reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

w 14+4, a najpierw umowili mnie na 23.11 kiedy bylabym juz w 16 tygodniu

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
O juz widzę ale to już jest za późno wg moich lekarzy wiec tym bardziej się nie denerwuj... zrób badania i na spokojnie bo nic Ci to nie da a jeszcze się coś złego wydarzy... dzidzia czuje Twoje nerwy...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj lekarz mowil zemiedzy 11a 13 tydzi 6 dni do tego dnia powinno sie zrobic prenatalne ja zrobilam 14tydzien i 1 dzien i lekarz mowil ze zobaczy czy dziecko nie jest za duze bo jak jest to nie zrobi prenatalnego chyba jak pamietam 8.4cm nie moze przekroczyc u mnie byl 7.85 wiec sie zmiescilismy [emoji5]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dopiero amniopunkcja daje prwnosc. Znam przypadek gdzie prawdopodobienstwo zd wynosilo 1:8 a dziecko urodzilo sie zdrowe. Rob kolejne badania, jeszcze nic nie jest przesadzone. Mocno trzymamy kciuki.

Ja czekam pod gabinetem bo kusze przedluzyc zwolnienie.

@maripo badań po czasie, a Ty takie miałaś, się nie robi, właśnie ze względu na ryzyko błędów i brak możliwości dopasowania płodu do norm. Poza tym co to za wyniki krwi? Nie ma czegoś takiego jak norma do 150, każdy przedział wiekowy ma własne normy. Gdzie robiłaś te badania? Co to za badanie, nazwa? Co z usg genetycznym, jak wyszło?
Według mnie, Twoje obecne badanie jest niewiarygodne, jeśli dysponujesz gotówką, zrób na własną rękę test harmony albo nifty, dadzą Ci odpowiedź co z trisomią 21 i odzyskasz spokój. Jeszcze nie spotkałam się z aż takim konowałstwem w tym temacie.
Umówić kobietę za późno, zrobić badania po czasie a teraz przez telefon kazać jej robić badania inwazyjne? Niesłychane.

@maripo badań po czasie, a Ty takie miałaś, się nie robi, właśnie ze względu na ryzyko błędów i brak możliwości dopasowania płodu do norm. Poza tym co to za wyniki krwi? Nie ma czegoś takiego jak norma do 150, każdy przedział wiekowy ma własne normy. Gdzie robiłaś te badania? Co to za badanie, nazwa? Co z usg genetycznym, jak wyszło?
Według mnie, Twoje obecne badanie jest niewiarygodne, jeśli dysponujesz gotówką, zrób na własną rękę test harmony albo nifty, dadzą Ci odpowiedź co z trisomią 21 i odzyskasz spokój. Jeszcze nie spotkałam się z aż takim konowałstwem w tym temacie.
Umówić kobietę za późno, zrobić badania po czasie a teraz przez telefon kazać jej robić badania inwazyjne? Niesłychane.
Dokładnie dokładnie... uważam że nie ma czym się denerwować bo juz jest za pozno, narobił tylko stresu Kobiecie... masakra...

Znam osobiście dziewczynę która miala nawet z amiopunkcji u obu dzieci zespół downa i oba są zdrowe...
Kolejna koleżanka dużo młodsza tez miała mieć dziewczynkę chorą a urodziła się zdrowa...
Kolejnej wychodziło ze jest poowijana pempowina i pół ciąży leżała w szpitalu a też było wszystko ok... nie wiem czemu tak się zdarza ale to jest chore... ale Ty MARIPO masz zdecydowanie za późno te badanie zrobione... skonsultowalabym to z innym lekarzem

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dlatego warto zrobic badania u dobrego lekarza ja za swoje troche zaplacilam ale lekarz polecony tu dziewczyny go polecaly jest na liscie z certyfikatem i podejscie do kobiety

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry