reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

No to się załamałam bo miałam nadciśnienie przed ciążą a teraz mi spadło. Boję się że po 20 tyg się zacznie a ja od 10 roku życia nie biorę aspiryny bo mam okrutne krwotoki z nosa :/

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Może się nie pojawi, a jeśli to dadzą dopegyt i ustabilizują. Musisz tylko mierzyć i kontrolować. Jeśli miałaś nadciśnienie wcześniej, to jest bezpieczniej dla ciąży. Z resztą to indukowane ciążą ma zupełnie inne przyczyny- jest więc szansa, że nie podskoczy

reklama
Hej dziewczyny :) Dzisiaj po raz pierwszy widzialam maluszka, strasznie ruchliwy jest [emoji38][emoji7] Raczkami machalo, wiercilo sie :) Cos niesamowitego. Jak sie jednak okazalo dzidzi jest juz za duze, by zrobic testy na ZD etc z usg i musze czekac do 2 tyg na wyniki, ale wszystko podobno wyglada bardzo dobrze :)
A przed Swietami poznam plec [emoji7]

Mam takie pytanie - chodza za mna sledzie po kaszubsku bardzo, nawet jest sobie kupilam, ale boje sie, ze ich zjedzienie zaszkodzi? Opinie w necie sa rozne[emoji52] Co myslicie, jadlyscie sledzie po kaszubsku w ciazy?

I oczywiscie gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Ja jadlam przed wczoraj sledzie po kaszubsku caly słoik

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Może się nie pojawi, a jeśli to dadzą dopegyt i ustabilizują. Musisz tylko mierzyć i kontrolować. Jeśli miałaś nadciśnienie wcześniej, to jest bezpieczniej dla ciąży. Z resztą to indukowane ciążą ma zupełnie inne przyczyny- jest więc szansa, że nie podskoczy
Ja po poronieniu mam ataki paniki nad którymi nie mam kontroli niestety. Juz zaczynam mieć problemy z oddechem bo 22 listopada mam prenatalne z PAPA

Dzien dobry ja z bolem glowy od rana ostatnio sie nie wysypiam to mi nie wygodnie to goraco to zimno wiecej nie spie niz spie

Co do śledzi to uważam że ze sprawdzonej firmy mozna jeść. Ja mam kota 10 lat, jestem fanem tatara i łososia i zawsze próbowałam surowe mięso i toksoplazmozy nie mialam. Trzeba mieć wyjatkowego pecha mi się wydaje jeśli coś robilismy do tej pory i było ok a teraz miałoby być inaczej. Odmawiam sobie wielu rzeczy ale nie śledzia :)

Dzien dobry ja z bolem glowy od rana ostatnio sie nie wysypiam to mi nie wygodnie to goraco to zimno wiecej nie spie niz spie

Mój wstaje o 6 i robi tyle rabanu że hej i do mnie mówi cały czas a na koniec jak już wstanę komentuje: ja nie wiem dlaczego Ty nie śpisz tylko tak wcześnie wstajesz :D

Ja po poronieniu mam ataki paniki nad którymi nie mam kontroli niestety. Juz zaczynam mieć problemy z oddechem bo 22 listopada mam prenatalne z PAPA

Poszłabym na Twoim miejscu do psychologa- może pomoże? Lub poprosiła rodzinnego lub ginekologa o leki uspokajające dla ciężarnych, jeśli masz takie ataki. Niestety stres źle wpływa na ciążę i dziecko i to na wielu płaszczyznach. Chyba, że po prenatalnych odetchniesz i strach minie.

reklama
Gdzieś czytałam, co do surowizny, że listeria nie przechodzi przez układ krwionośny, więc nie ma jak jedząc zakazić dziecka.
A zagrożenia w ciąży wynikają z innych bakterii, które rozwijają się w gnijącym mięsie. Zatem (podobno) można jeść ze sprawdzonego źródła. No i wiadomo- nie często, co by losu nie kusić. W wielu krajach takiego zakazu w ciąży nie ma

Do góry