjadlam ale oglądać nie ma co bo później bardziej człowiek panikuje ja kiedyś raz obejrzałam zanim byłam w 1 ciąży i miałam traumę nie chciałam mieć wogole dzieci wyglądało to jak jakaś rzeźnia a w rzeczywistości jest trochę inaczej :evil:
Mimo wszystko chce rodzić 3 dziecko sn po porodzie odrazu poszłam pod prysznic a na drugi dzień biegalam jakbym nie rodziła co prawda nie peklam więc też napewno miało to duże znaczenie :biggrin2:

Hej dziewczyny.

Miłego dnia kobietki

U mnie bolu jakos nie zbyt pamietam:) wszystko jest do wytrzymania, u mnie najgorzej byly bole parte choc dla niektorych to nie bylo najgorsze:)
Dokladnie kazda kobieta czuje inaczej , co porod to inny jest. Moja ciocia rodzila 15 min.. Moja mama brata 48h a siostre 5min co urodzila do szlafroka bo nawet nie zdazyla na porodowke.. Ból mija jak sie dzidzie zobaczy:) i w tedy sie zapomina o Bozym swiecie:)

Mam nadzieję ze jak bd nordzic naturalnie to moj bedzie przy mnie tak jak było przy synkowi szkoda ze pozniej byla Cc bo nie widział tego momentu:) w sumie jak tak mysle to fajnie by bylo rodzic naturalnie:) moja mama miala tez byc przy porodzie ale plakala hehe:) moj narazie nie chce byc przy porodzie bo nie chce slyszec mojego cierpienia ... A jak jest z wami? Rodziecie same czy z kims?

reklama
Do góry