reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny zdjecie jest za duze, zeby wrzucic, ale mozecie mi powiedziec co oznaczaja moje wyniki badan moczu? Przepisze to, co jest poza norma, a w nawiasach normy.
Białko 30 (nieobecne)
Nabłonki płaskie dosc liczne (1-5)
Krwinki biale 30-35 (0-5)
Fosforany bezpostaciowe dosc liczne (pojedyncze)
Śluz dosc liczne
Flora bakteryjna dosc liczna (nieobecna)
Co to moze oznaczac Waszym zdaniem? Ginekolog za 2 tyg dopiero. Jakies zakazenie ukladu moczowego, a moze niepoprawnie pobrana probka?

reklama
Dziewczyny zdjecie jest za duze, zeby wrzucic, ale mozecie mi powiedziec co oznaczaja moje wyniki badan moczu? Przepisze to, co jest poza norma, a w nawiasach normy.
Białko 30 (nieobecne)
Nabłonki płaskie dosc liczne (1-5)
Krwinki biale 30-35 (0-5)
Fosforany bezpostaciowe dosc liczne (pojedyncze)
Śluz dosc liczne
Flora bakteryjna dosc liczna (nieobecna)
Co to moze oznaczac Waszym zdaniem? Ginekolog za 2 tyg dopiero. Jakies zakazenie ukladu moczowego, a moze niepoprawnie pobrana probka?
A moze byc zle pobrana tzn czy np umylas i osyszylas sie przed siusianiem no i czy pierwszy strumien puscilas od razu do kubeczka czy taki bardziej ze srodka ?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

A moze byc zle pobrana tzn czy np umylas i osyszylas sie przed siusianiem no i czy pierwszy strumien puscilas od razu do kubeczka czy taki bardziej ze srodka ?

Umylam, jednak nie osuszylam i strumien byl 'drugi'. Myslisz, ze to raczej jest przyczyna? :-)

Umylam, jednak nie osuszylam i strumien byl 'drugi'. Myslisz, ze to raczej jest przyczyna? :-)
Jesli zrobilas jak nalezy to raczej powinno byc dobrze jesli bardzo sie stresujesz idz do lekarza pierwszego kontaktu i pokarz mu wyniki powie Ci co i jak zawsze moze zlecic Ci ponowne badanie

Jesli zrobilas jak nalezy to raczej powinno byc dobrze jesli bardzo sie stresujesz idz do lekarza pierwszego kontaktu i pokarz mu wyniki powie Ci co i jak zawsze moze zlecic Ci ponowne badanie

Moze byc jakas infekcja i po co masz czekac 2 tygodnie do gin Twoj lekarz moze Ci przepisac cos na to

Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam bo zabiegana byłam. Teraz nadrobiłam wszystko i gratuluje wszystkich udanych wizyt, pierwszych ruchów i dobrych wyników [emoji4]
@maripo nie denerwuj się - u mnie w rodzinie np była identyczna sytuacja a dzidzia urodziła się zdrowa; myśl pozytywnie!

Ja Wam powiem, że dzisiaj też odebrałam wyniki badań i jestem zdrowa jak ryba. Wszystko w normie z wyjątkiem PH moczu - mam 8, a norma jest do 7. Któraś tak miała? Wiecie może co to oznacza? Martwi mnie jeszcze mój brak apetytu - zupełnie nie chce mi się jeść. Muszę się do tego zmuszać, a przecież mdłości ustały już. [emoji37]

Ja mam badania teraz 21.11 i już nie mogę się doczekać jak zobaczę maleństwo. Już zaczęłam się nawet denerwować bo u mnie nie do końca wiadomo, który to tydzień : ostatnio wyszło, że maluszek jest mniejszy niż wskazuje termin OM o jakieś 1,5 tyg. Dobra wiadomość jest taka, że już nie jestem na podtrzymaniu [emoji4]

@Gorzatta mnie się wydaje, że może być delikatna bakteria. Zależy jeszcze czy mocz jest mętny etc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie wiem czy dobrze rozumiem krwinki biale ze masz wynik 30 a norma do 5 tak? A boli Cię brzuch lub szczypie jak siusiasz? Jeśli jest próbka źle pobrana to najczęściej(przynajmniej u nas) pisze kontaminacja próbki ... jeśli rzeczywiście masz leukocyty w moczu to nie jest ciekawie i lepiej to skonsultowac

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Krwinki białe to znaczy że masz infekcję. O ile bakterie mogą się pojawiać w moczu bo się np. źle umyło to jeśli są bakterie i krwinki białe to według mojej lekarki oznacza infekcję.

Do góry