reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Hope też jak czytam dziewczyny to trochę się nakręcam że może mój lekarz coś przeoczył, prawie każda z Was ma problem jak nie cukrem, TSH a jeszcze teraz pierwszy raz słyszę o tej aspirynie. Co się dzieje z naszym pokoleniem.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A i współczuję Wam dziewczyny i życzę aby te dolegliwość nie miały wpływu na Wasze rozwiązania.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) Dzisiaj po raz pierwszy widzialam maluszka, strasznie ruchliwy jest [emoji38][emoji7] Raczkami machalo, wiercilo sie :) Cos niesamowitego. Jak sie jednak okazalo dzidzi jest juz za duze, by zrobic testy na ZD etc z usg i musze czekac do 2 tyg na wyniki, ale wszystko podobno wyglada bardzo dobrze :)
A przed Swietami poznam plec [emoji7]

Mam takie pytanie - chodza za mna sledzie po kaszubsku bardzo, nawet jest sobie kupilam, ale boje sie, ze ich zjedzienie zaszkodzi? Opinie w necie sa rozne[emoji52] Co myslicie, jadlyscie sledzie po kaszubsku w ciazy?

I oczywiscie gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) Dzisiaj po raz pierwszy widzialam maluszka, strasznie ruchliwy jest [emoji38][emoji7] Raczkami machalo, wiercilo sie :) Cos niesamowitego. Jak sie jednak okazalo dzidzi jest juz za duze, by zrobic testy na ZD etc z usg i musze czekac do 2 tyg na wyniki, ale wszystko podobno wyglada bardzo dobrze :)
A przed Swietami poznam plec [emoji7]

Mam takie pytanie - chodza za mna sledzie po kaszubsku bardzo, nawet jest sobie kupilam, ale boje sie, ze ich zjedzienie zaszkodzi? Opinie w necie sa rozne[emoji52] Co myslicie, jadlyscie sledzie po kaszubsku w ciazy?

I oczywiscie gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

Co do śledzi jadłam i jem, mam na nie ochotę nie do opanowania :)

Ja sprawdzam z tej tabeli
1510219786-b145c755d0839419-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dpe8kin74.png
Mi wyszło że teraz i przedtem chłopiec a badałam dzidzię po poronieniu i była dziewczynka więc teraz będzie też odwrotnie :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Skoro opinie maja byc rozne;) to ja napisze, ze moim zdaniem w ciazy sie nie je miesa i ryb nie poddanych odpowiedniej obrobce termicznej, w tym marynowanych sledzi i innych ryb czy mies, ryb i mies wedzonych na zimno, surowych ryb i mies, czy tez sredniowysmazonych, suszonej szynki czy kielbas typu salami/peperoni etc.
Jedna zje i jej nie zaszkodzi, bo akurat cos bedzie bez groznych w ciazy bakterii, a druga nie bedzie miala takiego farta.

Dzien dobry;)

Ostatnia edycja:
No to się załamałam bo miałam nadciśnienie przed ciążą a teraz mi spadło. Boję się że po 20 tyg się zacznie a ja od 10 roku życia nie biorę aspiryny bo mam okrutne krwotoki z nosa :/

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@nknatalia geny dużo robią, a jeszcze więcej środowisko i styl życia. Niestety wszystko dookoła zanieczyszczone, dużo stresu, brak ruchu, ciągle siedzimy w pomieszczeniach, jemy źle, szybko, przetworzone rzeczy. A nasze pokolenie to w sumie od początku. To przecież pierwsze mam, cukier do kaszek, potem pojawiły się dania w słoiku, proszku.
I pewnie stąd to wszystko się bierze.
Ja ogólnie jestem zdrowa i tarczyca i cukier itd wyniki w ciąży wzorcowe, a pod koniec się przypałęta nadciśnienie i dupa. Ale ja np. Jestem z bardzo długowiecznej i zdrowej rodziny i może dlatego.

Co do śledzi, to jadłam na początku, ale się powstrzymuję, bo ryzyko jednak jest. W pierwszej ciąży np. Jadłam tatara- raz. Tylko staram się wcale lub rzadko, ze sprawdzonego źródła i sama robię.
Śledzia pewnie zjem jeszcze na święta

reklama
Tyle dziewczyny macie chorób, że się zeschizowałam właśnie.

Pisałam wcześniej, że odszedł mój gin, mam nowego na zastępstwo i wizyta przypada 23 listopada. Dziś zadzwonili, że mam przesniesioną na najbliższy wtorek. I zamiast się cieszyć, że nowy gin przyjmie mnie wcześniej wmawiam sobie, że pewnie wyniki są złe. Tak się składa, że wczoraj byłam w labolatorium i cytologia pewnie już jest. Niech mnie ktoś udusi...
Nie bede dusic ale moze to nie powod zlych wynikow a moze gin bedzie przyjmowal inaczej niz poprzednik i sobie wszystko pod siebie uklada nie ma co panikowac bedzie dobrze

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry