reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziękuję bardzo za radę [emoji4]
Jutro biegnę po aspiryne [emoji4] to ma być aspiryna czy acard?

Każda aspiryna w dawce 150mg, na pewno acard taką ma i wiele innych. Ja biorę acard, to innych nazw nie znam.
Tylko nie wiem czy 150mg nie jest na receptę, ale wtedy kup 75mg i bierz dwie- ja tak robię, bo mam zapas po tacie

reklama
Każda aspiryna w dawce 150mg, na pewno acard taką ma i wiele innych. Ja biorę acard, to innych nazw nie znam.
Tylko nie wiem czy 150mg nie jest na receptę, ale wtedy kup 75mg i bierz dwie- ja tak robię, bo mam zapas po tacie
Oki. Wszystko teraz już wiem.
Miesniaki mam 2 i to dlatego lekarz wyliczył to prawdopodobieństwo.

Jestem na forum właściwie od 2007 roku bo z tego roku jest moja pierwsza Córeczka, druga z 2011 a teraz szykuje się trzecia [emoji23] po dłuższej nieobecności zapomniałam wszystkie hasła i zarejestrowalam się na nowo [emoji3]
Ciąża od początku z problemami... najpierw mówili że poza macica się rozwija, potem prenatalne i ZD a dziś odebrałam telefon po poniedziałkowej amniopunkcji ze mamy zdrową dziewczynkę [emoji16]
To chyba najlepsza wiadomość jakiej mogłam się spodziewać [emoji5]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje. O rety to dużo na początku ciąży musiałaś znieść ale najważniejsze że wszystko w porządku

Tyle dziewczyny macie chorób, że się zeschizowałam właśnie.

Pisałam wcześniej, że odszedł mój gin, mam nowego na zastępstwo i wizyta przypada 23 listopada. Dziś zadzwonili, że mam przesniesioną na najbliższy wtorek. I zamiast się cieszyć, że nowy gin przyjmie mnie wcześniej wmawiam sobie, że pewnie wyniki są złe. Tak się składa, że wczoraj byłam w labolatorium i cytologia pewnie już jest. Niech mnie ktoś udusi...

Ja zakladam, ze sie na polowkowym dowiem. Tez chce wiedziec na jakims etapie ze wzgledow praktycznych;) ale zupelnie nie spieszy mi sie. Wczoraj nawet zapomnialam zapytac lekarza, czy jest szansa na sprawdzenie, a dosc dlugo rozmawialismy... tylko o ‘powazniejszych’ rzeczach niz co jest miedzy nogami [emoji23]

Mi lekarz sam powiedział że widać płeć,ja się zupełnie tego nie spodziewałam na tym etapie ciąży. Co nie zmienia faktu że ja jestem ciekawa ale najważniejsze aby zdrowe było

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Tyle dziewczyny macie chorób, że się zeschizowałam właśnie.

Pisałam wcześniej, że odszedł mój gin, mam nowego na zastępstwo i wizyta przypada 23 listopada. Dziś zadzwonili, że mam przesniesioną na najbliższy wtorek. I zamiast się cieszyć, że nowy gin przyjmie mnie wcześniej wmawiam sobie, że pewnie wyniki są złe. Tak się składa, że wczoraj byłam w labolatorium i cytologia pewnie już jest. Niech mnie ktoś udusi...
Duszę ;)
Pewnie chce się zapoznać wcześniej z pacjentami, żeby wszystko wiedzieć wcześniej i swoim okiem ocenić

reklama
@caltha duś mocniej :-D

@KasiaRo cytologię pobrał miesiąc temu. Wyniki już są u niego. Wyniki z labu też dostaje od razu lekarz, nie ja. Nawet nie mogę poznęcać się nad sobą interpretując wadliwie wyniki :sorry:

Do góry