reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hope też jak czytam dziewczyny to trochę się nakręcam że może mój lekarz coś przeoczył, prawie każda z Was ma problem jak nie cukrem, TSH a jeszcze teraz pierwszy raz słyszę o tej aspirynie. Co się dzieje z naszym pokoleniem.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A i współczuję Wam dziewczyny i życzę aby te dolegliwość nie miały wpływu na Wasze rozwiązania.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) Dzisiaj po raz pierwszy widzialam maluszka, strasznie ruchliwy jest [emoji38][emoji7] Raczkami machalo, wiercilo sie :) Cos niesamowitego. Jak sie jednak okazalo dzidzi jest juz za duze, by zrobic testy na ZD etc z usg i musze czekac do 2 tyg na wyniki, ale wszystko podobno wyglada bardzo dobrze :)
A przed Swietami poznam plec [emoji7]

Mam takie pytanie - chodza za mna sledzie po kaszubsku bardzo, nawet jest sobie kupilam, ale boje sie, ze ich zjedzienie zaszkodzi? Opinie w necie sa rozne[emoji52] Co myslicie, jadlyscie sledzie po kaszubsku w ciazy?

I oczywiscie gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) Dzisiaj po raz pierwszy widzialam maluszka, strasznie ruchliwy jest [emoji38][emoji7] Raczkami machalo, wiercilo sie :) Cos niesamowitego. Jak sie jednak okazalo dzidzi jest juz za duze, by zrobic testy na ZD etc z usg i musze czekac do 2 tyg na wyniki, ale wszystko podobno wyglada bardzo dobrze :)
A przed Swietami poznam plec [emoji7]

Mam takie pytanie - chodza za mna sledzie po kaszubsku bardzo, nawet jest sobie kupilam, ale boje sie, ze ich zjedzienie zaszkodzi? Opinie w necie sa rozne[emoji52] Co myslicie, jadlyscie sledzie po kaszubsku w ciazy?

I oczywiscie gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

Co do śledzi jadłam i jem, mam na nie ochotę nie do opanowania :)

Ja sprawdzam z tej tabeli
1510219786-b145c755d0839419-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dpe8kin74.png
Mi wyszło że teraz i przedtem chłopiec a badałam dzidzię po poronieniu i była dziewczynka więc teraz będzie też odwrotnie :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Skoro opinie maja byc rozne;) to ja napisze, ze moim zdaniem w ciazy sie nie je miesa i ryb nie poddanych odpowiedniej obrobce termicznej, w tym marynowanych sledzi i innych ryb czy mies, ryb i mies wedzonych na zimno, surowych ryb i mies, czy tez sredniowysmazonych, suszonej szynki czy kielbas typu salami/peperoni etc.
Jedna zje i jej nie zaszkodzi, bo akurat cos bedzie bez groznych w ciazy bakterii, a druga nie bedzie miala takiego farta.

Dzien dobry;)

Ostatnia edycja:
No to się załamałam bo miałam nadciśnienie przed ciążą a teraz mi spadło. Boję się że po 20 tyg się zacznie a ja od 10 roku życia nie biorę aspiryny bo mam okrutne krwotoki z nosa :/

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@nknatalia geny dużo robią, a jeszcze więcej środowisko i styl życia. Niestety wszystko dookoła zanieczyszczone, dużo stresu, brak ruchu, ciągle siedzimy w pomieszczeniach, jemy źle, szybko, przetworzone rzeczy. A nasze pokolenie to w sumie od początku. To przecież pierwsze mam, cukier do kaszek, potem pojawiły się dania w słoiku, proszku.
I pewnie stąd to wszystko się bierze.
Ja ogólnie jestem zdrowa i tarczyca i cukier itd wyniki w ciąży wzorcowe, a pod koniec się przypałęta nadciśnienie i dupa. Ale ja np. Jestem z bardzo długowiecznej i zdrowej rodziny i może dlatego.

Co do śledzi, to jadłam na początku, ale się powstrzymuję, bo ryzyko jednak jest. W pierwszej ciąży np. Jadłam tatara- raz. Tylko staram się wcale lub rzadko, ze sprawdzonego źródła i sama robię.
Śledzia pewnie zjem jeszcze na święta

reklama
Tyle dziewczyny macie chorób, że się zeschizowałam właśnie.

Pisałam wcześniej, że odszedł mój gin, mam nowego na zastępstwo i wizyta przypada 23 listopada. Dziś zadzwonili, że mam przesniesioną na najbliższy wtorek. I zamiast się cieszyć, że nowy gin przyjmie mnie wcześniej wmawiam sobie, że pewnie wyniki są złe. Tak się składa, że wczoraj byłam w labolatorium i cytologia pewnie już jest. Niech mnie ktoś udusi...
Nie bede dusic ale moze to nie powod zlych wynikow a moze gin bedzie przyjmowal inaczej niz poprzednik i sobie wszystko pod siebie uklada nie ma co panikowac bedzie dobrze

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry