reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny zdjecie jest za duze, zeby wrzucic, ale mozecie mi powiedziec co oznaczaja moje wyniki badan moczu? Przepisze to, co jest poza norma, a w nawiasach normy.
Białko 30 (nieobecne)
Nabłonki płaskie dosc liczne (1-5)
Krwinki biale 30-35 (0-5)
Fosforany bezpostaciowe dosc liczne (pojedyncze)
Śluz dosc liczne
Flora bakteryjna dosc liczna (nieobecna)
Co to moze oznaczac Waszym zdaniem? Ginekolog za 2 tyg dopiero. Jakies zakazenie ukladu moczowego, a moze niepoprawnie pobrana probka?

reklama
Dziewczyny zdjecie jest za duze, zeby wrzucic, ale mozecie mi powiedziec co oznaczaja moje wyniki badan moczu? Przepisze to, co jest poza norma, a w nawiasach normy.
Białko 30 (nieobecne)
Nabłonki płaskie dosc liczne (1-5)
Krwinki biale 30-35 (0-5)
Fosforany bezpostaciowe dosc liczne (pojedyncze)
Śluz dosc liczne
Flora bakteryjna dosc liczna (nieobecna)
Co to moze oznaczac Waszym zdaniem? Ginekolog za 2 tyg dopiero. Jakies zakazenie ukladu moczowego, a moze niepoprawnie pobrana probka?
A moze byc zle pobrana tzn czy np umylas i osyszylas sie przed siusianiem no i czy pierwszy strumien puscilas od razu do kubeczka czy taki bardziej ze srodka ?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

A moze byc zle pobrana tzn czy np umylas i osyszylas sie przed siusianiem no i czy pierwszy strumien puscilas od razu do kubeczka czy taki bardziej ze srodka ?

Umylam, jednak nie osuszylam i strumien byl 'drugi'. Myslisz, ze to raczej jest przyczyna? :-)

Umylam, jednak nie osuszylam i strumien byl 'drugi'. Myslisz, ze to raczej jest przyczyna? :-)
Jesli zrobilas jak nalezy to raczej powinno byc dobrze jesli bardzo sie stresujesz idz do lekarza pierwszego kontaktu i pokarz mu wyniki powie Ci co i jak zawsze moze zlecic Ci ponowne badanie

Jesli zrobilas jak nalezy to raczej powinno byc dobrze jesli bardzo sie stresujesz idz do lekarza pierwszego kontaktu i pokarz mu wyniki powie Ci co i jak zawsze moze zlecic Ci ponowne badanie

Moze byc jakas infekcja i po co masz czekac 2 tygodnie do gin Twoj lekarz moze Ci przepisac cos na to

Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam bo zabiegana byłam. Teraz nadrobiłam wszystko i gratuluje wszystkich udanych wizyt, pierwszych ruchów i dobrych wyników [emoji4]
@maripo nie denerwuj się - u mnie w rodzinie np była identyczna sytuacja a dzidzia urodziła się zdrowa; myśl pozytywnie!

Ja Wam powiem, że dzisiaj też odebrałam wyniki badań i jestem zdrowa jak ryba. Wszystko w normie z wyjątkiem PH moczu - mam 8, a norma jest do 7. Któraś tak miała? Wiecie może co to oznacza? Martwi mnie jeszcze mój brak apetytu - zupełnie nie chce mi się jeść. Muszę się do tego zmuszać, a przecież mdłości ustały już. [emoji37]

Ja mam badania teraz 21.11 i już nie mogę się doczekać jak zobaczę maleństwo. Już zaczęłam się nawet denerwować bo u mnie nie do końca wiadomo, który to tydzień : ostatnio wyszło, że maluszek jest mniejszy niż wskazuje termin OM o jakieś 1,5 tyg. Dobra wiadomość jest taka, że już nie jestem na podtrzymaniu [emoji4]

@Gorzatta mnie się wydaje, że może być delikatna bakteria. Zależy jeszcze czy mocz jest mętny etc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie wiem czy dobrze rozumiem krwinki biale ze masz wynik 30 a norma do 5 tak? A boli Cię brzuch lub szczypie jak siusiasz? Jeśli jest próbka źle pobrana to najczęściej(przynajmniej u nas) pisze kontaminacja próbki ... jeśli rzeczywiście masz leukocyty w moczu to nie jest ciekawie i lepiej to skonsultowac

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Krwinki białe to znaczy że masz infekcję. O ile bakterie mogą się pojawiać w moczu bo się np. źle umyło to jeśli są bakterie i krwinki białe to według mojej lekarki oznacza infekcję.

Do góry